Разход на гориво дизел, бензин (газ)
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- body
-
-
- Кара: E90 330xd
- Детайли за колата: Черен фолиран седан.
Re: Разход на гориво дизел, бензин (газ)
Карах Дупница-София-Пловдив 525тдс 6.3/100. На магистралата 140 темпомат
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
xaxo написа:Ето това е резултата от пътуването ми Варна-София по Хемус, сам човек с не много багаж, каране спрямо ограниченията и пътната настилка.
Колега, във Варна, на тръгване, до горе ли зареди колата? Колко литра събира резервоарът по принцип до горе? И километража си занулил предполагам?
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- xaxo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320d, E46,150 hp, 2002, automat
- Детайли за колата: facelift
Заредих точно преди началото на магистралата на едно Еко до горе, но не мога да кажа колко събира понеже не беше напълно празна. Нулирах всичко преди тръгване.
Утре ми предстои връщане, като се чудя да пълня ли пак до горе или да си карам с наличната нафта. Ще снимам пак.
Утре ми предстои връщане, като се чудя да пълня ли пак до горе или да си карам с наличната нафта. Ще снимам пак.
- sash_clev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39
- Мечтае да кара: Жив и здрав в добра компания!
- Детайли за колата: 525D,2002, sedan, W211- 270- sedan, E83, 3.0D
София -Петрич 180км - 9.3 литра или 5.2 разход,колата е 525 с ръчни скорости 2002год
"Купувай си най-скъпото, което можеш да си позволиш"
- turbo
- старши ентусиаст
-
xaxo написа:Заредих точно преди началото на магистралата на едно Еко до горе, но не мога да кажа колко събира понеже не беше напълно празна. Нулирах всичко преди тръгване.
Според мен бордът на колата не мери много вярно разхода при теб. Не, че да се правя на Хърейшо нещо... НО!
На Е46 го дават, че събира резервоарът 63 литра. Ти да кажем, че си сложил 65 до горе, примерно. Показанията обикновено при БМВ са доста верни на уредчето, което е разделено на 4 равни части, което прави 65/4=16,25 литра от деление до деление. Ти си изхарчил едно деление и си препаткал и следващото до под половината му, ако се съди по снимката ти. На мен ми се струва, че 2/3 от делението ги няма, но да речем, че половина на едно деление е 8,125 литра и махнем още един литър (защото си под тая половина) стават 9 литра след първите 16,25, което прави 9+16,25=25,25 литра гориво за 454,3 км. Което пък прави 25,25/454,3=0,0555800132071319 литра гориво за 1 км и като умножим по 100 (за да получим в литра/100 км) се получава 0,0555800132071319*100=5,558001320713185 , а това след закръгляне си е 5,56 l/100 km. Това е много добър разход за магистрала, но пък е с близо два литра по-голям от този на борда на снимката.
Така, че ако искаш и ти, и ние да разберем колко точно гори Е46 320д Фейслифт, зареди на тръгване отново до горе атомобила и снимай отново километража и касовата бележка.
Но един съвет от мен, ако решиш да го правиш, се подготви за поне 26 литра * 2,56 лв./литър = 66-67 лева накъде.

