Изкарване на 3.5мм аудио жак?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Re: Изкарване на 3.5мм аудио жак?
Моят AUX e зад монитора на навигацията и има изведен кабел отстрани, в който включвам телефона. Мисля си, че има някакво ограничение за силата на звука, ама от самият интерфейс ли е или самият телефон, не знам. Като слушам от чейнджъра или радиото и взема да усилвам, усилва си доволно много, чак дето се вика, ще гръмнат колоните. Ама като е включен телефона, колкото и да въртя, усилва до едно ниво и спира. Не че не е силно, но защо спира? Има ли такова нещо като лимитирана сила на звука от AUX-a или не?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Всяко нещо си има лимит колега, дори и стандартната аудио система в БМВ. Разликата в силата на звука от различните източници зависи от начина, по които е реализиран твоя AUX.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
- ivailo0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530dA M-Tech ///M-Pack
Re:
NAPSTERS написа:такааа... след като свалите радиото, има писано как става.
отваряте капака и отвивате винчетата на механиката за да я извадите.
след това се запояват на късо кабелчетата на следния ключ които се намира под механиката
след това на мястото на двата фабрични кондензатора които махаме се заместват ц 1Мф неполярни като на крачетата които отиват към чипа(предусилвателя) се запояват ляв и десен канал, масата може да я запоите и на корпуса на тунера
[
накрая сглобявате всичко по обратния ред и готово
незнам как да го обясня по-подробно, ако някои има вапроси да пита
Здравейте колеги, моето радио е същото като на снимките и успешно си направих AUX, но имам един доста дразнещ постоянен шум. Песните които имат басс се чуват добре (шума почти не се чува), а тези които са тихи се чува доста. Шума го има и когато пусна на пауза песента. Също така ако увелича на максимум от телефона примерно започва да пращи яко.
Ако някой има идеи може да сподели

п.с : На един приятел също му направих aux-a но е по-друг модел и звука беше уникален.
- bohcho
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i 1998 М52B20 / M54B20
- Детайли за колата: ебати бавареца :)
Аз имам същия проблем и съм си поръчал едни филтъри , но чакам да дйодат и ще споделя резултата. Освен шума който се чува като едно жужене чувам и свистене според оборотите на колата.
Ето и нещата.
http://www.ebay.com/itm/131156832661?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
http://www.ebay.com/itm/251418398709?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

Ето и нещата.
http://www.ebay.com/itm/131156832661?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
http://www.ebay.com/itm/251418398709?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
- ivailo0
- младши ентусиаст
-
Колега оправих се, изкарах уникален звук през AUX-a. Колегата bobixaka по-назад в темата е описал как, звука се взема от другаде и няма нужда от кондензатори. Няма никакъв шум, звука е кристален. Ето снимката на колегата:

- bobixaka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39
- Мечтае да кара: BMW М5
Колега, радвам се че ти харесва звука, това е изпитано и при мен работи вече доста време безотказно! 
А между другото успях да изкарам същия перфектен звук, даже още по-перфектен на Business CD.
Направих го по различен начин от досега описаните тук.
Изкарах извода директно преди самото крайно стъпало на CD-то и звукът стана наистина много качествен.
Не са ми под ръка снимките в момента, но при първа възможност ще ги споделя.

А между другото успях да изкарам същия перфектен звук, даже още по-перфектен на Business CD.
Направих го по различен начин от досега описаните тук.
Изкарах извода директно преди самото крайно стъпало на CD-то и звукът стана наистина много качествен.
Не са ми под ръка снимките в момента, но при първа възможност ще ги споделя.
- hishnika
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 96' e39 520
- Детайли за колата: m52b20
Да споделя и моят опит......
Направих както са описали колегите над мен и наистина звука няма нищо общо с това което беше преди (бях изумен колко добре може да свирне това радио), изкарах си жака в отделението между пепелника и подлакътника, като за плеър ще ползвам стар андроид телефон с 4ГБ памет, които са ми напълно достатъчни.
Бях решил да изкарам УСБ с един от китовете на елимекс, но качеството е отвратително и се наложи да го върна
, така че ако някой е решил да направи като мен по добре да се откаже.....
Съвет, не копувайте този кит!

