Климатроника не изстудява
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Vozq_bez_pari
- младши ентусиаст
-
- Кара: is turbo / 520i,и на жената е30ката
И аз така предполагах...
защтото климатика духа хладно, но не достатъчно. Гледах перката си работи, всичко сякаш е ок, радиатора не е задръстен поне отвън, (вътре въобще незнам да ли може да се задръсти де) или аз съм мн претенциозен, или не ми е достатъчно хладно.
Ако е, може би му е малко фреона и затова...
А и перката на климатика се върти винаги когато е включен, нали?!
защтото климатика духа хладно, но не достатъчно. Гледах перката си работи, всичко сякаш е ок, радиатора не е задръстен поне отвън, (вътре въобще незнам да ли може да се задръсти де) или аз съм мн претенциозен, или не ми е достатъчно хладно.
Ако е, може би му е малко фреона и затова...

А и перката на климатика се върти винаги когато е включен, нали?!

Виж и ти и ние трябва да гадаем какво ти има на колата,защото без да се свързва с машината която проверява дали има фреон няма как да решиш проблема и след това кажи им да ти отварят радиатора за да видиш дали всичко е чисто,за всеки случай,по-добре го проверявай за 5мин отколкото да имаш неприятности после
Перката на климатика се върти винаги като е вкл. климатика.

Перката на климатика се върти винаги като е вкл. климатика.
Proud owner of Мini Cooper S R53 04' and BMW E66 08'

- Гост
-
при мен не се върти веднага! писах го няколко пъти! работят си всички скорости ,но перката за радиатора на климатика тръгва след около 30сек до минута-две след пускане! не знам на кво се дължи. а за задръстването на радиатора-няма как да разбереш ако не се свали. отвън си изглежда екстра и като се свали-виждаш жабарник между двата радиатора ,който пречи много на работата. аз не можах да го изчистя-нямах време,но съм виждал на друга кола-беше се едно е балто между двата радиатора.
- The 5th element
- Арабиата
-
- Кара: E39 530D
Колеги,ходих при пичовете на Хладилника,измихме радиаторите,изтеглихме фреона,доляхме наново и сега(да чукна на-дърво
)всичко е екстра-доволен съм 

Последна промяна The 5th element на 10 Юли 2007, 16:45, променена общо 1 път
[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]
[/url
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
И аз ще ходя тогава. Не че му има нещо, но ще ходя....
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- The 5th element
- Арабиата
-
- Кара: E39 530D
Беше почнала да вдега половин деление на температурата....щях да получа удар....сега е супер...явно си е трябвало едно измиване
[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]
[/url
- krasikamex
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `05 E61 530d
SKISA написа:при мен не се върти веднага! писах го няколко пъти! работят си всички скорости ,но перката за радиатора на климатика тръгва след около 30сек до минута-две след пускане! не знам на кво се дължи.
Перката на радиатора отпред за климата СЕ ВКЛЮЧВА:
-от климатика когато в системата се вдигне налягането,
/не е задължително да е веднага с включването на климатика, примерно ако ДВГ е студен и колата е на сянка може да минат и 5 мин./
-от охладителната система на двигателя за допълнително охлаждане
/при високи температури виското не може да охлажда достатъчно/
Скоростите зависят от това, колко се е вдигнала темп. на ДВГ и/или налягането в климатичната система.
Абсолютноkrasikamex написа:Перката на радиатора отпред за климата СЕ ВКЛЮЧВА:
-от климатика когато в системата се вдигне налягането,
/не е задължително да е веднага с включването на климатика, примерно ако ДВГ е студен и колата е на сянка може да минат и 5 мин./
-от охладителната система на двигателя за допълнително охлаждане
/при високи температури виското не може да охлажда достатъчно/
Скоростите зависят от това, колко се е вдигнала темп. на ДВГ и/или налягането в климатичната система.
- Apunch
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 750 IA
Измих радиаторите (не бяха много задънени между другото), напръсках връзките на съпротивленията с контактен спрей и пр. - без ефект - при 25 градуса външна температура си охлажда перфектно със запалването, при 34 никакво го няма! Перката на климата се включва само на третата степен за по 2-3 секунди и това е. Може ли да има друга причина за непоявяването на първите две степени, че утре отивам да купувам въпросние съпротивления.
Иначе в движение колата си изстудява - направо ми става дискомфортно студено.
Иначе в движение колата си изстудява - направо ми става дискомфортно студено.
- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
- Мечтае да кара: M5
- Apunch
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 750 IA
Хм даааа, днес поръчах въпросното съпротивление (съпротивления) - 84.70 е в Камор. Само че с доставка. Иначе ако колата ви е след 98г ще се сблъскате със следния поблем - нито в Real OEM, нито в Камор за колите след '98 съпротивленията не излизат като номер и резервна част - искат явно да ни набутват с цял вентилатор! Обаче няма никаква разлика от тези преди 98 и тези след! Да си знаете!
- noiseless
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i '06
Колега, къде ще ти сменят съпротивленията, че май и мойте са заминали, а и класона ми не работи, а майсторите по двигателите не ги правят тези работи?
Кажи сервиз или човек дето да разбира (може да ми ги пратиш и на ЛС).
Благодаря!
Кажи сервиз или човек дето да разбира (може да ми ги пратиш и на ЛС).
Благодаря!
- krasikamex
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `05 E61 530d
Здравейте колеги,
на мойто возило ел.перката на климатика май е заминала, не е блокирала но не завърта дори и на трета скорост, така че мисля че не е от съпротивленията!
Някой да знае дали подлежи на ремонт или да търся нова, хич не ми се иска да я купувам нова, защото е доста скъпа.
П.С. Ако няма друг вариант ще ми се наложи да я купя!
на мойто возило ел.перката на климатика май е заминала, не е блокирала но не завърта дори и на трета скорост, така че мисля че не е от съпротивленията!
Някой да знае дали подлежи на ремонт или да търся нова, хич не ми се иска да я купувам нова, защото е доста скъпа.
П.С. Ако няма друг вариант ще ми се наложи да я купя!
- Гост
-
аз намерих перка с двата извода на симеон за стотина лева! оказа се ,обаче ,че имам само едно заминало съпротивление за първа скорост ,а то е 50лв! правете сметка къде е далаверата! лошото е ,че употребявана перка не се знае колко ше изкара и тогава пак си за ремонт,ма въпрос на финанси!
моят радиатор също е измит от оня ден/оказа се ,че не е много задръстен ,ма -айде - профилактика!/ и сега климата работи на 6!
моят радиатор също е измит от оня ден/оказа се ,че не е много задръстен ,ма -айде - профилактика!/ и сега климата работи на 6!