Как да си сложим speedcams в навигационната карта.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- pro_01
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: трезвен
- Мечтае да кара: Dramiel
Re: Как да си сложим speedcams в навигационната карта.
Мда... вчера водих колата в Дару за съвсем друго нещо - крушчици и брава на вратата. Сутринта я оставих с работеща навигация, следобед отивам да я взема - екрана черен. А сега де. След малко светна, ама вика не мога да прочета мап диска (става дума за 2011, английска версия, с камери). Бре. Гася, паля пак - същата работа. Отивам отзад, отварям, диска същия, навигацията и тя прилича на мойта - поне е мръсна на същите места. Влизам пак вътре, паля, застана логото на екрана, седя една минута и после пак наща песен - диска не се чете. Тръгнах аз с мъка на сърце, карам, карам, посягам да цъкна копчето за менюто - няма никой - само радиото работи, другото не реагира изобщо - няма компютри, няма телефони, няма настройки - нищо. Докарах се до вкъщи вече със сълзи на очи, отварям пак, вадя диска, вкарвам, вадя, вкарвам - не го чете и това е. Вкарвам 2010 - тръгва одмах. Айсиктир. Качвам се вкъщи, записвам пак диска, слизам - не. Пак се качвам, пак го записвам, тоя път на 4 скорост, слизам - не и не. Флашвам до 10.00, пъхам го - не ще. Пъхам 2010 - тръгва. Флашвам пак към 10.10, пъхам - дедов. Пъхам 2010 - чете. Направо съм в стрес. Гледам че на фактурата ми пише "ДЕФЕКТИРА 'GM'!!!" Не знам какво е това GM и има ли касателство с навигацията, но ми стана много тъпо. От какъв зор едно исо, което се е чело до преди няколко часа просто спира да се чете след посещение в сервиз на БМВ 

Улици LIVE - Пътната обстановка на живо
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
Когато навигацията бачка, отиди в Settings (опцията най-долу, в ляво) и влез. После виж какво пише в горния десен ъгъл. Трябва да е нещо от сорта на SW 4-1/00, където 4-ката и нулите могат да са различни. След това ела тук и кажи
.

- pro_01
- кандидат ентусиаст
-
01 e версията, каквато си беше и в деня, в който оставих колата в сервиза. После флашвах до 00, после пак до 01, днес пак до 00 и след това пак до 01 - ефект нулев - 2010 се чете без проблем, 2011 дава грешка при четене на диска. Интересното е, че настройките ги помни между флашванията - от чудене какво да правя смених на нощен режим, после флашнах до 00, което си беше със стандартни цветове и като флашнах обратно до 01 се включи нощния. Записах 5 диска от оригиналното исо на същите бланки и на различни скорости. Не знам какво изобщо може да се е случило, та смяна на пасажерската крушка за четене, закачане на левия халоген и слагане на тапа без ключалка на шофьорската врата да преебат така навигацията. Изрових международните форуми, е няма и няма такова чудо. 

- ivo1bg
- FC BAYERN
-
Имай предвид, че има МК4-ки, които по някое време спират да четат не само двуслойни ДВД-та, ами и еднослойни. Може и нещо такова да е станало. Причината е остаряло и зацапано око(леща) на лазера. Оправията е подмяна. А със ЦД-тата има ли проблеми?
- pro_01
- кандидат ентусиаст
-
Със сидита не знам, но пак казвам - 2010 двд-то го чете. Също и фърмуерските дискове. Само 2011 спря да чете ей така от нищото - или зависва цялата система, или връща грешка. Утре ще се обадя в Дару и ще поискам някакво смислено обяснение и дано го имат 

- ivo1bg
- FC BAYERN
-
Направи си отново едно ДВД, което е с намален размер, т.е. изтрий му всички други папки, освен английската, ако си на английски. Ако монитора ти е на друг език, остави само фолдера с езика, на който ти е монитора. По този начин в папката /TPD/NCCBEUFNM_EU_20100611, трябва да имаш само фолдер ENG, фолдер ICONS и един файл INFO.PSC Имай предвид, че ако монитора ти е на език, чийто фолдер си изтрил, компа се шашка къде са му файловете
.

- pro_01
- кандидат ентусиаст
-
Мислих си го, затова флашвах напред-назад, за да проверя дали не ми се е върнал интерфейса на немски или нещо такова, но не е - седи си на английски, а 2011 картата ми също е на английски. И отново, подобно поведение не обяснява защо сутринта закарвам колата с работеща навигация, а следобед я прибирам с неработеща, когато са извършвани чисто технически действия, които не би трябвало ама изобщо да касаят електроника или компютър, камо ли навигация. Ще го мъча отново от нулата, ще изтегля исото пак, ще почистя лещата, пък да видим. Като крайна мярка просто ще рипна 2010, ще налупам камерите в нея и ще я презапиша, да видим тогава какво ще стане.
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
Няма причина едната да бачка нормално, а другата - не. В картата няма никакъв софтуер, който да предизвиква нежелание на компа да чете диска. Давай всичко от начало, пък ако не стане, свиркай да пробваме други карти
.

- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
pro_01 написа:Със сидита не знам, но пак казвам - 2010 двд-то го чете. Също и фърмуерските дискове. Само 2011 спря да чете ей така от нищото - или зависва цялата система, или връща грешка. Утре ще се обадя в Дару и ще поискам някакво смислено обяснение и дано го имат
-мен ако питаш, маркирай си по някакъв начин мк4, та да не ти го подменят всеки път момчетата по сервизите

E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
- pro_01
- кандидат ентусиаст
-
Странна работа. На другия ден отворих DL исото, изтрих пак излишните езици, презаписах го отново само на английски, записах го на същата бланка, на същата скорост, вкарах го и пое. Малко по-късно пак ми даде грешка при четене, после се оправи и малко по-късно още веднъж грешка, ама вече дори спрях да ги забелязвам - пуснах си да ми показва радиото
Ходих да си свърша работата, върнах се, и понеже ми бяха казали, че на новите хикспетици нова карта се вкарвала, когато ключа ти не е в контакта, направих точно това - извадих го, вкарах го, после сложих ключа, запалих и... тръгна и от тогава насам не ми е правило проблеми.
Но наистина ще взема да напиша ХУЙ отгоре на компютъра, щом до там сме изпаднали в тая тъпа държава

Но наистина ще взема да напиша ХУЙ отгоре на компютъра, щом до там сме изпаднали в тая тъпа държава

- ivo1bg
- FC BAYERN
-
pro_01 написа:...................на новите хикспетици нова карта се вкарвала, когато ключа ти не е в контакта, ...................
На новите X5-ци, демек Е70, навигацията е съвсем различна от тази, за която си говорим тук и този начин не го бях чувал до сега, но пък щом ти е тръгнала по този начин значи всичко е наред

- yordanovx3
- Потребител
-
- Кара: BMW X3 3.0d
- Детайли за колата: M-ка, 2007
ЗДравейте колеги! Нещо не можах да намеря във форума актуални линкове към ново DVD с карти. Имам старо 2-2010 (HIGH), а ще ходя по Европа. Ако может да ми кажете от къде мога да си дръпна едно ще съм много благодарен. 

- ivo1bg
- FC BAYERN
-
Най-горе в залепените теми има такава за картите. Я я прегледай пак
. Това, че си с МК4 не означава, че навигационният ти компютър може да чете само ДВД-та
. ВЪпреки, че там може да немериш и по-новото от твоето издание на HIGH версията.

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Искам да попитам нещо. Тегля ПОИ-та от Poiplaza, обаче гледам, че има такива в диска с навигацията. Ако интегрирам всичко, което си харесам от плазата, дали няма да се получи дублиране някакво с тези дето са вътре? И тези от плазата върват и с иконки във формат bmp., дали могат и те са се вкарат? Сега мисля да направя един такъв диск за опит и ако стане, даже ще го кача някъде за теглене.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
Вкарването на ПОИ-та хич не е лесна работа. Координатите им се описват в едни .idx файлове, към които пък има .url файлчета. В нета има програмки, които могат да създават такива файлове, но след това пък ще трябва ръчно да опишеш новата структура на ПОИ-тата в още един файл от картата INFO.lsc, който се намира в TPD фолдера. Ако нямаш такъв, ще трябва да го създадеш. Малко куцо го обяснявам, защото пиша от покет пц от една кръчма в Прага, където бирата е ужасяващо много и страшно върви с крушовата им ракия, което пък затруднява комуникацията ми с останалия свят
.
По принцип има една много добра програмка, която вкарва ПОИ-та в картата, но е платена и за нея крак няма открит
. Казва се pimpmynav. Ако ти е интересно, потърси я и я разгледай. Също така отвори самия диск с картата и му разгледай структурата. Навтекските карти оригинално са без tpd фолдър и пои-тата са записани в самата карта. Телеатласките карти, като тази, която имахме са с такъв фолдър и в него има много повече пои-та, но пък само мк4 може да го чете. Абе малко се обърках в писането и не знам дали нещо ми се разбира, но на 100 бири толкова
.

По принцип има една много добра програмка, която вкарва ПОИ-та в картата, но е платена и за нея крак няма открит