Носачи смяна
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
mad_presley написа:anzak написа:ти твоята и на автомивка ли я караш във варна карс колега
Ами да, близо ми е и цената е като на всички мивки във Варна, 20лв вънка-вътре![]()
Пък и докато ми я мият се меря из колите в шоу рума.Къде другаде ще има такива екстри
Аз онзи ден си мих колата в Шумен за ..6 лв. отвътре и отвън
Мога да се похваля вече с "нова" предница и задница.Колата не е била толкова зле както си помислих отначало.смених пистолета отзад,двата тампона на кривите носачи отпред и ми направиха шарнира на правия носач.сега е като тухла,не помръдва от пътя.препоръчвам на тези на които са им разбити само шарнирите да ги направят като мен а не да сменятат целите носачи.станаха по здрави от оригинялните.ако имате питания как стават пишете.
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Аз знам,че тук някаде във Варна ги пълнят с пластмаса(шарнирите).Мисля,че някаде във фабрика Христо Ботев или някаде из Максуда и уж издържали към 30к км. още 
- jordao75
- младши ентусиаст
-
- Кара: 520 i 97
Оставете това пълнене.Аз съм с добро впечатление от TRW,правия носач е около 110лв. кривия 166лв.Колкото до АС метал това е турско,не от Асеновград.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
нестава дума за пълнене с пластмаса.процедурата се състои в това че зе отрязва долният край на шарнира или т.н. чашка.след това се вади шарнирния болт и се преглежда за износване ако е износен се прави нов на струг ако не си остава същия.след това се прави нова чашка от някакъв вид пластмаса,също на струг.после се прави резбова втулка от алуминий и се заваря с аргон към изпиления край на носача.и последно се прави тапа която се завива на тази втулка и притиска пластмасата към главата на болта.предимството е че когато се износи пластмасата металната тапа само се нятяга и шарнира е като нов.този метод е изпитан многократно на други носачи и накрайници,било то алуминиеви или железни.гаранция ви давам че без допълнително натягане ще издъжи колкото нов,каквато и марка да е.цялата процедура ми струваше-20лв за изработката на втулките,12лв нов тампон и 15лв заварката с аргон.
vankony87 написа:...след това се вади шарнирния болт и се преглежда за износване ако е износен се прави нов на струг ако не си остава същия.
Точно за носача НИКОГА.... Това е валцована стомана с много висока якост, а глупавия стругар ще ти сложи стомана 45 или 65... и дето ти ще направиш белята, ами и други ще зачерниш!
Колеги в никакъв случай не правете такива глупости!
Колегата mad presley e направил добро обслужване! Как им взе такава отстъпка?
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
WALL написа:
Колегата mad presley e направил добро обслужване! Как им взе такава отстъпка?
Сами ми предложиха, като редовен клиент
М/у другото, никъде другаде не намерих само външни накрайници, всички продават само комплект външни и вътрешни и цената е ~200лв за комплект.Има само някакви пълни ментаци, които ги дават отделно.
Казвам го това, защото като си купиш нова рейка, тя си идва с вътрешните накрайници и дефакто ти трябват само външни, а никъде няма само външни.Във Варна Карс обаче си ми дадоха само външни, еъе фактурата се вижда цената им
- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
снвксвкдм
Съжалявам,че се эабавих с информацийката,но по цял ден съм на работа.Ето го и сайта эа който бях споменал http://www.thepartsbin.com/ на който не му се вярва,мога да му покажа вече монтирани носачи от тоэи сайт. Носачите са "Ламфьордер",а колко са оригинални не энам,но цената им е 230 евро на целия комплект(предни и эадни) или към 300$,а също има и всякакви части,като эа пример ще дам:амортисьори "Bilstein"по 75-80$ или към 100 лв. Раэгледайте эа всякакви части,има "чук"оферти.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Re: снвксвкдм
kosicata написа:Съжалявам,че се эабавих с информацийката,но по цял ден съм на работа.Ето го и сайта эа който бях споменал http://www.thepartsbin.com/ на който не му се вярва,мога да му покажа вече монтирани носачи от тоэи сайт. Носачите са "Ламфьордер",а колко са оригинални не энам,но цената им е 230 евро на целия комплект(предни и эадни) или към 300$,а също има и всякакви части,като эа пример ще дам:амортисьори "Bilstein"по 75-80$ или към 100 лв. Раэгледайте эа всякакви части,има "чук"оферти.
Колега, имам чувството, че яко ни пързаляш по шанцата
1.Това е щатски сайт за щатски модели.