552 к.с. GAS POWERED

- Morridin
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Бавно....
- Детайли за колата: 40-ска с газ ;)
Тука стана б*си надлъгването. Някакви разходи под заводските, и то много под заводските....чудесия.
540и, 99-то лето:
Градско (нямам много данни, карал съм я около 100-120 км. само) - 18 по борд. Градското е във Варна, но основно по крайезерния и после по "Приморски", тоест без много светофари и задръствания.
Извънградско: Варна-Бургас-Пазарджик и обратно, с въртенето вътре около 950 км. - 10 по борд, 11 по колонка. На магистралата 150 на темпомат (жената не дава повече).
Сравнение с 2.5 ТДС на приятел - градско зима 12.5-13, лято 11.5 - 12.
П.С.: Тия легенди за 3-те литра дизел градско под 10 малко ми звучи пресилено.
П.П.С.: И тая тема е тръгнала натам, където е другата.....
540и, 99-то лето:
Градско (нямам много данни, карал съм я около 100-120 км. само) - 18 по борд. Градското е във Варна, но основно по крайезерния и после по "Приморски", тоест без много светофари и задръствания.
Извънградско: Варна-Бургас-Пазарджик и обратно, с въртенето вътре около 950 км. - 10 по борд, 11 по колонка. На магистралата 150 на темпомат (жената не дава повече).
Сравнение с 2.5 ТДС на приятел - градско зима 12.5-13, лято 11.5 - 12.
П.С.: Тия легенди за 3-те литра дизел градско под 10 малко ми звучи пресилено.
П.П.С.: И тая тема е тръгнала натам, където е другата.....
- bobo1903
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528 i
- Мечтае да кара: E60 М
- Детайли за колата: Black :D
528и 193к.с. 97' седан-95А . От Търговище-София-Търговище-скоро(720 км с 54л бензин) 7.5 по борд и 7.6 ПО КОЛОНКА ! 2ма без багаж с каране около ограниченията единствено в магистралата със 120 с гуми 18ки .
- xaxo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320d, E46,150 hp, 2002, automat
- Детайли за колата: facelift
turbo написа:xaxo написа:Заредих точно преди началото на магистралата на едно Еко до горе, но не мога да кажа колко събира понеже не беше напълно празна. Нулирах всичко преди тръгване.
Според мен бордът на колата не мери много вярно разхода при теб. Не, че да се правя на Хърейшо нещо... НО!
На Е46 го дават, че събира резервоарът 63 литра. Ти да кажем, че си сложил 65 до горе, примерно. Показанията обикновено при БМВ са доста верни на уредчето, което е разделено на 4 равни части, което прави 65/4=16,25 литра от деление до деление. Ти си изхарчил едно деление и си препаткал и следващото до под половината му, ако се съди по снимката ти. На мен ми се струва, че 2/3 от делението ги няма, но да речем, че половина на едно деление е 8,125 литра и махнем още един литър (защото си под тая половина) стават 9 литра след първите 16,25, което прави 9+16,25=25,25 литра гориво за 454,3 км. Което пък прави 25,25/454,3=0,0555800132071319 литра гориво за 1 км и като умножим по 100 (за да получим в литра/100 км) се получава 0,0555800132071319*100=5,558001320713185 , а това след закръгляне си е 5,56 l/100 km. Това е много добър разход за магистрала, но пък е с близо два литра по-голям от този на борда на снимката.
Така, че ако искаш и ти, и ние да разберем колко точно гори Е46 320д Фейслифт, зареди на тръгване отново до горе атомобила и снимай отново километража и касовата бележка.
Но един съвет от мен, ако решиш да го правиш, се подготви за поне 26 литра * 2,56 лв./литър = 66-67 лева накъде.
Колега, да вземеш да пуснеш едно тото

Явно борд компютъра си прави някакъв майтап при мен. На връщане към Варна заредих до горе и се получава че колата за 450 км междуградско и около 40 км градско в София е изхарчила 5,6 литра на 100 километра, показанието по борд е 4 литра на 100 км. Прилагам снимка на показанията на борда преди да я нулирам след зареждането и бележка за зареденото количество.

Прилагам и още една снимка на показанието на борда след като пристигнах във Варна. Ситуацията е абсолютно същата като пътувах към София, показание по борд 3,8 литра на 100 километра, до момента на качването ми на Варненската магистрала беше спаднал и до 3,7 но там се погонихме с един колега и се качи

Защо има такова отклонение, според мен чак толкова голямо, не е нормално. Как се оправя такова нещо? Сега като знам че не е точен, много ме дразни.
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
530D Sedan 193hp - около 600км минах извънградско и 50-60км в София, по борд комп показваше 5.5 на 100. Карал съм предимно с 100-150км
В града разхода е около 7.5-8 на 100 с нормално каране, като се по настъпи минава 10л
В града разхода е около 7.5-8 на 100 с нормално каране, като се по настъпи минава 10л

xaxo написа:turbo написа:xaxo написа:Заредих точно преди началото на магистралата на едно Еко до горе, но не мога да кажа колко събира понеже не беше напълно празна. Нулирах всичко преди тръгване.
Колега, да вземеш да пуснеш едно тото![]()
Явно борд компютъра си прави някакъв майтап при мен. На връщане към Варна заредих до горе и се получава че колата за 450 км междуградско и около 40 км градско в София е изхарчила 5,6 литра на 100 километра, показанието по борд е 4 литра на 100 км. Прилагам снимка на показанията на борда преди да я нулирам след зареждането и бележка за зареденото количество.
Прилагам и още една снимка на показанието на борда след като пристигнах във Варна. Ситуацията е абсолютно същата като пътувах към София, показание по борд 3,8 литра на 100 километра, до момента на качването ми на Варненската магистрала беше спаднал и до 3,7 но там се погонихме с един колега и се качи![]()
Защо има такова отклонение, според мен чак толкова голямо, не е нормално. Как се оправя такова нещо? Сега като знам че не е точен, много ме дразни.
Колега това се получава защото ти е сменено таблото без да се "адаптира" после за колата ( или някой се е учил с комп, на колата ти). Ако искаш чуй се с Oci той и във Варна и в София може да ти помогне, че и манипулационната точка ще угаси.
- turbo
- старши ентусиаст
-
xaxo написа:Колега, да вземеш да пуснеш едно тото![]()
Явно борд компютъра си прави някакъв майтап при мен. На връщане към Варна заредих до горе и се получава че колата за 450 км междуградско и около 40 км градско в София е изхарчила 5,6 литра на 100 километра, показанието по борд е 4 литра на 100 км. Прилагам снимка на показанията на борда преди да я нулирам след зареждането и бележка за зареденото количество... ...
Колега, моите искрени поздравления за това, че си заредил отново колата и си пуснал снимки на нещата, за да се види кое как е

Ето това е смисълът на темите за разхода според мен, а аз не знам до сега някой, който да е направил това, което ти, а именно въпреки "прекрасните" и "вълшебни" показания на борда, коректно да посочи кое колко е в заредени литри и изминати километри и то за толкова кратко време - в рамките на няколко дни.

