Виско или ел. перка е по-добре ...

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330д
Мечтае да кара: Е24S

Re: Виско или ел. перка е по-добре ...

Мнение от VanDal » 18 Сеп 2013, 23:06

Еми това е - днес го свалих! Даже го продадох вече и напраих първа вноска за нов мотор :smoke:
Убедихте ме!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 19 Сеп 2013, 9:54

Lawmaker написа:
Nasko_325TD написа:Махайте виското,пречи бе,Не можем да излетим.

Ми то онзи "продавач" хубаво ти каза, че този модел нямали нужда от виско :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

:D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Giovanni » 02 Юни 2014, 10:18

Мен ме дразни страшно като зацепи и почне да вие като вълчица. Мотора е м62туб44 и както повечето знаем 8-мака си загрява бързичко за разлика от 6 цилиндровите. Само заради това гадно виене в съответствие с колко газ давам търся вариант да сложа ел. перка на радиатора. Чета из американските форуми ама там говорят за перки които тук няма да се намерят, по причина че са за модели коли които тук няма.
Търся си вариант който дори ако нещо стане с перката ще знам че може да отида в някой магазин да купя същата.

П.С. лятото както обичаме много да си отваряме прозорчето и тва като почне да вие с газта направо ти отива кефа подяволите. Та аз като карам леко (до 2000 оборота) не мога да си чуя звука от отзад заради това виско.
Тук изрових такава тема, въпреки че това не е ТУ мотора http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... p?t=598192
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 03 Юни 2014, 21:12

Има вариант да смениш твоето виско с ново, ако не си го направил вече, с което то да започне да се включва, когато си му е редът.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 08 Юни 2014, 11:21

Ъъъъъ, само мен ли ме кефи че с виско мога да си смъкна температурата за 15 секунди !? :mhihi:
Без да се налага да ми вият някакви ел перки и разни такива ?!
Карах Ауди преди БМВ-то - там са две перки, сдвоени с малко ремъче ..
Нямам идея кой казва че ел перка не товари мотора - 2.0 мотор си усеща пускането на тез перки, та даже и фаровете "присветнат" за момент ... 90А алтернатор с 70А реле за тази перка ... Ми усеща се, и се чува ...
Нямам идея какво толкова сте се запалили по тез ел гадости ? Всички помнят адските задръствания по двете ни магистрали миналата година ...
Ами за около 20 км каране и спиране (та дали не са и повече км) с тропащо виско нямах прблеми с редовият дърт шестак ...
Давам газ и чувам как гадта си върши работата, а тез около мен пполучават топлинни удари :mhihi: Масово Рендаци разни други изнежени френски автомобили, тук там някое ВАГино изобретение кипнат и си отбият встрани ...
Тия малките Ланд Круизъри с 4.2тд двигател ползват едно маааалко виско ... Сигирно е колкото две тдс-ови и си фучи та знае ли се !
Няма ел шитни - при пускане на климатичната система, мотора покачва оборотите ! И толкова ... Прегряли такива аз не съм видял .. Защо ли ?! :mhihi:
Отделно някой спомена защо се продавали ел кит-ове, а не виско такива ?!????????????? :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ххахахахахаха - че я леко да си припомним на кои коли охладителните системи са предназначени за вискосъединител ... Миии, не са много !
Отделно - трябва доста преправяне за да се модне системата да работи с виско ...
За ел какво ти трябва - кабели, ток и датчик ...
И тФа е ! Простите неща винаги се продават по-лесно отколкото другите ....
И е факт че колите-конкуренти от времето на е34/39 също ползват тази "технология" !
Обаче е факт и друго - при Мерцедес е електромагнитен съединител ... Нещо тип виско и ел в едно ..
Темата е интересна !
При мен лично М20-ката не усеща зацепването на виското ... Нито и пада мощност, нито нищо .. Припомпвам я два пъти и вече си е наред с температурата ... Това при положение че я вкарам някъде където е много жега - иначе не го и усещам/чувам !

Мммм и един съвет - предвид настъпващите жеги, не е зле да си разчекнете радиаторите и да ги подмиете малко ... Това за тези които виското им фучало мног дълго ...
Има страхотни препарати на пазара, малко вода от маркуч и всичко е brand new ! Повечето сервизи вече предлагат тази услуга, предвид новите коли ... Давам за пример S клас на Мерц - 4 реда радиатори един след друг ... И просто всяка година едни и същи автомобили идват и си заявяват услугата "измиване на радиатори" - нямате и идея как 5-6 минути водата е черна при миенето .. :roll: :conf:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_325TD » 08 Юни 2014, 23:23

При по-старите мерцедеси също има виско ;)
За новите незнам.

