Фейсови фарове,черен силикон ПОМАГАЙТЕ!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
64 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Re: Въпрос за почистване на фейсови фарове!

Разглобяването на 1 фар ми отне 10 мин. с помощта на розавия сешоар на жената

Някой ако може да каже обаче, как се разкача машинката за автоматично регулиране, да сваля същинската част на фаровете, ще е супер

------------------------------------
Свалих ги. Дърпа се настрани и става супер лесно

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Има го на първата страница:
http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... p?t=179156
http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... p?t=179156
- bili1
- ентусиаст
-
- Кара: 540i E39
- Мечтае да кара: това което има вече...
- Детайли за колата: М62В44
zAcK написа::mhihi:![]()
![]()
Разглобяването на 1 фар ми отне 10 мин. с помощта на розавия сешоар на жената![]()
Някой ако може да каже обаче, как се разкача машинката за автоматично регулиране, да сваля същинската част на фаровете, ще е супер![]()
------------------------------------
Свалих ги. Дърпа се настрани и става супер лесноВ момента всичко е части от фар около мен
![]()
Ти не си от тази планета!

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
bili1 написа:Ти не си от тази планета!![]()

Не зная дали забеляза на заден план втория инструмент, който използвах, пак на жената

Дървена шпатула за тиган, че да повдигам леко и на голяма площ, да не се прецаква пластмасата

- bili1
- ентусиаст
-
zAcK написа:bili1 написа:Ти не си от тази планета!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Не зная дали забеляза на заден план втория инструмент, който използвах, пак на жената![]()
Дървена шпатула за тиган, че да повдигам леко и на голяма площ, да не се прецаква пластмасата
Човек това го мъчих как ли не (фаровете са 2001 година от "отваряемите") с пистолет с горещ въздух и напъвах и дърпах и напред назад на страни пак нагрявах с отверка напъвах с шпатула няма неще и неще напуква се стъклото където и да напъна

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
На самия фар и на стъклата трябва да има щампа коя година и кой месец са произведени?
Проверявал ли си? Другия вариант е да са отваряни и залепени с нещо по-кораво
Лично аз много се чудя на препоръчките, които са, че след почистване, фаровете се залепят
със силикон. Първо, че става няква разнородна гняс, второ силикона съхне много кофти и се отлепя, и т.н.
Също така някой ще вземе да обърка да сложи някой силикон, де топлината не му влияе и т.н.
Точно затова довечера като лепя моите, не смятам да слагам силикон, а да сложа малко от това БОДИ 940,
което съм купил, но още не съм отворил. Надявам се да е като материала, с който са лепени фаровете
и шумоизолация на вратите. Защото това е почти вечно, меко, пелпкаво и за многократна употреба

Проверявал ли си? Другия вариант е да са отваряни и залепени с нещо по-кораво

Лично аз много се чудя на препоръчките, които са, че след почистване, фаровете се залепят
със силикон. Първо, че става няква разнородна гняс, второ силикона съхне много кофти и се отлепя, и т.н.
Също така някой ще вземе да обърка да сложи някой силикон, де топлината не му влияе и т.н.
Точно затова довечера като лепя моите, не смятам да слагам силикон, а да сложа малко от това БОДИ 940,
което съм купил, но още не съм отворил. Надявам се да е като материала, с който са лепени фаровете
и шумоизолация на вратите. Защото това е почти вечно, меко, пелпкаво и за многократна употреба

- totopz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Fiesta 1.25i
- Мечтае да кара: A6 2.5 TDI
Ще използвам темата за да задам един въпрос - с фейслифтовите фарове съм от 2002 горина. Носих единия да му сменят щипките и да го почистят. Стана много добре, но като тръгнах да го настройвам нещата не работеха както очаквах.
На фара нали има две врътки - една по среда и една откъм калника. Като въртя тази по средата фара се мести на горе и на долу, но като въртя тази от към калника нищо не става. Та искам да попитам тази врътка от към калника за какво е и трябва ли като я завъря примерно 1-2 оборота докато колата е срещу стена да видя как фара се мести на някъде?
На фара нали има две врътки - една по среда и една откъм калника. Като въртя тази по средата фара се мести на горе и на долу, но като въртя тази от към калника нищо не става. Та искам да попитам тази врътка от към калника за какво е и трябва ли като я завъря примерно 1-2 оборота докато колата е срещу стена да видя как фара се мести на някъде?
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Вътрешната врътка е за вертикално регулиране - горе/долу, а външната за хоризонтално - ляво/дясно.

