Как да ползвам печката, ако имам разбира се
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
Re: Как да ползвам печката, ако имам разбира се
Дайте някакви координати на майстор в София или на този от Варна.
- ivailo0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530dA M-Tech ///M-Pack
На лично мога да ти дам за Варна, да не каже някой, че правим реклама.
- The 5th element
- Арабиата
-
- Кара: E39 530D
Толкова изписано за тези печки,,,,явно са един от най-бъгавите елементи по колата някак си,,,,
,аз имам печка,но съм без навигация и без дистанционно-съответно,,,,,от всичко прочетено не ми стана нищо ясно-само някаква каша от информации,,,,,,сама ли се пуска,,,не е ли,,,въобще-идея си нямам как мога да я ползвам!!!

[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]
[/url
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Никак не можеш да я ползваш, тя сама се включва когато трябва ако работи разбира се.
Моята работи всеки ден през поне 5 месеца в годината вече няколко години, така че не са съвсем проблемни.
Моята работи всеки ден през поне 5 месеца в годината вече няколко години, така че не са съвсем проблемни.

При мен не е отключена(защото нямам МИД или Нави
) и работи под 5 градуса до към 70 гадуса на антифриза,и се включва допълнително да помага ако увелича градусите
Това е най-готината екстра
(и rain sensor-a
)

- bigdady
- младши ентусиаст
-
Колега пусни ми го на този от Варна да го имам макар, че едва ли ще тръгна да разглобявам за да му я пратя но все пак да го имам.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- bigdady
- младши ентусиаст
-
В момента съм и извадил бушона но иначе , когато отключа колата или отворя вратата се пускаше нещо обдухва и така постоянно и само ми точеше акумулатора. Пробвал съм я когато е студено не тупка не усещам да загрява по-бързо колата, от темите който съм че предполагам , че има проблем с ел. блока. Иначе съм със голяма навигация но печката не е отключена само вентилатора. Бих я оправил за да си работи всичко както трябва но незнам къде да я закарам.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Щом е блока проблемен, не е задължително да пращаш цялата печка за ремонт. Кофти е обаче ако не могат да ти я оправят и да не я пращаш пак за ремонт. Аз съм ремонтирал тука в Смолян в един сервиз една успешно и две са за проба, но лошото е че нямам къде да пробвам дали работят.

- bigdady
- младши ентусиаст
-
За да има резултат трябва да я сваля цялата и да я пратя някой да и оправи каквото и има иначе не виждам как ще стане. Или да ми я разглоби някой.
Ако искаш някой път като имам път към Пловдив може да отделя време да мина през Смолян да ги пробваме твоите и така . Лошото е в момента, че няма къде да се занимавам да разглобя колата иначе ще я сваля не вярвам да е трудна работа. Сега като застуди може да и сложа бушона да видя как е положението и да я закача на диагностика.
Ако искаш някой път като имам път към Пловдив може да отделя време да мина през Смолян да ги пробваме твоите и така . Лошото е в момента, че няма къде да се занимавам да разглобя колата иначе ще я сваля не вярвам да е трудна работа. Сега като застуди може да и сложа бушона да видя как е положението и да я закача на диагностика.
- dak
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D 184 кс. седан
hummer написа:При мен не е отключена(защото нямам МИД или Нави) и работи под 5 градуса до към 70 гадуса на антифриза,и се включва допълнително да помага ако увелича градусите
![]()
![]()
(и rain sensor-a
)
Значи е нормално да тупка (работи) когато температурата на антифриза е над 70 рг. и пусна климатроника на 32 гр. ???
п.п. иначе на мен най-полезен ми е парктроника

- The 5th element
- Арабиата
-
Ivo_Borisov написа:Никак не можеш да я ползваш, тя сама се включва когато трябва ако работи разбира се.

[/url
- Mamar4o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 02
Печката е в едно като кутиика така,че няма нужда да я разглобявате.Сваляте големия подкалник,откачате кората дето е при помпата,сваляте ауспуха на печката и каквото пречи и тя е на 2 гумени тампони и се вади от към двигателя,също така има 2 букси трябва да ги свалите.Точно половин час работа на мен толкова ми отне.Трябва също да разкачите маркучите за антифриз и за нафта (малките са за нафтата,а големите за антифриза) и си пригответе някакъв съд за антифриза.Ако искате да си карате колата като ви е свалена печката,направете си бай-пас на 2та големи маркуча дето са за антифриз и си карайте и си свиркайте.Човека от Варна е много точен,мойта печка е там при него в момента и може да ви направи дистанционно за тези които са без мид и нави
Който иска на лс давам кординати 

- The 5th element
- Арабиата
-
hummer написа:При мен не е отключена(защото нямам МИД или Нави) и работи под 5 градуса до към 70 гадуса на антифриза,и се включва допълнително да помага ако увелича градусите
![]()
![]()
(и rain sensor-a
)
Сутринта при +2.5 градуса-нямаше никой,,,,мисля си,че и на минусова температура няма да включи,но ще изчакам да видя

[/url