Подгревни свещи?Дюзи?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
66 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Re: Подгревни свещи?Дюзи?
Покарах с новия дебитомер около 40км и май няма разлика
Утре няма да имам време да се занимавам с колата,но в петък ще търся някой да го оправи.
100% ли трябва да се адаптира?
Изпратено от моят SM-G920F с помощта на Tapatalk

Утре няма да имам време да се занимавам с колата,но в петък ще търся някой да го оправи.
100% ли трябва да се адаптира?
- Evkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: S62B50
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Ти си луд да се напъваш толко за таа кола дето е на колко 15 години? Претриса ако не успее да запали нафтата. Причината може да е в студеното гориво, по-ниска компресия на цилиндър, въздух, или добавка/вода в нафтата. Нема диагностика дето да го фане тоя проблем. Лошо е да наливаш така, ма скоро ще го схванеш. Дизел се купува зимата и се ремонтира лятото. Успех.
п.с. върни стария дебитомер и си празнувай.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
KPETEH написа:Ти си луд да се напъваш толко за таа кола дето е на колко 15 години? Претриса ако не успее да запали нафтата. Причината може да е в студеното гориво, по-ниска компресия на цилиндър, въздух, или добавка/вода в нафтата. Нема диагностика дето да го фане тоя проблем. Лошо е да наливаш така, ма скоро ще го схванеш. Дизел се купува зимата и се ремонтира лятото. Успех.
Споко.Това ми е 10-та реставрация и съм свикнал

Сега с нафтата на еко колата си пали и заработва точно както трябва.Това вече не ми е на дневен ред."Лошото" е,че със старите ми свещи и на един приятел е46-цата започна да пали както трябва

Утре ако свърша работа по-на време ще я откарам да се види тая адаптация на дебитомера,въпреки,че и сега не пуши и върви прилично.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Новият сензор ще си го адаптираш и сам, след като покараш колата известно време - отнема грубо 100-200км. на компа да ресетне старите адаптации и да започне да си създава нови, според новия сензор...
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
(bubsa) написа:KPETEH написа:Ти си луд да се напъваш толко за таа кола дето е на колко 15 години? Претриса ако не успее да запали нафтата. Причината може да е в студеното гориво, по-ниска компресия на цилиндър, въздух, или добавка/вода в нафтата. Нема диагностика дето да го фане тоя проблем. Лошо е да наливаш така, ма скоро ще го схванеш. Дизел се купува зимата и се ремонтира лятото. Успех.
Споко.Това ми е 10-та реставрация и съм свикналОбичам колите ми да са перфектни и по-скоро ще я продам и ще зарадвам отново някой,отколкото да се качвам с нежелание в нея
![]()
Сега с нафтата на еко колата си пали и заработва точно както трябва.Това вече не ми е на дневен ред."Лошото" е,че със старите ми свещи и на един приятел е46-цата започна да пали както трябва![]()
Утре ако свърша работа по-на време ще я откарам да се види тая адаптация на дебитомера,въпреки,че и сега не пуши и върви прилично.
Точно това ти казвам, да не се фърляш да купуваш разни работи без да си ги проверил. Свещите се мерят с мултицет дори и без да се свалят, релето също, пуска му се ток по схемата нарисувана на него и така. Дебитомера също можеше да се фане, ма ти си знаеш. Мойто мнение е, че ако един дизел не работи добре без добавки, то той не си заслужава, но както и да е, гледам е модерно да се наливат секви работи по резервоарите. Огледай за течове и напукани маркучи за обратната нафта. Успех.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Evkata
- кандидат ентусиаст
-
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Е с диагностика де, ама треа и да има кой са му го разчете съобразно показанията. Иначе можеш да го откачиш от гофрата да му туриш буксата да запалиш , да му духнеш въздух от друго място и да се види реакцията на двигателя. Факт е, че проблема му не е от дебитомера, но той си е купил. И ся вместо да върне стария ще се чуди, работи ли новия, на диагностика ли да ходи пак...
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Evkata написа:Дебитомера как може да се хване без диагностика ?
Грешката при живи данни на дебитомера, за която говори колегата, изобщо не е свързана с дебитомера, а с изолирането на EGR клапана. С това действие се нарушава предвиденият състав на газовата съставка на горивната смес и правилно си забелязал, от там идва разликата с около 100 единици.
Както казва колегата KPETEH:
Факт е, че проблема му не е от дебитомера, но той си е купил.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Парите са за харчене бе момци
Защо ако сега разликата в данните на дебитомера е от изолирания ЕГР на предишната ми е39 нямаше таково нещо?Показваше си коректни стойности.

