Пак за печката

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Пак за печката

Мнение от tsb_bg » 10 Окт 2010, 16:35

ivo1bg написа:.... Аз имам и дистанционно за моята, ама пусто кат' не работи, много ме е яд...

Верно си е за яд .... много ценна екстра е :D

Изображение

Изображение

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: bmw e60 xd

Мнение от ikatam » 24 Окт 2010, 17:55

за пореден път се убеждавам в избора си да сменя 520i за 525d .ходих до дару кар, след диагностика отключиха печката ,няма такава благинка сутрин да се качиш в топла кола. благодаря на всички знаещи и споделящи във форума :clap:, от където разбрах за въпросната печка :clap: .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530D 2002 touring

Мнение от Torbalan008 » 25 Окт 2010, 10:18

tsb_bg написа:
ivo1bg написа:.... Аз имам и дистанционно за моята, ама пусто кат' не работи, много ме е яд...

Верно си е за яд .... много ценна екстра е :D

Изображение

Изображение

Изображение

Колега, имам един въпрос, сменил съм касетофона и съм махнал оригиналното радио,
има ли възможност печката да работи само с дистанционно или за целта трябва да имам оригиналното радио ?

Потребител
Аватар

Мнение от liobaka » 28 Окт 2010, 16:49

tsb_bg написа:
ivo1bg написа:.... Освен това си мисля, че само аз съм с бенз печка и тя не работи, трябва и управление :).

Не си сам. Има най-малко още една :D

Изображение

Изображение

Може ли указания как се влиза в това меню? Същото ли е като това?
viewtopic.php?f=35&t=179029&p=1970804&hilit=%D1%81%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%BE+%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%8E#p1970804

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 29 Окт 2010, 8:48

Трябва да се отключи печката, иначе го няма това меню.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hafte » 29 Окт 2010, 11:04

Да не пускам нова тема по същите въпросии та накратко.

Колеги и моята печка след 2 зими здаде багажа.
В Вебасто казаха управляващ блок :( а как и защо е изгорял е мистерия. До последни миналата зима си работеше.
Много неприятна изненада.

Поръчал съм нова в Камор и ще я очаквам другата седмица.

Имам обаче няколко въпроса.
1. Тоя модул какво толко има в него, не може ли някой да го ремонтира? Да оправя старата за резерва.
2. Може ли чрез ODB (CarSoft 6.5 или друг) да се настройва печката, кога да се пуска, или да се пуска принудиттелно без MID? Последното е питане, понеже в ръководството пише, че през летните месеци е препоръчително да се пуска 1 път в месеца за по 5 мин а нямам как да го правя по друг начин. Евентуално ако се изцапам да откача темп. датчик незнам дали ще стане (или да му сложа едно ключе някъде :lol: ).
3. На всяка печка ли може да се сложи дистнационно и какво е необходимо? Евентуално ако някой продава, цена на лично, или в друга тема :D

Благодаря

Потребител
Аватар

Мнение от liobaka » 29 Окт 2010, 12:58

spacepl написа:Трябва да се отключи печката, иначе го няма това меню.

Печката ми не работеше. Разглобих я. Измерих електропроводността на свеща. С нагряване свойствата не се промениха. => Предполага се, че свеща е изгоряла.
Смених направо целият вътрешен цилиндър с такъв с работеща свещ.

Колата е 2002 530д.

От това което съм чел, не трябва да я ресетвам допълнително за да почне да се пуска автоматично като е под 5 градуса, нали? (ако разбира се свеща е била проблема)

Идеята ми е - това, че не е отключена не означава че няма да работи, просто няма да мога да я настройвам да се пуска?

Потребител
Аватар

Мнение от liobaka » 29 Окт 2010, 13:03

hafte написа:3. На всяка печка ли може да се сложи дистнационно и какво е необходимо? Евентуално ако някой продава, цена на лично, или в друга тема :D

Благодаря

До колкото съм чел на всяка може. Просто трябва да се добави антена. Пише, че не е лесно обаче.
Двете ти опции са или от официален представител, или от ebay било то втора ръка, или китайски универсален предавател.

Информацията си черпя от тук (стара е, но друга не намерих)

http://www.bmwland.co.uk/talker/viewtop ... ary+remote
http://www.bmwland.co.uk/talker/viewtop ... ht=#159987

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 530d

Мнение от vas33 » 29 Окт 2010, 13:14

По старите теми един колега беше правил интервенция с махане на контролен блок и твърдеше, че модулът не е нужен и печката може да заработи и без него. Та правил ли го е това друг и може ли да я имам предвид като разумно решение или да се отива за нова печка ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 29 Окт 2010, 18:29

vas33 написа:По старите теми един колега беше правил интервенция с махане на контролен блок и твърдеше, че модулът не е нужен и печката може да заработи и без него. Та правил ли го е това друг и може ли да я имам предвид като разумно решение или да се отива за нова печка ?

