Изкарване на 3.5мм аудио жак?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Re: Изкарване на 3.5мм аудио жак?
pepi_grafa написа:Ivo_Borisov написа:Как ги върза? Последователно или успоредно? Да не би там да грешиш?
Ето как съм ги свързал, явно няма да стане за жалост! Ще се мъча да оправя някък си копчетата, ако нестане изобщо повече няма да се занимавам с глупости, че нещо нервички ми неостанаха
В другата тема, в която си писал съм обяснил как може да се справиш с проблема.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
pepi_grafa написа:...
Ето го варианта за AUX на това радио. На руски е но има бая снимков материал че даже е описано и как да се премахне напълно механиката на касетката и всичко да работи. Само ще добавя че трябва да има кондензатори на двата канала или да се открият кои са кондензаторите от изходите на чипа (по-напред в темата писах кои са изводите) и от там да се подаде сигнала като се отпоят от към чипа.
turbo написа:Колега, вземи щракни този големия чип, PHILIPS-чето, че ми стана интересно той какъв е в цялата схема.
P83CE560 - 8-bit microcontroller, процесор както казах

Последна промяна gentata на 22 Фев 2015, 17:39, променена общо 1 път
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
доста класически начин е показан от руснаците
за жалост както съм писал и по горе някои механики са по умни от нас и не се лъжат лесно
аз какви ядове брах с механиката на малката навигация ..
имаше чип които чете данни от едно моторче.. дори да се върти моторчето свободно пак не отчита правилно.. само ако има касета под определн товар то даваше данни за работа и съответно канала Теип беше активен..
най-малкото изменение на показателите автоматично маха канала и пуска радио
филипс са луди иноватори.. трудно е да се пребориш с тези хора
за жалост както съм писал и по горе някои механики са по умни от нас и не се лъжат лесно
аз какви ядове брах с механиката на малката навигация ..
имаше чип които чете данни от едно моторче.. дори да се върти моторчето свободно пак не отчита правилно.. само ако има касета под определн товар то даваше данни за работа и съответно канала Теип беше активен..
най-малкото изменение на показателите автоматично маха канала и пуска радио
филипс са луди иноватори.. трудно е да се пребориш с тези хора
- pepi_grafa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320D 99г.
gentata написа:pepi_grafa написа:...
Ето го варианта за AUX на това радио. На руски е но има бая снимков материал че даже е описано и как да се премахне напълно механиката на касетката и всичко да работи. Само ще добавя че трябва да има кондензатори на двата канала или да се открият кои са кондензаторите от изходите на чипа (по-напред в темата писах кои са изводите) и от там да се подаде сигнала като се отпоят от към чипа.turbo написа:Колега, вземи щракни този големия чип, PHILIPS-чето, че ми стана интересно той какъв е в цялата схема.
Мерси колега, ще пробвам и този вариант! Ако не стане ще го давам на един КИП-джия и няма да се нервирам повече (даже ми каза, че може и да стане през АМ)
ares2 написа:колега по качествена снимка и да видим какво пише на радиото поне
![]()
май е един бекер но така от далеч не разбирам
Пише BMW REVERSE RDS
ares2 написа:колега по качествена снимка и да видим какво пише на радиото поне
![]()
май е един бекер но така от далеч не разбирам
Същото като на 4 стр.
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
pepi_grafa написа:gentata написа:pepi_grafa написа:...
Ето го варианта за AUX на това радио. На руски е но има бая снимков материал че даже е описано и как да се премахне напълно механиката на касетката и всичко да работи. Само ще добавя че трябва да има кондензатори на двата канала или да се открият кои са кондензаторите от изходите на чипа (по-напред в темата писах кои са изводите) и от там да се подаде сигнала като се отпоят от към чипа.turbo написа:Колега, вземи щракни този големия чип, PHILIPS-чето, че ми стана интересно той какъв е в цялата схема.
Мерси колега, ще пробвам и този вариант! Ако не стане ще го давам на един КИП-джия и няма да се нервирам повече (даже ми каза, че може и да стане през АМ)
Може и да не стане през АМ, защото при някой модели на Philips, входа в предусилвателя за FM и АМ e един и същ, а комутацията на сигнала се извършва в самия радиоприемник.
Българския вариант:
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
gentata написа:turbo написа:Колега, вземи щракни този големия чип, PHILIPS-чето, че ми стана интересно той какъв е в цялата схема.
Мда. Абсолютно прав беше.

stony1 написа:Може и да не стане през АМ, защото при някой модели на Philips, входа в предусилвателя за FM и АМ e един и същ, а комутацията на сигнала се извършва в самия радиоприемник.
Или пък, ако AM-ът е МОНО (с един канал)...
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- светльо85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw 530d Exclusive Edition
- Мечтае да кара: само бмв
колеги имам тази букса отзад на навигацията как да си направя кабел за нея и какво точно ми трябва.знам че в дару кар я има ама 125лв.. неми се дават за кабел.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна светльо85 на 13 Мар 2015, 11:48, променена общо 3 пъти
- SHeRiFa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ е39 2.0i
- Мечтае да кара: Е38 4.4i
Здравейте,има ли някой от Пловдив който може да помогне с цялата магария,ще почерпя 

Andare Dopo Dio!
- светльо85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw 530d Exclusive Edition
- Мечтае да кара: само бмв
светльо85 написа:колеги имам тази букса отзад на навигацията,радио модула е мб54 как да си направя кабел за нея и какво точно ми трябва.знам че в дару кар я има ама 125лв.. неми се дават за кабел.
Някой нещо да каже.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка

светльо85 написа:....Някой нещо да каже.
Вярно темата е бая страници вече но това е така защото има много такива питащи и не четящи по-напред и постоянно се задават едни и същи въпроси за неща дето са писани поне 3-4 пъти из страниците. Много ме съмнява и ако някой "каже" (по-скоро напише) нещо че едва ли ще се прочете, щом това за което питаш го има едва (за пореден път) на предната страница.
- VisionOfMind
- Потребител
-
- Кара: 540iA
Здравейте колеги !
И аз се реших да направя интервенцията с AUX на моята колица (4:3, малката навигация).
Като метод използвах описаният по-назад в темата -> да подам входящият сигнал към
интегралната схема TDA7053AT. При тест на стореното всичко тръгна, но проблемът е
ниско ниво на звука. Аз ли съм пропуснал нещо в манипулацията или това е най-доброто,
което може да се постигне по този начин. Т.е. да е необходимо допълнителното слагане на
предусилвател.

И аз се реших да направя интервенцията с AUX на моята колица (4:3, малката навигация).
Като метод използвах описаният по-назад в темата -> да подам входящият сигнал към
интегралната схема TDA7053AT. При тест на стореното всичко тръгна, но проблемът е
ниско ниво на звука. Аз ли съм пропуснал нещо в манипулацията или това е най-доброто,
което може да се постигне по този начин. Т.е. да е необходимо допълнителното слагане на
предусилвател.

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
светльо85 написа:колеги имам тази букса отзад на навигацията как да си направя кабел за нея и какво точно ми трябва.знам че в дару кар я има ама 125лв.. неми се дават за кабел.
колега тази букса е малко вероятно да е свързана с аукса ти
може да си проследиш все пак кабелчетата и да видиш къде отиват и дали стигат до буксата на радиото ти ..
разгледай темата както казаха колегите и намери какво пише за този аукс и как се прави за 48 стотиники и 30 мин с няколко елемента от близкия магазин за електроника и забрави за 125 те лева от БМВ и тн
ако не си с БМ54 не се хаби да правиш аукс кабела.. просто няма да заработи