Изкарване на 3.5мм аудио жак?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Re: Изкарване на 3.5мм аудио жак?
бмв е30 написа:И аз днес си изкарах ауксче на касетофонанаправих го по най-добрия възможен начин... на мястото на АМ радиото.. най добрия вариянт е поради следните причини ...............
Само да доуточним, че на практика не винаги е приложим вариантът за изкарване на AUX на мястото на AM входа на аудио-процесорите, защото някои от тях са направо с MONO вход за AM-а, тъй като самият AM е MONO винаги. Но изкарването на MONO AUX противоречи отвсякъде на изначалната идея за AUX, а именно изваждане на качествен звук от аудио системата в колата. Има много варианти, при които входът за AM-а си е стерео и там става работата на 6+. Единият от тях е TDA7310. Онзи ден изкарах AUX на такъв касетофон, който е в комбинация с DSP и всичко си заспа през AM-а.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
да точно така! но мисля че тия с моно вход на процесора са по редки... при тях по добрия вариянт е да се сложи на фм-а като се ползва 3.5мм женски жак и като има нещо включено в него си работи то, като го махнеш си работи радиото...
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
А! Баш!!!
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
колеги някои вземал ли е от БМ54 сигнал лайн оут от онези пинове на едната буксичка? това активно ли е?
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
turbo написа:бмв е30 написа:И аз днес си изкарах ауксче на касетофонанаправих го по най-добрия възможен начин... на мястото на АМ радиото.. най добрия вариянт е поради следните причини ...............
Само да доуточним, че на практика не винаги е приложим вариантът за изкарване на AUX на мястото на AM входа на аудио-процесорите, защото някои от тях са направо с MONO вход за AM-а, тъй като самият AM е MONO винаги. Но изкарването на MONO AUX противоречи отвсякъде на изначалната идея за AUX, а именно изваждане на качествен звук от аудио системата в колата. Има много варианти, при които входът за AM-а си е стерео и там става работата на 6+. Единият от тях е TDA7310. Онзи ден изкарах AUX на такъв касетофон, който е в комбинация с DSP и всичко си заспа през AM-а.
Като стана дума за доуточняване, да се намеся и аз. Не всички плеари са с четири стерео входа на DCSP чипа. При някой ОЕМ плеари се използва TDA7313, при която входовете са три и комутацията на сигнала между AM и FM се управлява от главния процесор на плеара, а се извършва в самия тунер. Неприятното при тази ситуация е разположението на тунерите и невъзможността да се прекъсне сигнала от AM тунера. Положителното обаче е, че може да си използва входа за сигнала от касетофона и да се откачи куплунга на механиката. При това положение в режим "касетофон" на дисплея ще се появи надпис "TAPE ERROR", но сигналът от външния източник (AUX) ще се чува прекрасно на говорители в колата.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
да за 7313-ката беше описано по назад даже това най-ме вдъхнови да търся къде най-рано е по добре да се подаде сигнала без да минава през долби-та и шумоподтискащи чипове...
Според мен трябва да се изолират няколко мнения и да се качат в заглаванта страница които са най-добрите вариянти... защото чесно казнао е тъпо да претърсваш 40 страници и накрая да не откриеш кое как става а само въпроси от типа"мойто радио е еди кво си къде да запоя?"
аз за изкарване от АМ-а така и никъде не намерих в темата някой по пдоробно да е обяснил.... само един-двама каза че те така са го направили... а пвоечето от модулите и касетофоните са с тда 7310!
та мога да се хвана да направя/преведа точното опътване как да се направи на мястото на АМ вълните ако модераторите са съгласни с предложението ми да се вдигне това в първото мнение с цел да не се лутат хората а директно да получат най-дборото решение за техния модел директно в първото мнение още!
Според мен трябва да се изолират няколко мнения и да се качат в заглаванта страница които са най-добрите вариянти... защото чесно казнао е тъпо да претърсваш 40 страници и накрая да не откриеш кое как става а само въпроси от типа"мойто радио е еди кво си къде да запоя?"
аз за изкарване от АМ-а така и никъде не намерих в темата някой по пдоробно да е обяснил.... само един-двама каза че те така са го направили... а пвоечето от модулите и касетофоните са с тда 7310!
та мога да се хвана да направя/преведа точното опътване как да се направи на мястото на АМ вълните ако модераторите са съгласни с предложението ми да се вдигне това в първото мнение с цел да не се лутат хората а директно да получат най-дборото решение за техния модел директно в първото мнение още!
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
От доста време, поне 4 години, се чудя, дали да напиша такава тема и всеки път когато сядам зад компа си задавам въпроса какво ще се случи след това. Вариантите са два:
1. Ако темата остане отключена винаги ще има въпроси и постове , подобни на тези, изписани в тази тема.
2. Ако модераторите заключат темата ще ми се напълни кутията от лични съобщения.
Това определено ме възпира.
1. Ако темата остане отключена винаги ще има въпроси и постове , подобни на тези, изписани в тази тема.
2. Ако модераторите заключат темата ще ми се напълни кутията от лични съобщения.
Това определено ме възпира.
Българския вариант:
и това го има... но все пак трябва да се напише защото от 43 страници единственото добро описание на колегата напстер който го е напарвил по най-обикновенния начин ие съпроводен с други проблеми след това... та и аз не знам
освен да го копираме на модераторите това което трябва да се постне и те да го постнат от някакъв празен ник на който никой да не отговаря
хаха

