Какво Е39 карате и колко харчи?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Какво Е39 карате и колко харчи?
Здравейте колеги, много скоро мога да стана собственик на 2002 е39 520i 170 к.с. Та собствениците или другите колеги които са имали опит с този автомобил може ли да напишат какъв му е разхода. 

- doncheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2008 X5 30d
- Мечтае да кара: M-power
530dA, Бургас, градско ми дава 12 л./100 км. Мисля, че е нормално. Някой да оспори?
Виждам тука някакви разходи за същата кола от порядъка на 8-9 градско и се чудя, тия колеги на дърпане ли си ги карат колите или на моята й има нещо?!?
Виждам тука някакви разходи за същата кола от порядъка на 8-9 градско и се чудя, тия колеги на дърпане ли си ги карат колите или на моята й има нещо?!?
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
doncheff написа:530dA, Бургас, градско ми дава 12 л./100 км. Мисля, че е нормално. Някой да оспори?
Принципно при твоя мотор, автомата по каталог гори 11.7 градско, така че какво да й има

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- doncheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2008 X5 30d
- Мечтае да кара: M-power
deyan-enchev написа:doncheff написа:530dA, Бургас, градско ми дава 12 л./100 км. Мисля, че е нормално. Някой да оспори?
Принципно при твоя мотор, автомата по каталог гори 11.7 градско, така че какво да й има
Ае кажи ми тогава, как ги докарват тия разходи 8-9 градско на същия мотор автомат? За мене тва или е долна лъжа да се изкарат по-големи тарикати от нас идиотите, или нещо не им показва бордовия точно... Тоя разход го казвам по борд (навигация) за около 100 км. градско. Не съм я тествал на колонка, но се съмнявам да излъже чак толкова борда, особено пък нагоре...
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36 Cupe
- Мечтае да кара: М5 Комби
И аз също ми е интересен разхода дето пишат повечето колеги че автоматици им горат по 8-9-10 градско
525ТДС ми гори 13 градско,по каталог му дават от 11.5 до 13/100....
http://www.auto-data.net/bg/?f=showSubM ... 0%28E39%29

http://www.auto-data.net/bg/?f=showSubM ... 0%28E39%29
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
doncheff написа:deyan-enchev написа:doncheff написа:530dA, Бургас, градско ми дава 12 л./100 км. Мисля, че е нормално. Някой да оспори?
Ае кажи ми тогава, как ги докарват тия разходи 8-9 градско на същия мотор автомат? За мене тва или е долна лъжа да се изкарат по-големи тарикати от нас идиотите, или нещо не им показва бордовия точно... Тоя разход го казвам по борд (навигация) за около 100 км. градско. Не съм я тествал на колонка, но се съмнявам да излъже чак толкова борда, особено пък нагоре...
Ами не знам и аз как горят на колегите по-малко от каталожните данни. Трябва те да обяснят, ако намерят за удачно.
Моята кола е 525тдсА и напоследък гори МИНИМУМ 11.5 градско, ако едвам й давам газ. Реално разхода ми рядко пада под 14/100 ... не вярвам да е счупена или да тече отнякъде нафта, просто си гори като искаш да я караш малко по бързо от 30км/ч по Цариградско.
Принципно аз си разхода си го меря пълен пълен, но най-обективния тест е когато зареждам на колонката която е в двора на провинциалната ни къщичка

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
колеги.....дадох коментар за 530и 528и и сега четох пак има и тдс 2,5 преди зобенето беше 10 11 после дигна доста .....имаше и защо де ,но нека бъдем истински...колегите с икономичните тдси да си спестят коментарите.............
- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird
Аз не карам 5ца, но 3ка ... може и да ми изтирят постинга... но автомат 3 литра в града си ги праска 12 те литра без да се замисли. Имало е моменти зимата да ми качи до 16 като да речем го карам само на къси отсечки студен, в коловозите. Най доброто ми постижение е към 10+ но в лек трафик и с леко каране. Това е мен ... поздрави.
П.С. Автомат 2 литра в града прави най-малко 9, нормално му е 10, тъй че леко невероятно е да има автомат 3 литра да прави 8,5 в града.. виж на дълъг път да..
П.С. Автомат 2 литра в града прави най-малко 9, нормално му е 10, тъй че леко невероятно е да има автомат 3 литра да прави 8,5 в града.. виж на дълъг път да..

- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Мойта в града (Габрово=99% без задръставания) ми прави 11.2 по борд (верен е ) това с нормално каране...без настъпване,гонене и т.н. Този разход е сега на къси разтояния в студените дни,мисля е нормално.
Скоро слагам ГИ...не се издържа на тоя бензин... тогава пак ще споделя.
Скоро слагам ГИ...не се издържа на тоя бензин... тогава пак ще споделя.
Градско в София на 525дА - 11.5 с нормално каране, ако и давам жега - 15. Това е разход за последния месец, сега очаквам да се качи, че и печката си се пуска често.
- JohnnyBravo
- Потребител
-
- Кара: e39 525dA
525dA, градско в София при нормално каране последния месец - 11.3-11.5. При внимателно/скучно каране може да падне под 11, но ако се натиска както си иска количката - минава 15 без проблеми. Сега като дойде зимата ще се дигне разхода още, но това е живота 

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Пресен разход от вчера.. София-Констанца и обратно 4.7/100 

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
пълно-пълно София...530д. 9.3...

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
doncheff написа:deyan-enchev написа:doncheff написа:530dA, Бургас, градско ми дава 12 л./100 км. Мисля, че е нормално. Някой да оспори?
Е за градско няма един стандарт (освен оня в каталога) . Един може да кара сутрин в трафика , друг по празни булеварди .Да не говорим едно отпускане на педала на газта (моторна спирачка) колко бързо сваля средния разход. Кой какъвто му маршрута и стил на каране има . Не мисля, че някой изкарва друг идиот .
ПС:Моята 323и градско варира от 8/100 вечер , през 11-12/100 през деня , до 14/100 в късите спънати улички . Кое сега е истина ? 8+12+14 / 3 = 11,3 ?
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
тва е истината - ма варира между 8-14 в зависимост в кои условия се ползва най - много. 

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него