Претапициране на волан
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Претапициране на волан
Като измия колата тези дни ще снимам специално да видите.
Но реално е все едно че се качвате в чисто ново БМВ
Но реално е все едно че се качвате в чисто ново БМВ

За най-нетърливите качвам 2 снимки с много лошо качество от мобилния. И по-качествени ще сложа в момента, в който снимам колата.

Обръщам и внимание, че е спазен точния pattern на оригиналния волан с двете цепки на и 25 и без 25 по часовника. На пипане кожата е още нова, не е мазна, безкрайно приятно за пипане и сервотроника се усеща по-лек отвсякога. От доста години разсъждавах на тази стъпка, но сега съм безкрайно доволен.

Обръщам и внимание, че е спазен точния pattern на оригиналния волан с двете цепки на и 25 и без 25 по часовника. На пипане кожата е още нова, не е мазна, безкрайно приятно за пипане и сервотроника се усеща по-лек отвсякога. От доста години разсъждавах на тази стъпка, но сега съм безкрайно доволен.
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
DaveMF написа:Обръщам и внимание, че е спазен точния pattern на оригиналния волан с двете цепки на и 25 и без 25 по часовника. На пипане кожата е още нова, не е мазна, безкрайно приятно за пипане и сервотроника се усеща по-лек отвсякога. От доста години разсъждавах на тази стъпка, но сега съм безкрайно доволен.
Колега, pattern-а е спазен, ама на половина, трябва да има шев и на 10 и без 10 по часовника...
Иначе перфектен изглежда колкото може да се види от снимките, снимай го с нещо качествено, шева също.
Да, прав си за втория шеф, сега като си погледнах снимки от стария волан, ми направи впечатление че там ги има както ти ги описваш. Но не бих казал, че ми направи впечатление по какъвто и да е начин, може би още съм прекалено впечатлен от the touch and feel.
Ето ги и качествените снимки на новия ми волан:

Онзи ден бях на прием на американското посолство, където Камор имаха изкарани доста БМВ-та, включително една 7-ца с М-Пакет. Обърнах внимание, че шева е идентичен с моя, и кожата почти също. Разликата е, както вече колегата установи, липсата на шевове на без 10 и и 10. Но усещането е все едно че караш нова кола, даже и включването на мигач или чистачки е различно, защото ръката ти стои на новия волан докато го правиш
Онзи ден бях на прием на американското посолство, където Камор имаха изкарани доста БМВ-та, включително една 7-ца с М-Пакет. Обърнах внимание, че шева е идентичен с моя, и кожата почти също. Разликата е, както вече колегата установи, липсата на шевове на без 10 и и 10. Но усещането е все едно че караш нова кола, даже и включването на мигач или чистачки е различно, защото ръката ти стои на новия волан докато го правиш

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Колега защо така е набръчкана тази кожа долу? 

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
Това е от естеството на кожата, самата тя няма промяна на релефа, просто така изглежда.
Перфектен си е волана и с всеки месец става все по-добре кожата!
Перфектен си е волана и с всеки месец става все по-добре кожата!

- Maxmadness
- ентусиаст
-
Колега,утре ще кача снимки на моя волан,да видиш че точно там нямам никакви гънки и сбръчкани неща 

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- Flipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
- Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
- Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!
И аз си търся свестен тапицер за моя волан, ще се радвам да видя някои направени за сравнение.
Някой правил ли е в Overdrive. Офертираха ме 150 лева, което ми се вижда малко високо, но сигурно става жесток като знам как работят там.
Някой правил ли е в Overdrive. Офертираха ме 150 лева, което ми се вижда малко високо, но сигурно става жесток като знам как работят там.
- Ivailo28
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 530DA '99
120 лв. От Люлин е тапицера.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Maxmadness
- ентусиаст
-
Ето колега,@DaveMF.

Като за тези пари,и то не къде да е,а във Дарукар,не мисля че са ти го направили като хората на 3-4 места е доста позбръчкан волана колега,не го приемай поста като заяждане,просто тук става въпрос ние като клиенти,какво получаваме и срещу какви пари,защото аз не виждам смисъл да дам 250 лева за нещо,което реално не струва повече от 15 лева и от там вече се наслагват парите за труда,а иначе 1 квадратен метър кожа струва около 80 лева,а те от това парче правят около 7-8 волана,и реалната цена на кожата излиза на тапицера около 15 лева,всичко друго е труд...
Нека също така не забравяме,че цената от 80 лева на квадратен метър,е на ДРЕБНО,а всички знаем,че тапицерите взимат всичко на едрова цена..като цяло се отплеснах от смисъла на поста и се увлякох с по дълбоки ценови насоки,но парите не са малко,и не си купуваш пакетче дъвки а даваш пари за нещо което очакваш да държи доста времe.. 

Като за тези пари,и то не къде да е,а във Дарукар,не мисля че са ти го направили като хората на 3-4 места е доста позбръчкан волана колега,не го приемай поста като заяждане,просто тук става въпрос ние като клиенти,какво получаваме и срещу какви пари,защото аз не виждам смисъл да дам 250 лева за нещо,което реално не струва повече от 15 лева и от там вече се наслагват парите за труда,а иначе 1 квадратен метър кожа струва около 80 лева,а те от това парче правят около 7-8 волана,и реалната цена на кожата излиза на тапицера около 15 лева,всичко друго е труд...

A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
Жив и здрав!
Важното е, че аз съм си перфектно доволен, както и ти.
Честита нова година

Честита нова година
Колеги да се впиша и аз в темата 
От доста време се канех да се претапицира и вчера го оставих с очакване на промяната
Резултата е повече от перфектен за мен, като сега си давам сметка преди това какъв е бил и сега как изглежда въпреки, че преди това не ми правеше силно впечатление
Както се казва с кеф си дадох парите
П.С - понеже стана тъмно и няма да станат кой знае колко добри снимките сега снимах шева най вече (исках оригинален вид на волана
) и част от сгънката, а утре ще кача каквито трябва 

От доста време се канех да се претапицира и вчера го оставих с очакване на промяната

Резултата е повече от перфектен за мен, като сега си давам сметка преди това какъв е бил и сега как изглежда въпреки, че преди това не ми правеше силно впечатление

Както се казва с кеф си дадох парите

П.С - понеже стана тъмно и няма да станат кой знае колко добри снимките сега снимах шева най вече (исках оригинален вид на волана

Последна промяна doomy525 на 08 Яну 2012, 1:38, променена общо 1 път
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Vilner, 150лв. Вижте ми галерията. Има снимка. Феноменално изпълнение с правилни конци, правилни шевове и всичко спазено както си трябва!
http://www.flickr.com/photos/59073244@N ... 012575129/
P.S. Overdrive и Vilner е едно и също. Нямат равни!
http://www.flickr.com/photos/59073244@N ... 012575129/
P.S. Overdrive и Vilner е едно и също. Нямат равни!
Последна промяна kdl на 25 Яну 2012, 12:20, променена общо 1 път
- Mihail_s
- Потребител
-
- Кара: BMW e46 ci
и аз смятам да претапицирам моя волан. миналата седмица едно момче от квартала ми направи топката на лоста и маншета просто перфектно за 50 лв. и предложи да направи и волана (100 лв. ест. 50 лв. изк.). реших се да му го дам но сега дойде въпроса за махането на волана и по-тчно правилното такова. карам e46 а волана е като на e36 (picture attached). страхувам се за в.възглавница и има ли опастност компа да даде грешка след обратното поставяне. Аз ще откача първо акумулатора нo все пак се притеснявам. Моля за съвет!