- bobixaka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39
- Мечтае да кара: BMW М5
Здравейте, колеги,
Тъй като не успях да намеря в темата процедурата за изваждане на AUX на Business RDS Becker, сега ще споделя моето творение.
Касетофона е този:

А схемата е тази:

http://bobixaka.snimka.bg/automobiles/business-rds-becker-aux.868332.35492392.big
Така изглежда на края:

Ето и схемата на чипа:

Тъй като не успях да намеря в темата процедурата за изваждане на AUX на Business RDS Becker, сега ще споделя моето творение.
Касетофона е този:

А схемата е тази:

http://bobixaka.snimka.bg/automobiles/business-rds-becker-aux.868332.35492392.big
Така изглежда на края:

Ето и схемата на чипа:

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Появи ли ти се меню "AUX" ?
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Направих изход от кабелите зад навито, сложих предусилвател, свирна музиката. Обаче хич не ми хареса звука, по тих, не е звучен, нищо общо с бизнес рдс-а дето имах. И направо махнах всичко което направих че само се дразня на звука. Ако се изкара сигнал от двата кондензатора както беше писал по назад един колега същия ли е звука? Имам предвид от 16/9 монитора. Или е по добре?

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Ако става въпрос за мен - тъй като и аз съм писал за изкарването на AUX от 16:9 монитора, звука си е пефектен без излишни странични шумове. Качеството зависи от качеството на източника (телефон, плейър) от който се подава сигнал.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Да колега, май ти беше писал. Ползвам айпод и звука ми беше кристален през предишното радио. Ще взема да пробвам и по твоя начин, дано да се получат нещата 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
gentata написа:meti_vd написа:Здравейте колеги!.... навигация 16:9!Ако някой може да ми каже от къде да изведа аудио жак 3,5мм ще съм много благодарен...
За тези които са хващали поялник
На снимката на самата платка отгоре са надписани на коя секция какво е изпълнено. Там където пише "Output amp" е крайния усилвател на касетофона. Изходния сигнал от този усилвател заминава към радиомодула в багажника Tape Right+, Tape Right-, Tape Left+, Tape Left-. Има два кондензатора по 2.2uF (C310, C311 очертани с червено) в задния край на платката, тези кондензатори са входните на крайния усилвател. Ако се подаде сигнала на тези кондензатори ще си се чува баш както си трябва. Как може да стане това: За да не се режат пътечки тези двата кондензатора се разпояват от платката и после се запояват само от страната на усилвателя, другите им крачета са във въздуха (отбелязани със синьо). На крачетата, които са във въздуха се запояват активните краища (за ляв и десен канал) на кабела ни за AUX а оплетката на кабела (масата) някъде на маса по платката. Тъй като този усилвател не е с кой знае каква чуствителност (1V RMS на входа за максималната му мощност) е възможно да се чува слабо. За да се отстрани този проблем ще е необходим някакъв предусилвател (има ги да се продават готови) включен между AUX-кабела и усилвателя.
Този вариант аз лично не съм го правил за това нямам преки впечатления.
ПП И тук както и при всички варианти с премахване на касетката за сметка на AUX-a ще трябва да си има една дежурна касетка да си се връткав касетофона.
Потвърждавам че на колегата gentata начина е перфектен. Първо вързах без предусилвател, ама като чух звука и въобще се отказах от предусилвателя, звука е да не кажа същия като на чейнджъра и радиото - силен и звучен. Стана супер!

Сега остана само да сложа преправена касетка която да се върти постоянно, за целта ще трябва да намеря някакъв плосък ластик или гумена лентичка. Някой ако е намерил отнякъде да каже каква е ползвал

- bobixaka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39
- Мечтае да кара: BMW М5
spacepl написа:Появи ли ти се меню "AUX" ?
Не, колега, не се появи AUX, защото това е стария касетофон с кръглите пинове за преди фейслифта.
AUX се появява само на фейсовите с плоските пинове, до колкото аз знам...
Те си го имат вградено заводско това нещо и сее отключва като се сложи съпротивление отзад на входа.
При мен се появи меню CD Changer обаче

странно... нямам чейнджър.