това никога не бих го направил... да я вържа без ел блок, това означава, да няма никакъв автоматичен контрол върху подготовката по паленето, подаването на горивото- количеството както и въздуха, подаване на искра- тя после гори/възпламенява сама, прегряването при работа и гасенето.... което води само до едно до неконтролируемо горене, а от там и може и да бухне в пламъци всичко а горещия дизел гори по брутално от бензина ;) .... може да се направи с релета ала бала ама по добре без печка от колкото побългарена печка.... това е супер пожароопасен уред!!! та за това и ако сте забелязали на етикета при мотора/ботуша си има и годност, след което трябва да се сервизира- това малко хора предполагам са го забелязали и знаят... принципа на работа на горелката на печката е подобна на горелката в пароструйките... преди години доста си късах нервите с един керхер, че и си опърлих и лицето даже с такъв тип горелки...

hafte написа:
Имам обаче няколко въпроса.
1. Тоя модул какво толко има в него, не може ли някой да го ремонтира? Да оправя старата за резерва. НЕ МОЖЕ
2. Може ли чрез ODB (CarSoft 6.5 или друг) да се настройва печката, кога да се пуска, или да се пуска принудиттелно без MID? Последното е питане, понеже в ръководството пише, че през летните месеци е препоръчително да се пуска 1 път в месеца за по 5 мин а нямам как да го правя по друг начин. Евентуално ако се изцапам да откача темп. датчик незнам дали ще стане (или да му сложа едно ключе някъде :lol: ). СТАВА НАЙ-ЛЕСНО С ИНПА. МОЖЕШ ЛЯТОТО ДА Я ИЗЛЪЖЕШ КАТО МАХНЕШ ДАТЧИКА ЗА ВЪНШНАТА ТЕМП, НО МОТОРА ТИ ТРЯБВА ДА НЕ Е ЗАГРЯЛ
3. На всяка печка ли може да се сложи дистнационно и какво е необходимо? Евентуално ако някой продава, цена на лично, или в друга тема :D В НЕТА ИМАШЕ ПРЕДИ 3 ГОДИНИ НЯКАКЪВ КИТ ОТ ИБЕЙ ОКОЛО 350 ЕВРО... но не си струва според мен ;)

Благодаря
ЗА НИЩО!
Последна промяна LUCIFER'S на 29 Окт 2010, 18:42, променена общо 1 път
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

ентусиаст
Аватар
Кара: E65 black- sport package

Мнение от racing_team_vidin » 29 Окт 2010, 19:59

рових и намерих как се поставя дистанционно на печката + няколко снимки.
http://www.bmwland.co.uk/talker/viewtop ... sc&start=0

като гледам схемата, печката се управлява от черния кабел(+), същия кабел се споменава и в по горния линк.
Изображение
Последна промяна racing_team_vidin на 30 Окт 2010, 17:04, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от LUCIFER'S » 30 Окт 2010, 9:39

Мисля, че това те интересува:
Успех в начианието!!!

http://www.pdfdownload.org/pdf2html/pdf ... images=yes

ентусиаст
Аватар

Мнение от racing_team_vidin » 30 Окт 2010, 17:03

Вече имам дистанционно управление на печката- освен всичко.. и работи :mhihi:

Значи точно линка от горния ми пост, сваляте подкалника, там е печката, вадите 6 пиновия конектор на пин 1, там не би трябвало да има кабел само една гадна силиконова тапичка, махате я и пускате кабел който влиза в купето. Аз имах един модул в гаража 1-канален само вкл/изкл свърши перфектна работа, та на кабелчето което сте изкарали от печката(буксата) му се подават 12в, при подаване на напрежение се включва печката и след известно време включва и вентилацията. Това е от мен, ако има нещо съм насреща.
П.П не мога да разбера, точно как се спира защото като я изключа от дистанционното продължава да работи, печката върти,климатроника също и спират след време около близо 5 мин

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от LUCIFER'S » 30 Окт 2010, 18:52

racing_team_vidin написа:..........

Браво... !

Я кажи какъв едноканален модул си сложил...? Такова за врати на гараж ли? Как се изключва печката в такъв случай, изобщо как го захрани модула, няма ли да ти скапва акумулатора ? Раздуй всичко! 8)
Че и аз тия дни се занимавах с моята пущина и вече проработи кюмбета та пушек са вдига :mhihi: :mhihi: :mhihi:

За спирането наистина тя така спира... в смисъл не веднага, а след малко време- да се охлади горелката...

ентусиаст
Аватар

Мнение от racing_team_vidin » 30 Окт 2010, 19:14

LUCIFER'S написа:
racing_team_vidin написа:..........

Браво... !

Я кажи какъв едноканален модул си сложил...? Такова за врати на гараж ли? Как се изключва печката в такъв случай, изобщо как го захрани модула, няма ли да ти скапва акумулатора ? Раздуй всичко! 8)
Че и аз тия дни се занимавах с моята пущина и вече проработи кюмбета та пушек са вдига :mhihi: :mhihi: :mhihi:

За спирането наистина тя така спира... в смисъл не веднага, а след малко време- да се охлади горелката...

модула е обикновен едно канален с два бутона, 1- включва, 2- изключва. По принцип го дават да се монтира под жабката, но аз моя го монтирах зад това отделение(мини жабка) под ключа за фарове отляво, отзад има място. на него му трябва постоянен + и минус, там има.
Стана точно както е оригинално, само дистанционното е различно :lol:

ПредишнаСледваща

Назад към E39