Със или Без катализатор/и/
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Re: Със или Без катализатор/и/
Аз се колебая на мойта М57 Б30 дали да ги махам доколкото знам тя е с два катализатова и след тях или преди тях два филтъра за твърдите частици? Какво ще ме посъветвате?

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
На ТДС-а махнах катализатора още като я купих и няма никакви проблеми вече 3 години. Нито стана по шумна, нито пуши.
На 530-ската обаче нещата стоят май по друг начин. В Дару ми казаха в никакъв случай да не махам катализаторите защото ше прееба турбината. ю
Не знам колко истина има в това но съм склонен да повярвам, защото един френд си махна катализаторите и след около година му гръмна турбината...
На 530-ската обаче нещата стоят май по друг начин. В Дару ми казаха в никакъв случай да не махам катализаторите защото ше прееба турбината. ю
Не знам колко истина има в това но съм склонен да повярвам, защото един френд си махна катализаторите и след около година му гръмна турбината...
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
На мен един "майстор" ми каза точно обратното че ако не съм махнел катализаторите ще замине турбото защото ако евентуално са запушени задържат температура и не било добре за охльова?

Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Ето ги и "метановите бутилки" с катовете

- JoRkAtA_pld
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30-ката да си пали джапанките
- Мечтае да кара: E39 M5
Добре де като се махнат не оказва ли някакво влияние на ламбдите или се бъркам нещо.
- M_krika
- младши ентусиаст
-
- Кара: E70 4.0d и F15 M50d
- Мечтае да кара: BMW
Тдс без катализатори 

Rise Of The Machines-Only The Strong Will Survive
- eddy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3.0H6 boxer AWD
boksioraE39 написа:Аз се колебая на мойта М57 Б30 дали да ги махам доколкото знам тя е с два катализатова и след тях или преди тях два филтъра за твърдите частици? Какво ще ме посъветвате?
Наскоро махах на едно 730Д като твоя двигател (184) катализаторите и беше с 3, горните не бяха 2, а 1 по-голям. Колата коренно се промени, но бяха много задръстени катовете. Турбината започна да се чува осезаемо по-слабо и колата да върви доста по-леко. Понеже ги сменях в Палмата на Сливница, та преди да ги махнат нещо проверяваха дали са запушени, а после като ги свалиха не можеш да си представиш какво излезна от там. Определено колата тръгна по-леко и свали значително разхода.
с катализатор но мисля да го махам давайте идеи какво се прави след това
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
blgrad написа:с катализатор но мисля да го махам давайте идеи какво се прави след това
Резонатор.

- plam81
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 2.5ТДС->330D Automat Tourin
- Мечтае да кара: М5
Доста се колебая и аз да го махна, но по-скоро искам да знам как да разбера, че е за махане.
Защото колата и така си върви добре.
Защото колата и така си върви добре.
Абе я ми кажете...
Днес в един сервиз ми дадоха цена за смяна на катализаторите - 440 лева (колата е 530д). Нормална цена ли е това?
Предполагам не са оригинални. Пишеше ASPO на сервиза...
Днес в един сервиз ми дадоха цена за смяна на катализаторите - 440 лева (колата е 530д). Нормална цена ли е това?
Предполагам не са оригинални. Пишеше ASPO на сервиза...
- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
boksioraE39 написа:blgrad написа:с катализатор но мисля да го махам давайте идеи какво се прави след това
Резонатор.
Дайте идеи какво резонаторно гърне да взема, че ми писна вече. Пробвах с два вида гърнета и никаква промяна. След 3000 об. е като резачка за дърва.И сега отново съм директно с тръба. Тъй, че ако някой е случил на подходящо гърне, да сподели от къде го е взел.
С катализатори си карам, докато не започнат да миришат няма да ги махам.
И на трите БМВ-та които съм имал досега съм им махал катализаторите и освен че става по-шумна друго нищо не се променя
И на трите БМВ-та които съм имал досега съм им махал катализаторите и освен че става по-шумна друго нищо не се променя
tisho_ написа:С катализатори си карам, докато не започнат да миришат няма да ги махам.
Как миришат катализаторите?