2.Дори и да имаш накоя 528 (защото дараци като 520i и 525TDS въобще ги няма в листата им), доставката до БГ за такива килограми като пълен комплект носачи ще ти излезе колкото самите носачи, а да не говорим за мита и такси.
3.Това съвсем не са най-евтините части в щатси онлайн магазин.Аз лично си купих ламбда сонди от този сайт http://www.rmeuropean.com/Part-Number/O ... 5A005.aspx като преди това две седмици си кореспондирахме за да уточним доставката и да ми пишат сума по-малка от 70$
За тези две сонди, които нямаха общо тегло и 150грама доставката ми струваше $29.98 - USPS - Priority Mail International
Та сега ако ме обориш, защото аз не пазарувам по интернет от вчера, може и да ти повярвам
P.S И прегледах целия сайт с части за 528 и така и не видях да има носачи там, камо ли и Лемфордер
Направо за тревопасни ни взе тука!!!
не искам да те обиждам WALL ,но баща ми е стругар от 75-та година,има сумати и медали от олимпиади,и най важното че е правил стотици такива болтове за всякакви коли!!!!ти откъде си сигурен в новия носач от каква стомана е болта?????????било то moog,topran,timken,swag,febi,lemforder,nk,delphi,mapco,trw или други!!!!!продавам авточасти от няколко години в голяма верига магазини.взимам частите на доставни цени.аджаба що не съм си сложил купешки няма значение на коя фирма,а??????????????искам да ви кажа че на едно кирливо tiko носачите от магазина изкарват по 95-100 000 км,а преправения без повторно затягане на втулката 200-250 000км.не че tikoto е база за сравнение(щот едното е 800кила а другото 1800)но все пак си е малко или много критерий.не казвам на никой да рискува с някой пишман стругар,само ако имате доверие на някой.
vankony87 написа:...
Още по-зле, че е баща ти. Нямам нищо против стажа му, а това което прави. От каква стомана ми кажи? ....................Сигурно и болт на полуремаркета 20т (прави дето се закопчава за влекача).
Още по- зле, че пък и ти продаваш и части....
Всеки би ти казал, че не си в ред!
Ще я засиля колата с 200-230 и как мислиш... с Тикото ли ще ми правиш сравнение.. дето двама като мене ако се подпрат и ще го обърнат... може би и сам ( Трабантче съм преобръщал)...
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
vankony87 написа:не искам да те обиждам WALL ,но баща ми е стругар от 75-та година,има сумати и медали от олимпиади,и най важното че е правил стотици такива болтове за всякакви коли!!!!ти откъде си сигурен в новия носач от каква стомана е болта?????????било то moog,topran,timken,swag,febi,lemforder,nk,delphi,mapco,trw или други!!!!!продавам авточасти от няколко години в голяма верига магазини.взимам частите на доставни цени.аджаба що не съм си сложил купешки няма значение на коя фирма,а??????????????искам да ви кажа че на едно кирливо tiko носачите от магазина изкарват по 95-100 000 км,а преправения без повторно затягане на втулката 200-250 000км.не че tikoto е база за сравнение(щот едното е 800кила а другото 1800)но все пак си е малко или много критерий.не казвам на никой да рискува с някой пишман стругар,само ако имате доверие на някой.
Нямам думи просто....не, наистина нямам
Ама за какво въбоще говорим, вие като сте си купували самата марка BMW сте били на ясно, че евтино няма.Или позьорството на първо място - от студ умри, гъзар бъди.
С 500-1000лв заплата такава кола не може да се поддържа и трябва да е ясно, че такива хора застрашават сигурността на околните.
Утре ще започнат стругари да правят и спирачните дискове, щото баровеца с BMW-то няма 2лв в джоба да си купи качествен
Смешно е бе хора, направо си е за затвор това.В Германия само да сложиш различен размер джанти или гуми ти удрят такава мощна глоба и ти спират колата от движение на момента, ние тук носачи самоделки си правим...
виж братчето ми ,да те питам нещо .ти пробвал ли си че да изказваш мнение??а??значи ако искаш няма повече да спорим,като покарам малко 5-6 000 км само заради теб ще разглобя предницата и ще ти кажа в какво састояние са болтовете става ли?незнам дали аз съм добре или ти?щот в bg едва ли ще вдигна повече от 150-160 с каквато и да е кола.сам си прави изводите аз или ти ?кой не е в час?дори и да е чисто нова колата.http://vbox7.com/play:d413427f аре сега ми кажи какво мислиш?