П.С.: Някой знае ли какъв е точно потенциометъра за усилване и намаляване, че моя е заминал и се налага подмяната му?
Направих както са описали колегите над мен и наистина звука няма нищо общо с това което беше преди (бях изумен колко добре може да свирне това радио), изкарах си жака в отделението между пепелника и подлакътника, като за плеър ще ползвам стар андроид телефон с 4ГБ памет, които са ми напълно достатъчни.
Бях решил да изкарам УСБ с един от китовете на елимекс, но качеството е отвратително и се наложи да го върна

Съвет, не копувайте този кит!

П.С.: Някой знае ли какъв е точно потенциометъра за усилване и намаляване, че моя е заминал и се налага подмяната му?

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Учудвам се, че при теб не се е получило. Аз съм пробвал този кит и звукът си беше много добър. Като гледам на снимката кабелите, които излизат от касетофона не са най-доброто решение. Добре е да използваш ширмован проводник за връзка между МР3 плеара и касетофона.
Относно въпроса за потенциометъра - това не е потенциометър, а енкодер (безконечен потенциометър). Вземи един неработещ IRIS или MID и го ползвай за части.
Относно въпроса за потенциометъра - това не е потенциометър, а енкодер (безконечен потенциометър). Вземи един неработещ IRIS или MID и го ползвай за части.
Българския вариант:
- hishnika
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 96' e39 520
- Детайли за колата: m52b20
Първоначално само за проба запоих тези проводници, но както всичко временно сега тези останаха за постоянно.
Мислех, че съм попаднал на дефектен кит и го смених за друг, но нямаше никаква разлика, затова си запоих една стерео букса и в момента звука е много добър (като за стандартен касетофон).

Мислех, че съм попаднал на дефектен кит и го смених за друг, но нямаше никаква разлика, затова си запоих една стерео букса и в момента звука е много добър (като за стандартен касетофон).
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
имам го от МИД .. запазих го за части.. ако някои иска да пише на лични
- mermenkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d e39
Колеги,
Някой разбиращ има ли възможност да се заеме да ми извади 3,5мм жак като сам разглоби и сглоби всичко /аз не бих се захванал че ще изпочупа всичко/. Идеята ми е кабелчето да излезе в шкафчето под подлакатника. Ще купя и набавя каквото е необходимо както и разбира се ще си заплатя за услугата + бирата
Става въпрос за е39 '99г. оборудвано с радио с касетка/не е МИД/ + чейнджър
п.с. Ако не греша след интервенцията ще мога да ползвам както жака така и чйнджъра и ще мога да усилвам и намалявам през волана
Някой разбиращ има ли възможност да се заеме да ми извади 3,5мм жак като сам разглоби и сглоби всичко /аз не бих се захванал че ще изпочупа всичко/. Идеята ми е кабелчето да излезе в шкафчето под подлакатника. Ще купя и набавя каквото е необходимо както и разбира се ще си заплатя за услугата + бирата

Става въпрос за е39 '99г. оборудвано с радио с касетка/не е МИД/ + чейнджър
п.с. Ако не греша след интервенцията ще мога да ползвам както жака така и чйнджъра и ще мога да усилвам и намалявам през волана

- ivailo0
- младши ентусиаст
-
Да ще можеш. Намери някой колега от София, ако беше от Пловдив с удоволствие 

Здравейте колеги, прочетох голяма част от темата и идеята ми звучи интересно. Исках само да попитам има ли как да се направи като пусна касетофона да се пуска и плеъра и обратното, защото ако всеки път, като загася колата, трябва да го гася отделно и да правя същото при палене, ще е много затормозяващо? 

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Може да вземе захранване за плеъра от самата букса на радиото. Така плеърът ще тръгва при първа позиция на ключа и ще спира при връщане му е начална позиция. Само трябва да се пробва плеърът дали се ресетва, когато плейва нещо и му се спре захранването и после пак му се подаде ток.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."