Airbag на седалката до шофьора
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
51 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- DroW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d M Sport, X3, X6
zlobicar написа:Аз си мислех ,че датчик има само на пасажерската седалка.
Прав си колега датчик има само под пасажерската седалка и аз се чудих за това, обаче се оказа че под шофиорската има някви жички вързани тъй като се предполага че шофиора е постоянно там за да управлява автомобила. При скъсване или лош контакт на тези жички дава същата грешка на таблото лош контакт.
- Karlo
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 Е39 M52B20
Колеги, и под двете седалки има жици.
В пасажерската има датчик за теглото (сензормат) и кабел за пиропатрона.
на шофьорската седалка има само пиропатрон. Както се каза по-горе,
каквото и да се преХбе от системата (било то и кабела във волана),
свети идна и съща лампа на таблото.
В пасажерската има датчик за теглото (сензормат) и кабел за пиропатрона.
на шофьорската седалка има само пиропатрон. Както се каза по-горе,
каквото и да се преХбе от системата (било то и кабела във волана),
свети идна и съща лампа на таблото.
- Venkata
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW f10/3.0D
Колеги,
за да не отварям нова тема имам едно питане. Днес отворих задните духалки, че нещо спря да ми духа топло, та попаднах на странна кутия. Под въздуховодната пръба / която идва от отпред / има кутия на която пише AIRBAG. Какво е това?
за да не отварям нова тема имам едно питане. Днес отворих задните духалки, че нещо спря да ми духа топло, та попаднах на странна кутия. Под въздуховодната пръба / която идва от отпред / има кутия на която пише AIRBAG. Какво е това?
DroW написа:Забелязва се че на тази снимка две от кабелчетата са отрязани. Това незнам защо е така но колегата каза че някои вече го е преправял или поне се е опитал
в крайна сметка за какво са тези 2 жички,защото ги видях на един приятел на Е39-ката като сваля да претапицира салона

лампа не му свети,ама 2-те жички под пасажерската седалка са кръцнати

- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Re:
meha написа:DroW написа:Забелязва се че на тази снимка две от кабелчетата са отрязани. Това незнам защо е така но колегата каза че някои вече го е преправял или поне се е опитал
в крайна сметка за какво са тези 2 жички,защото ги видях на един приятел на Е39-ката като сваля да претапицира салона![]()
![]()
![]()
лампа не му свети,ама 2-те жички под пасажерската седалка са кръцнати![]()
![]()
![]()
Сори, че вдигам темата ама да добавя, че миналата седмица видях, че тия две жички и при мен са отрязани. Предполагам, че щом на толкова хора са срязани или си е фабрично така (служат за екстра която нямаме) или имат отношение към сигнализацията ако не си сложиш колана. Поне при мен, като паля светва едно човече с колан на таблото и веднага гасне дори и да не съм сложил колан, което ме кара да мисля, че нещо е пипано.
Re:
Venkata написа:... попаднах на странна кутия. Под въздуховодната пръба / която идва от отпред / има кутия на която пише AIRBAG. Какво е това?
Това е инерционния датчик, който управлява отварянето на AIRBAG-овете
(На Е34 например е под задната седалка)
51 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4