Колегите са ти казали за тези показания какво може да се направи.

552 к.с. GAS POWERED

- hishnika
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 96' e39 520
- Детайли за колата: m52b20
При мен нещата бяха стресиращи....
Колата я взех с газ, като първоначално нещата бяха много трагични с 20лв газ не минаваше и 90 км при нормално градско каране в часове без задръствания
След смяната на филтрите на газовата(които май никога не бяха сменявани) и посещение на газаджия се оказа, че съм със обикновени дюзи а не с бързи и ламб сондите не са вързани
, но все пак направи някакви настройки и разхода по борд падна от 17-18 до 13-14
(според вас дали показанията на борд са реални на газ)
Сега на събора (преди посещението на газаджия) минах 400км с 62лв, но да се надявам нещата да се пооправят
Въпрос към хората с газови, какъв разход дават вашите автомобили?
П.С.:Също така си търся бързи дюзи на сносни цени, ако някой има да пише ЛС
Колата я взех с газ, като първоначално нещата бяха много трагични с 20лв газ не минаваше и 90 км при нормално градско каране в часове без задръствания

След смяната на филтрите на газовата(които май никога не бяха сменявани) и посещение на газаджия се оказа, че съм със обикновени дюзи а не с бързи и ламб сондите не са вързани

Сега на събора (преди посещението на газаджия) минах 400км с 62лв, но да се надявам нещата да се пооправят

- Методи_Методиев
- Потребител
-
- Кара: E39 530D M sport
- Мечтае да кара: много безавариини километри
Привет колеги,
В края на Април имах малко работа в Истанбул та ми се отвори възможност пак да си замеря разхода (530Да) . Допълних на ОМВ на Ал.Малинов с Макс Моушън, отидох до Истанбул, повъртях се из сокаците, на връщане заредих на ОМВ Момково след изминати 875км по километраж, по борд ми оставаха 120км да измина с наличното гориво. Наляха ми 63л ... Показанията за оставащо гориво в резервоара не се усетих да запиша, но в никакъв случай не бяха 2л. колкто остават до 65, което е максимума. Имате ли наблюдения, при изправна система до колко точно мери наличното гориво? До сега не ми се е случвало да ми заредят колкото съм изрзходил по сметки.
В края на Април имах малко работа в Истанбул та ми се отвори възможност пак да си замеря разхода (530Да) . Допълних на ОМВ на Ал.Малинов с Макс Моушън, отидох до Истанбул, повъртях се из сокаците, на връщане заредих на ОМВ Момково след изминати 875км по километраж, по борд ми оставаха 120км да измина с наличното гориво. Наляха ми 63л ... Показанията за оставащо гориво в резервоара не се усетих да запиша, но в никакъв случай не бяха 2л. колкто остават до 65, което е максимума. Имате ли наблюдения, при изправна система до колко точно мери наличното гориво? До сега не ми се е случвало да ми заредят колкото съм изрзходил по сметки.
- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
hishnika написа:При мен нещата бяха стресиращи....
Колата я взех с газ, като първоначално нещата бяха много трагични с 20лв газ не минаваше и 90 км при нормално градско каране в часове без задръствания![]()
След смяната на филтрите на газовата(които май никога не бяха сменявани) и посещение на газаджия се оказа, че съм със обикновени дюзи а не с бързи и ламб сондите не са вързани, но все пак направи някакви настройки и разхода по борд падна от 17-18 до 13-14
(според вас дали показанията на борд са реални на газ)
Сега на събора (преди посещението на газаджия) минах 400км с 62лв, но да се надявам нещата да се пооправят![]()
Градски разход на газ/къси разстояния/ -13-14/100 зимата, лятото -1;извънградско при 120 - 140 км/ч -11-12/100, над 150 км/ч отива на 14/100; пенсионерско каране 90-100/км/ч. -8,9/100 /ама си е мъка

Доколкото съм чел и чувал, показанията за разхода по борд не са меродавни за газа.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Методи_Методиев написа:Привет колеги,
Резервоарът е 70 литра - в скритото меню показва до 65...

http://bmw.testdrive.bg/modification/48 ... 193Hp.html