Отново за АБС

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Re: Отново за АБС

Мнение от kraininski » 18 Май 2012, 12:32

Ivo_Borisov написа:
kraininski написа:
Ivo_Borisov написа:Така е, но се почва от датчиците, както ти си направил. Като се види че проблема не е в тях, се оправя модула :yes:

колега как да почна от датчиците като никой не дава грешка, а същевременно километража играе, смених заден ляв(което беше набутване) и нищо не се промени, или да дам още 300лв за 3 датчика, после още 800 за 4 главини и накрая 1500 за модул...а то да се окаже некоя окислена връзка.Знам че БГ майсторите сменят наред докато уцелят проблемния елемент ама мен ми е писнало от скапаняци които ме набутват, дълбоко съм убеден че трябва да се търси аналитично проблема и да се открие точно какъв е и да се смени точно каквото трябва, другия вариант е меко казано дървен

Имах предвид да не се почва с модула а с датчиците :) С какво е правена диагностиката. Може да има и проблем с кабелите, с буксите :roll:

ами то дали ще сменя датчик или главина или ще ремонтирам модула парите са почти едни и същи...ама модула е един а другите неща са по четири :) иначе най-много ме притеснява именно инсталацията, щото ако е там проблема съм сигурен че нема оправия.

колега от форума се нави утре да пробваме неговия модул, а след това имам и час за диагностика в дару....след тези две манипулации се надявам да имам нова информация...утре ще пиша :)
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 19 Май 2012, 10:55

Оказа се че при мене всичко било наред с ABS-а.
Ходих на диагностика във Варна Карс....не съм бил натискал достатъчно силно спирачката :oops:

ентусиаст
Аватар

Мнение от kraininski » 24 Май 2012, 10:59

И моя проблем колеги е решен.Първо искам да благдаря на колегата ibar който ми услужи с неговия модул за размяна и проверка....там се оказа че всичко е наред...След диагностика в Дару излезна проблемен задния ляв датчик който смених в самото начало.Но тогава купи някъф неизвестна марка....който явно като нов е бил капут....сложих оригинален от Дару и всичко заспа :)
Благодаря на всеки опитал се да помогне....и не купувайте части менте, както знаем евтиното често излиза по-скъпо ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 24 Май 2012, 11:19

Е от личен опит, аз карам с 4 датчика менте от ибей, досега съм нямал никакви проблеми с тях. Случвало ми се е като карам в сняг, километража да играе, и като съм спрял да показва примерно че се движа с около 40 км, но това са дребни проблеми.
Разликата в цената на оригиналния и ментето е 6 пъти..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 24 Май 2012, 11:44

kraininski написа:И моя проблем колеги е решен.Първо искам да благдаря на колегата ibar който ми услужи с неговия модул за размяна и проверка....там се оказа че всичко е наред...След диагностика в Дару излезна проблемен задния ляв датчик който смених в самото начало.Но тогава купи някъф неизвестна марка....който явно като нов е бил капут....сложих оригинален от Дару и всичко заспа :)
Благодаря на всеки опитал се да помогне....и не купувайте части менте, както знаем евтиното често излиза по-скъпо ;)

Трябваше да кажеш още в началото че си сложил някакъв китайски датчик, обикновено точно в датчика е проблема. Написах ти го в началото на темата. Няма значение, важното е че си решил проблема! Аз карам от година и половина с датчик втора ръка купен от колега за 40 лв, никакви проблеми досега. Отзад съм със сменени и двата лагера, почистени са местата около датчиците и скоро не очаквам проблеми там. Но при мен имаше и луфт в заден ляв лагер-главина. Това ми съсипваше датчиците които слагах. Така че проверявайте и това :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от kraininski » 24 Май 2012, 12:11

sadex5 написа:Е от личен опит, аз карам с 4 датчика менте от ибей, досега съм нямал никакви проблеми с тях. Случвало ми се е като карам в сняг, километража да играе, и като съм спрял да показва примерно че се движа с около 40 км, но това са дребни проблеми.
Разликата в цената на оригиналния и ментето е 6 пъти..

противоречиш си колега...проблем явно има :) ясно че не винаги ще е проблемен ментака, но шанса е не малък....а оригиналния нема как да не е добре, отделно че има и гаранция... :)

разликата в цената далеч не е 6 пъти....ментаците са стотина лева по магазините, в дару е 250лв махаш и 10% отстъпка и можех да си спестя 4 месеца разправии с тези 225 лв....живи и здрави да сме но аз в друг сервиз не мисля да ходя....пичовете дори ми откриха 2 преядени кабела от мишок...но те не бяха свързани с АБС.....в крайна сметка диагностиката е 10лв по скъпа от другите места....но е истинска - диагностика+оправяне на прекъснатите кабели - 67лв

Потребител
Аватар
Кара: Е39 Touring
Мечтае да кара: R 1200 GS Adventure

Мнение от glasswork » 03 Фев 2013, 13:47

Здавейте колеги. Малко късно я виждам тая тема, но тъй като може би ще помогна, споделям с вас моя случай. Мойта Е39-ка е с ръчни скорости. Проблемът беше: При студено време карам 15-20 минути и лампите на АБС и АСЦ светват и стрелката на километража пада долу. При топло време същия проблем се появяваше почти веднага. След като светнат веднъж, лампите не угасваха докато не оставя колата за по-дълго време да изстине-например за през нощта. Тъй като имам ИНПА с кабели за тест и малко назнайвам от тези неща, тествах си грешката - беше заден ляв датчик. Размених ляв и десен датчик но грешката пак си остана заден ляв датчик!!! Искам да спомена, че през цялото това време темпомата си работеше без проблем. Модулът на АБС-а ми е 001. По онова време щях да ходя за един ден в Добрич в командировка със самолет през Варна. Свалих АБС модула и го занесох сутринта на хората от Софтелектроник във Варна. Там за 200 лева го отремонтираха в рамките на деня и ми дадоха 6 месеца гаранция. На другия ден го монтирах и всичко заработи перфектно-вече повече от 2 години нямам никакви ядове.
Аз също като колегата по-горе мисля, че вместо да се пазаруват излишни части т.е. да се работи по метода на изключване, човек трябва да седне, да се информира малко и да помисли логически. След което да направи няколко теста и чак тогава да тича по магазини и сервизи.
Заради благоприятните обстоятелства на мен цялата работа ми костваше 200 лева и малко време в гаража, но модулът може да се прати по куриер до Варна и в сервиз не струва скъпо да се разменят датчиците и да се тества АБС-а, така че предполагам в този случай ремонтът би излезнал около 330 лева. Доколкото знам, в Ибей рециклиран модул е 700-800 лева без транспорта, а нов тук е над 1100 лева. Дано съм помогнал на някой.
Ако имате въпроси, с радост отговарям, когато имам време. Успех.

Потребител
Аватар

Мнение от agent007 » 17 Май 2013, 19:17

Колеги,

Аз цяла зима се опитвах да реша проблема със светещите лампи за abs и asc. Даваше грешка заден десен датчик, който смених с нов на siemens, след което продължи да дава същата грешка. От сервиза ми казаха, че проблемът е в блока(BOSCH 001). Два пъти го изпращах във Варна за ремонт - резултат нямаше.

Откакто времето се оправи abs-a и аsc-то работят вече месец което значи, че явно е нещо във връзките и кабелите.

Предишна

Назад към E39