Airbag на седалката до шофьора

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Мнение от DroW » 08 Дек 2008, 18:11

zlobicar написа:Аз си мислех ,че датчик има само на пасажерската седалка.

Прав си колега датчик има само под пасажерската седалка и аз се чудих за това, обаче се оказа че под шофиорската има някви жички вързани тъй като се предполага че шофиора е постоянно там за да управлява автомобила. При скъсване или лош контакт на тези жички дава същата грешка на таблото лош контакт.
Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 Е39 M52B20

Мнение от Karlo » 08 Дек 2008, 19:21

Колеги, и под двете седалки има жици.
В пасажерската има датчик за теглото (сензормат) и кабел за пиропатрона.
на шофьорската седалка има само пиропатрон. Както се каза по-горе,
каквото и да се преХбе от системата (било то и кабела във волана),
свети идна и съща лампа на таблото.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW f10/3.0D

Мнение от Venkata » 08 Дек 2008, 20:06

Колеги,
за да не отварям нова тема имам едно питане. Днес отворих задните духалки, че нещо спря да ми духа топло, та попаднах на странна кутия. Под въздуховодната пръба / която идва от отпред / има кутия на която пише AIRBAG. Какво е това?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 24 Авг 2009, 12:16

DroW написа:Забелязва се че на тази снимка две от кабелчетата са отрязани. Това незнам защо е така но колегата каза че някои вече го е преправял или поне се е опитал

в крайна сметка за какво са тези 2 жички,защото ги видях на един приятел на Е39-ката като сваля да претапицира салона :shock: :shock: :shock:
лампа не му свети,ама 2-те жички под пасажерската седалка са кръцнати :shock: :confused: :confused: :confused:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Re:

Мнение от badsharki » 23 Ное 2009, 19:06

meha написа:
DroW написа:Забелязва се че на тази снимка две от кабелчетата са отрязани. Това незнам защо е така но колегата каза че някои вече го е преправял или поне се е опитал

в крайна сметка за какво са тези 2 жички,защото ги видях на един приятел на Е39-ката като сваля да претапицира салона :shock: :shock: :shock:
лампа не му свети,ама 2-те жички под пасажерската седалка са кръцнати :shock: :confused: :confused: :confused:

Сори, че вдигам темата ама да добавя, че миналата седмица видях, че тия две жички и при мен са отрязани. Предполагам, че щом на толкова хора са срязани или си е фабрично така (служат за екстра която нямаме) или имат отношение към сигнализацията ако не си сложиш колана. Поне при мен, като паля светва едно човече с колан на таблото и веднага гасне дори и да не съм сложил колан, което ме кара да мисля, че нещо е пипано.

старши ентусиаст
Аватар

Re:

Мнение от tsb_bg » 23 Ное 2009, 19:12

Venkata написа:... попаднах на странна кутия. Под въздуховодната пръба / която идва от отпред / има кутия на която пише AIRBAG. Какво е това?

Това е инерционния датчик, който управлява отварянето на AIRBAG-овете
(На Е34 например е под задната седалка)

Предишна

Назад към E39