Лампа ABS ASC
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- emo_ch
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 725tds
Re: Лампа ABS ASC
Колеги имам чувството, че това с лампата на ABS и ASC е нещо като заразна болест. И мен ме прихвана
. Симптомите са същите. Дано да е датчик, че като гледам какви са цените на ABS модула направо се плаша. Някакви конспиративни мисли се прокрадват в мен дали тия тъпанари от почистването на улиците не са сменири препарата против обледеняване с някакво лайно и сега колите ни да почват да излизат от строя
.

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
От възрастта на колите е, не от друго.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- memfis90
- Потребител
-
- Кара: bmw523
- Мечтае да кара: bmw M5
колеги и при мен се случи същото само че абс-а и асц-то светват и огасват когато си искат. проверих всички датчици на абс-а са здрави на външен вид. предполагам че са замърсени и ако са замърсени с как и с какво да ги почистя. благодаря предварително
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
На външен вид всички са хубави, ама пак се развалят. Ако проблема не е в буксите и кабелите, значи най вероятно е датчик, закачи колата на диагностика и ще покаже кой е.

- emo_ch
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 725tds
При мен проблемът се оправи (за сега)
. Оказаха се зацапани датчици на ABS. Като върна малко лентата назад се сещам, че преди няколко дена мих колата на OMV и тогава пръсках малко повече върху джантите, понеже бяха доста мръсни. Най-вероятно това е зацапало датчиците.
Съвет към колегите, при които е възникнал проблемът с лампите на ABS и ASC: пъро проверете за зацапани датчици, за да не се окаже, че сте хвърлили напразно пари за диагностика.

Съвет към колегите, при които е възникнал проблемът с лампите на ABS и ASC: пъро проверете за зацапани датчици, за да не се окаже, че сте хвърлили напразно пари за диагностика.

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Тези датчици работят на индукционен принцип.Т.е. това че има мръсотия върху тях не трябва да им пречи по никакъв начин!Освен това той стои с "активната" си част много близо до "зъбчетата".Те би трябвало сами да отстраняват ако има някаква мизерия там.
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- gigov
- Потребител
-
- Кара: e 39 525tds
Здравейте колеги ,
Да се включа и аз към проблема.При мен беше скъсан кабел на датчика за ABS /заден десен.Забелязах че е скъсан когато го свалих вече на парчета/.Хванахме го на диагностика и си купих нов и го смених .Датчика е Febi Bilstain.
Та сега проблема:При спиране и по точно ,когато падне скоростта под 40км.ч. се включва ABS без никаква причина.От време на време пак светват лампите ABS /ASC.
Дайте някакви предположения.Факт е че отчита че едното колело забавя по-бързо от другото.Проблем със спирачките не съм имал и когато минавах на преглед всичко беше наред.
Ще направя още веднъж обстоен преглед на всичко и ще пробвам с друг датчик на края,но дайте предположения да не би да изпускам нещо.
Поздрави
Да се включа и аз към проблема.При мен беше скъсан кабел на датчика за ABS /заден десен.Забелязах че е скъсан когато го свалих вече на парчета/.Хванахме го на диагностика и си купих нов и го смених .Датчика е Febi Bilstain.
Та сега проблема:При спиране и по точно ,когато падне скоростта под 40км.ч. се включва ABS без никаква причина.От време на време пак светват лампите ABS /ASC.
Дайте някакви предположения.Факт е че отчита че едното колело забавя по-бързо от другото.Проблем със спирачките не съм имал и когато минавах на преглед всичко беше наред.
Ще направя още веднъж обстоен преглед на всичко и ще пробвам с друг датчик на края,но дайте предположения да не би да изпускам нещо.
Поздрави
- enco1977
- Потребител
-
- Кара: e39 tds
здравейте колеги и аз имах проблем с прословутите ABS/ASC лампи отказа ми също и километража.оказа се заден ляв датчик на ABS.колата е E39 tds .
Здравейте колеги!Минах диагностика и излезе много по-добрият вариант-заден ляв датчик.
Във Ебай обаче виждам,че има два различни датчика-единия е със синя и черна букса,а другия бяла и черна.Кой от двата или и двата пасват.Колата е бмв 520и 150 пс края на 1999,лимузина.Благодаря ви момчета!!
Във Ебай обаче виждам,че има два различни датчика-единия е със синя и черна букса,а другия бяла и черна.Кой от двата или и двата пасват.Колата е бмв 520и 150 пс края на 1999,лимузина.Благодаря ви момчета!!
- milenskia525
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e39
Сваляш твоя,гледаш го дали е със синя или със сива букса и купуваш смело...,препоръчвам ти да си го вземеш тук от форума от някой колега втора употреба за около 20-30 кинта,като гледаш да е здрав разбира се
успех