- bili1
- ентусиаст
-
Колеги помагайте.....
мойте фарове се оказаха от тези скапани боклуци залепени с черен силикон демек са 2002/2003 година
купих регулажите за фаровете и за двата фара на къси и дълги,купих и чисто нови стъкла вървят си заедно със сребристото перо в ъгъла на фара и гумените вежди,днес реших да се заема с рязането на стъклото рязах с ножовка като внимавах да не нараня нищо друго освен самото стъкло и стигнах до това положение след полувин ден рязане - http://bili1.snimka.bg/automobiles/far.837358 стъклото го махнах,но остатъка от стъклото което остана по канала немога да го махна,подрязвах силикона и от двете страни с макетно ножче напъвах с отверката да излезе тоя остатък неще да мръдне казвайте какво да правя от Пловдив съм ако има тука човек който може да ми махне тоя остатък от стъклото по канала и цялото стъкло на другия фар препоръчвайте ми го,имам нови стъкла тия да ги троши както иска да ги прави каквото се сети просто да не се нарани корпуса на фара или нещо друго освен стъклата!
Благодаря!

Благодаря!

Последна промяна bili1 на 03 Окт 2014, 19:09, променена общо 1 път
- bili1
- ентусиаст
-
Искам също да спомена,че след като купих тези фейсови "боклуци" ги откарах на човек който пастира фарове,човека ги мина с няколко вида шкурки машинно после им удари 2 ръце специален безцветен лак за да не горят от слънцето и въпреки това тези фаровете жълтееха,днес след като изрязах това стъкло нарочно го минах от вътрешната страна с мокра кърпичка...цялата почерня
в същото състояние бяха и лупата и рефлекторите,от къде по дяволите влиза прахуляк като са залепени с черен силикон тия немски "глупости" и са уплътнени отвсякъде
....изчетох много теми по-конкретно за тези фейсови фарове който са залепени с черен силикон,за ремонта им повечето колеги режат корпуса отзад точно където се намират трошливите регулажи,значи и да се направи тази процедура тия фарове ПАК няма да светнат както трябва,защото стъклото отвътре,лупата и рефлекторите са целите в прахуляк
а за почистването им трябва да се махне НЕ махащото се стъкло отпред
В момента се оказах в същия филм както тогава когато бях се захванал с поставянето на фейсов М-ков волан на преди фейсовата ми Е39-ка мисия невъзможна,просто вариантите за по-хубави фарове от преди фейслифтовите са Депо имитацията на Хелла(много по-доволен съм от тях и съжалявам за пореден път че ги продадох и взех тези простотий,въпреки че някой ги намират за грозни),чисто нови фейсови Хелла или фейсови Хелла от отваряемите или тези пройзвеждани от 2000 до края на 2001 година,в никакъв случай не си купувайте фейсова Хелла след края на 2001 година ОСОБЕНО ако са със счупени водачи,това са просто някаква немска глупост нямам думи,сега дори след като изрязах това стъкло където и да напъна както и да напъна с каквото и да напъна да изкарам остатъка му от канала на корпуса,самия корпус се ЧУПИ
незнам ако някой има идея какво се прави в моя случай нека пише ще му бъда благодарен!!!

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Фаровете не са херметически затворени няма и как да са, не че е невъзможно да се направи а е необходимо да е така. Имат си отдушници, намират се от задната страна при мигача. И от въздуха който циркулира се замърсяват.
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Re: Фейсови фарове,черен силикон ПОМАГАЙТЕ!
Колега, сега както си изрязал стъклото взимаш един поялник с връх като отверка стапяш на парченца от по 2-3см напречно и парче по парче вадиш с клещи като пак нагряваш отвътрешната страна парчето от към канала със силикона. 

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- bili1
- ентусиаст
-
Заклевам се че точно това вчера вечерта си мислех и аз
да купя един поялник и на парчета да го разтопя и да го вадя!
Ако някой има по-добра идея да споделя днес сигурно ще пробвам този вариант само да видим да не стопя корпуса!

Ако някой има по-добра идея да споделя днес сигурно ще пробвам този вариант само да видим да не стопя корпуса!
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
bili1 написа:Заклевам се че точно това вчера вечерта си мислех и азда купя един поялник и на парчета да го разтопя и да го вадя!
![]()
![]()
Аз така извадих стъклата.

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- bili1
- ентусиаст
-
spower написа:bili1 написа:Заклевам се че точно това вчера вечерта си мислех и азда купя един поялник и на парчета да го разтопя и да го вадя!
![]()
![]()
Аз така извадих стъклата.за 3ч се справих фара.
Това е начина,но не и поялник с формата на отверка,взех такъв с формата на отверка и си ограя от обяд и направих само полувин фар

64 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5