Защо ако сега разликата в данните на дебитомера е от изолирания ЕГР на предишната ми е39 нямаше таково нещо?Показваше си коректни стойности.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
чей да видиш стойностите с тоя и после прави изводите за старата 

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Нещата се засукват както обикновенно
Днес потърсих мнение от няколко човека,включително и форумни майстори.
Нямало как новият дебитомер да работи при положение,че е с друг номер,а не като стария.Дори не може да се адаптира.Това го казва един от известните форумни майстори.Двама човека ми казаха,че сам ще си се адаптира и т.н.
Има ли стар и нов модел Бош и взаимнозаменяеми ли са?
Някой може ли да ми каже кой точно дебитомер е за тая кола,че нещата отиват на скандал в тех ко утре
GY09231 това е ВИН-а на баракудата.

Днес потърсих мнение от няколко човека,включително и форумни майстори.
Нямало как новият дебитомер да работи при положение,че е с друг номер,а не като стария.Дори не може да се адаптира.Това го казва един от известните форумни майстори.Двама човека ми казаха,че сам ще си се адаптира и т.н.
Има ли стар и нов модел Бош и взаимнозаменяеми ли са?
Някой може ли да ми каже кой точно дебитомер е за тая кола,че нещата отиват на скандал в тех ко утре

GY09231 това е ВИН-а на баракудата.
Аре ся скандали!?! Откачи минусувата клема на акумулатора за поне два часа и после следва програмата.
1.Прибираш се когато си поискаш и откачаш клемата на акумулатора.
2.Спиш колкото си искаш и отиваш до колата и свързваш това,което си откачил на прибиране.
3.Стартираш мотора и го оставяш да загрее без да го пипаш повече.
4.Като загрее му се мяташ и го тормозиш както ти си знаеш,но без да прекаляваш.
5.Прибираш се гасиш мотора и пиеш една бира за мое здраве.
6.Стартираш отново мотора и проверяваш дали бирата изпита за здраве е била за моето или за някой от моите близки роднини.
7....
1.Прибираш се когато си поискаш и откачаш клемата на акумулатора.
2.Спиш колкото си искаш и отиваш до колата и свързваш това,което си откачил на прибиране.
3.Стартираш мотора и го оставяш да загрее без да го пипаш повече.
4.Като загрее му се мяташ и го тормозиш както ти си знаеш,но без да прекаляваш.
5.Прибираш се гасиш мотора и пиеш една бира за мое здраве.
6.Стартираш отново мотора и проверяваш дали бирата изпита за здраве е била за моето или за някой от моите близки роднини.
7....
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Сега ги снимах двата дебитомера.
Новия:
И стария:
Новия:
И стария:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Evkata
- кандидат ентусиаст
-
Това че не може да се адаптира не е вярно.. Потърси друг майстор..
Alternative article-no.: 0928400468
0928400527 Новия
13622247074
13627787076
0928400314 Стария
13712247002
fits for the models:
BMW
* 318d, 318td, 320d, 320cd, 320td, 330d, 330xd (E46)
* 520d, 525d, 530d (E39)
Взаимозаменяеми са колега !
Alternative article-no.: 0928400468
0928400527 Новия
13622247074
13627787076
0928400314 Стария
13712247002
fits for the models:
BMW
* 318d, 318td, 320d, 320cd, 320td, 330d, 330xd (E46)
* 520d, 525d, 530d (E39)
Взаимозаменяеми са колега !

66 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5