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
kras.9 написа:Здравейте колеги!Минах диагностика и излезе много по-добрият вариант-заден ляв датчик.
Щом е края на 1999 трябва да е син. Черните ги правят до края на 1998 ма и по-точно Септември, ако не се лъжа.
Да в ebay има доста добри оферти за OEM части

Втора ръка датчик е малко странно, може би като накладки и дискове втора ръка, но факт е че хората ги купуват.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Аз съм с датчик втора ръка вече две години или към 60 хил км, датчика си бачка перфектно и нито един път не ми е записал грешка.
Има значение и от кого взимаш части втора ръка.
Винаги взимам от колеги от форума с история в продажбите.
Има значение и от кого взимаш части втора ръка.

- milenskia525
- кандидат ентусиаст
-
deyan-enchev написа:kras.9 написа:Здравейте колеги!Минах диагностика и излезе много по-добрият вариант-заден ляв датчик.
Щом е края на 1999 трябва да е син. Черните ги правят до края на 1998 ма и по-точно Септември, ако не се лъжа.
Да в ebay има доста добри оферти за OEM части, аз пък ще те посъветвам да не си го взимаш от форума, нито втора ръка. Защото от форума повечето части са с недоказан произход и по-добре е да си направиш ти част понякога отколкото да я купиш от форума.
Втора ръка датчик е малко странно, може би като накладки и дискове втора ръка, но факт е че хората ги купуват.
Колега аз съм купил 2 датчика от тук за по 25 кинта,и двата са сименс,единият ми е заден десен(от около година и половина),а другия заден ляв(от около 2 годинки),ечи да чукна на дърво още проблем не съм имал да ти кажа(и не бих казал че е късмет)....,а как можа да ми направиш сравнение с дискове и накладки втора ръка,двете неща нямат нищо общо,тва е един датчик,той или бачка или не,просто като го купуваш,гледаш да не е нарушен кабела и да замериш буксата за да видиш дали е работещ,тва е......,кво толкова немога да разбера,защо да се дават едни 120 кинта за нов

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
^ Не съм ти коментирал подхода, нито датчиците нито с какви накладки караш. Гузен негонен бяга в твоя случай.
За 120 лева ще си купиш нов датчик ама няма да е оригинален - за справка още около 90лева ще ти трябват за датчик АБС е39.
Който каквито иска да си купува, аз изказвам мнение по темата - какво намирам за добре да се прави.
Не убеждавам никой в нищо всеки е свободен да си разсипва колата както намери за разумно.
Понякога дори колегите с история в продажбите не знаят какво продават, понеже обема части, който минава през тях не им позволява да следят за качеството на стоката.
За 120 лева ще си купиш нов датчик ама няма да е оригинален - за справка още около 90лева ще ти трябват за датчик АБС е39.
Който каквито иска да си купува, аз изказвам мнение по темата - какво намирам за добре да се прави.
Не убеждавам никой в нищо всеки е свободен да си разсипва колата както намери за разумно.
Понякога дори колегите с история в продажбите не знаят какво продават, понеже обема части, който минава през тях не им позволява да следят за качеството на стоката.
- milenskia525
- кандидат ентусиаст
-
deyan-enchev написа:^ Не съм ти коментирал подхода, нито датчиците нито с какви накладки караш. Гузен негонен бяга в твоя случай.
120 кинта оригинален с отстъпката

Ок де,много лично го прие,извинявай за което