Как да ползвам печката, ако имам разбира се
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Как да ползвам печката, ако имам разбира се
Колеги, някой знае ли дали безвъзвратно се губи функцията ""MAX" на климатроника при отключване на печката?
Днес я отключих моята печка и гледам, че не ми работи въпросният бутон, а преди си бачкаше.
Дали е свързан по някакъв начин с външната температура или няма връзка, защото като го тествах беше -3 навън?
Днес я отключих моята печка и гледам, че не ми работи въпросният бутон, а преди си бачкаше.
Дали е свързан по някакъв начин с външната температура или няма връзка, защото като го тествах беше -3 навън?
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Прочетох темата, но така и не разбрах бутона REST за какво служи. При мен не действа. Печката също не работи.
Не знам за загрелия двигател, но може и да си прав. След обяд я бях вкарал колата в гаража където е към 10 градуса и сега работа 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Прочетете пак темата колеги! Пишеге rest или max в търсачката на тази тема и ще ви излезе нужната информация 

- Николай К
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 52Oi
ivopicha написа:Прочетох темата, но така и не разбрах бутона REST за какво служи. При мен не действа. Печката също не работи.
"Рест" работи само при изгасен двигател...
Поздрави!
Николай Кадийски
Николай Кадийски
- Nedelcho_BG
- Потребител
-
- Кара: E39 Touring 530d
- Мечтае да кара: E39 M5
Колеги, здравейте
от седмица притежавам Е39 530д искам да знам кога точно работи тази печка защото веднаж пробвах непожела да тръгне след ден два пробвах пак тръгна поработи малко и я спрях днес пак нетръгва. Въпроса ми е при какви градуси тръгва, до какво напрежение от акумулатора работи. Забравих да кажа, че съм с голямата навигация и от там я пускам и спирам.
Благодаря ви!
от седмица притежавам Е39 530д искам да знам кога точно работи тази печка защото веднаж пробвах непожела да тръгне след ден два пробвах пак тръгна поработи малко и я спрях днес пак нетръгва. Въпроса ми е при какви градуси тръгва, до какво напрежение от акумулатора работи. Забравих да кажа, че съм с голямата навигация и от там я пускам и спирам.
Благодаря ви!
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Прочети темата и ще ти се изяснят много неща колега! 

- sosk0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525D
- Мечтае да кара: 535D
ombreto написа:Колеги, някой знае ли дали безвъзвратно се губи функцията ""MAX" на климатроника при отключване на печката?
Здравей колега и при мен се получи същия проблем и излиза една грешка в IHKA за auxiliary water pump, а то въобще няма такава. След отключването на печката колата си мисли че има още една водна помпа, ще пробвам да я спра с нцс-а и ще пиша какво ще стане
- Speed_Am_All
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Не съм наясно с MAX-a, но РЕСТ-а започва да духа студено след половин минута, ако не работи помпата за циркулация.
Колеги, имам ел печка, само за температурата на мотора, искам да я рестартирам, като извадя и сложа пак бушона. Някой знае ли кой е бушонът на печката и как трябва да го направя, да дам контакт или нещо от сорта при изваждането му? Колата е е46, 320д, 136к.с., 2000г.
- DoesNot
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire
Колеги имам печка Webasto C/Z с повредена електроника. При смяната и с друга такава, нужна ли е софтуерна намеса (кодиране) 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Ако електрониката е от бмв не, просто ще тръгне като най много да иска рестарт на печката.

Колега, на мен функцията "MAX" се оказа, че си ми работи. Отказа да тръгне на студен двигател и температура под нулата.
Иначе след отключването на печката нямам грешки и си бачка перфектно и от таймерите и при директно пускане.
Имах грешка преди това за горивната свещ(или датчик за пламък), но я свалих и я закарах в РЕЯ, където ми казаха, че свеща си работи и само била зацапана. Почистиха я монтирах я и от тогава е бетон
.
В менюто имах само "AUX Ventilation", но след ретрофитването се появи AUX Heating/Ventilation.
Иначе след отключването на печката нямам грешки и си бачка перфектно и от таймерите и при директно пускане.
Имах грешка преди това за горивната свещ(или датчик за пламък), но я свалих и я закарах в РЕЯ, където ми казаха, че свеща си работи и само била зацапана. Почистиха я монтирах я и от тогава е бетон

В менюто имах само "AUX Ventilation", но след ретрофитването се появи AUX Heating/Ventilation.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-