Потребител
Аватар
Кара: 520i

Мнение от paix » 09 Юни 2014, 23:32

Колеги, да споделя и моя проблем с е39, 520и. Преди врме виското ми замина както и водната помпа. Един приятел има сервиз, смени ми вискто от 4 на 3 болта (такова имаше) и перка от тдс с обръч. Сега колата вие като звяр, каза че е от 530и виското.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_325TD » 10 Юни 2014, 6:15

постоянно ли вие?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 10 Юни 2014, 13:36

Моето виско много виеше. Чувах го на магистралата как се включва при равномерно каране :shock: :!: В края на миналото лято отидох в магазина с идеята да дам 200-250 кинта за ново виско. Оказа се, че не прелагаха за моя модел виско на BEHR, SACHS и т.н., а на SWAG май беше (трябва да видя кутийката) и цената беше 120-130 лева. Викам си това сега дали ще работи... Взех го и сега като запаля се чува да вие и после си отцепва и е 6+ работата. Естествено постоянно седя в скритото меню на таблото и зяпам температурата в момента с идеята навреме да хвана, ако има нещо. Ел. перката ми работи уж и ще се включи, когато се наложи. Преди със старото виско бая често се включваше ел. перката, когато покарам градско, а сега не е така. Общо взето съм в режим на мониторинг на температурата постоянно. :lol:
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Потребител
Аватар
Кара: 520i

Мнение от paix » 10 Юни 2014, 14:13

paix написа:Колеги, да споделя и моя проблем с е39, 520и. Преди врме виското ми замина както и водната помпа. Един приятел има сервиз, смени ми вискто от 4 на 3 болта (такова имаше) и перка от тдс с обръч. Сега колата вие като звяр, каза че е от 530и виското.

Та да продължа, Виското е чисто ново и ми казза че е нормално да зацепва повече, колкото повече подавам газ толкова по силно се върти. Незнам споделете дали това трябва да е така. А също я ползвам да ми охлажда климатика защото ел перката не ми работи, и работи добре не вдига налягане в климатичната система

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 10 Юни 2014, 15:04

Ел. перка товари и сваля 4/10 (четири десети) от мощноста на двигателя и със сигурност е по-шумна от виското. Не мога да разбера, защо зорлям трябва да си окуциш колата и да е по-шумно :dunno:

Ето тук има една доста подробна и вярна от инженерна гледна точка статия Clutch Fans Vs. Electric Fans

Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от snaiperist0 » 06 Авг 2014, 16:36

Добре , а ако виското е зацепено умишлено или не постоянно с мотора проблем ли е да се кара или не ? мен ми се струва перфектно на вид , но си шуми и работи постоянно не съм го виждал да изключва :conf:
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 02

Мнение от Mamar4o » 06 Авг 2014, 22:59

Мойто почти не го чувам...само ако го карам в жегите по задръстванията и с включен климатроник.... старата ми кола пежо 406 1.9тди с ел перка като включеше перката и колата умираше,а със сегашния ми змей 525д виското не го усеща.Така,че аз съм за виското,няма кабели,релета,бушони и се сменя за 10-20 минути ако се наложи ;)

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 06 Авг 2014, 23:12

Giovanni написа:Мен ме дразни страшно като зацепи и почне да вие като вълчица.
Мотора е м62туб44 и както повечето знаем 8-мака си загрява бързичко за разлика от 6 цилиндровите

И аз съм със същия и из града в жегите се чува доста. Малко ми е странно, сравнено с 520-ката,
която почти никога не съм й чувал виското, не защото не работи :mhihi:

Ама да сменя виско с ел. перка, такова нещо никога не бих направил :idea: :idea: :idea:
Тия ел. глупости толкова ядове сме брали с тях преди години, а с виско никога :idea: :idea: :idea:
Може да шуми, ама е 100 пъти по-надеждно от тия щуротии и това е едно от нещата, които харесвам на BMW :bchug:

Охлаждането ми на колата, да зависи от нещо, дето може да спре във всеки един момент просто ей така... :nono: :nono: :nono:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 09 Авг 2014, 0:30

Виско разбира се,няма как да се изкараме по-умни от инжинерите от немско така че две мнения няма!
Това че товарело мотора и дърпало 4.2кс не е проблем все пак не караме коли по 75кс. ;)
Защо според вас и камионите са с виско а не с ел? :winky:
Да не говорим че бях чел тема дето хората си ги пълнеха за нула време.
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

ПредишнаСледваща

Назад към E39