мулти волан

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Re: мулти волан

Мнение от b2 » 02 Окт 2011, 11:50

И още нещо. Виждал съм Е39-тки с волан от е36. Примерно от късна 36-ца М волана (дебелия) на ранна 96-97 е39-тка става ли:
шлиците на вала
и другите неща - изключването на мигачите, заключването?
Тоест ще изгубя само мулти-то?
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
Мечтае да кара: ///M6

Мнение от vanioboy » 30 Ное 2011, 9:51

b2 написа:И още нещо. Виждал съм Е39-тки с волан от е36.........

И аз малко като теб да подпитам,пък може и никакъв отговор да не получим :mhihi:

Та в тоя ред на мисли от Е46 мултиволан как да го подкарам на Е39 преди фейса.Имам волана и лентовия кабел,какво още ще ми трябва и изобщо голям ли е филма? :help: :help: :help: иначе какъвто и да е филма си заслужава не съм слагал волан който да изглежда по-добре от този на Е39
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 30 Ное 2011, 22:37

b2 написа:А иначе механично шлиците стават нали?

шлиците стават, ако се заиграеш може да се насади феислифтов волан на кола преди феиса. играчка е и малко шлосерска работа , но става травил съм го, но няма да повторя :mhihi:
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vanioboy » 01 Дек 2011, 9:08

NAPSTERS написа:
b2 написа:.........но става травил съм го, но няма да повторя :mhihi:

Пилиш и пробиваш три дупчици и със стария лентов кабел нали?Някой играл ли си е да сменя и летовия кабел с фейсов/за да подразбера какво ми предстой/ :help: :help: :help:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NAPSTERS » 01 Дек 2011, 23:03

vanioboy написа:
NAPSTERS написа:
b2 написа:.........но става травил съм го, но няма да повторя :mhihi:

Пилиш и пробиваш три дупчици и със стария лентов кабел нали?Някой играл ли си е да сменя и летовия кабел с фейсов/за да подразбера какво ми предстой/ :help: :help: :help:

да пробиват се 3 дуп4ици и се нарязва с метчик резба, но и волана се моделира със зегето и ножче за метал :mhihi:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vanioboy » 10 Дек 2011, 1:53

Чудех се дали е възможно цялата колона да сменя и да подкарам фейсовия кабел на тдс-а :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 13 Яну 2012, 22:25

А сигурно ли е, че ако взема волан от кола ДО 03.99 ще ми работи мулти функцията при положение, че моята е 06.96 и съм с отделното копче за включване/изключване на темпомата на дясната лайсна?
Доколкото четох при най-старите като моята имало отделен модул който преобразува сигналите в BUS, който бил извън волана, а след 97-ма това било във волана. Някой знае ли със сигурност и дали ще е проблем?
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vanioboy » 14 Яну 2012, 8:44

Моята е 98 и имах отделно копче за темпомата,смених си волана и махнах копчето и всичко си работи без него :dunno: Най-добре пробвай с някой волан на колега и така преди да вземаш.

Потребител
Аватар

Мнение от Стамов » 29 Яну 2012, 15:01

Здравейте колеги, моята не е имала до сега автопилот, имам четирилъчевия волан, който е като нормалния само, че с копчетата. Въпроса ми е какво трябва да взема още от другата кола ? Автопилота ? И може ли да се подкара само с волан и автопилот или трябват и други неща модули и т.н. :confused: И има ли значение, че волана и автопилота са от дизел а моята е бензин ?
2R Lighting Systems - The Source Of Light!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NAPSTERS » 29 Яну 2012, 22:56

Стамов написа:Здравейте колеги, моята не е имала до сега автопилот, имам четирилъчевия волан, който е като нормалния само, че с копчетата. Въпроса ми е какво трябва да взема още от другата кола ? Автопилота ? И може ли да се подкара само с волан и автопилот или трябват и други неща модули и т.н. :confused: И има ли значение, че волана и автопилота са от дизел а моята е бензин ?

ще ти трябва GR модул, мотора с жилото(който стои в коша пред левия ботуш на амортесъора) и инсталация, това се налага заради дросела който при твоята кола е изцяло механичен.зависи дали си автомат или с ръчна кутия..... ако си с ръчка ще ти трябва и машинка за педала на съединителя, след това едно кодиране и имаш темпомат ;)
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 525d

Мнение от Simeonov86 » 05 Фев 2012, 19:50

Колеги моята е с фабричен 4-ри лъчов, мултифункционален волан. Темпомата си работи, но музиката не. На диагностиката показва, че бутоните работят. Извадих радиото и имаше само една сводобна букса, но тя не пасва никъде в радиото, ако изобщо е от него, защото може да не е ''оригинално''. Ако обаче е тя мога ли да намеря преходник към радиото?

Колата е 2002г. с http://bmw.bazzi.biz/images/anleit/radi ... _IRISG.jpg но при мен този часовник не работи.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NAPSTERS » 05 Фев 2012, 20:00

Simeonov86 написа:Колеги моята е с фабричен 4-ри лъчов, мултифункционален волан. Темпомата си работи, но музиката не. На диагностиката показва, че бутоните работят. Извадих радиото и имаше само една сводобна букса, но тя не пасва никъде в радиото, ако изобщо е от него, защото може да не е ''оригинално''. Ако обаче е тя мога ли да намеря преходник към радиото?

Колата е 2002г. с http://bmw.bazzi.biz/images/anleit/radi ... _IRISG.jpg но при мен този часовник не работи.

може да ти е сменяно радиото и да не вързано управлението от волана. при феисовата инсталация кабела за I-BUS (управлението) трябва да е бял с жълта ивица на червени ресни.
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 05 Фев 2012, 20:04

А иначе радиото ти работи, така ли, само от волана не можеш да го командваш? Щом е така, значи нямаш сигнал към I-bus. Или не ти е вързан волана или радиото както трябва. Ако не можеш ти да си го направиш, намери някой който може. Не е лошо и да постнеш някоя снимка да видим каква е буксата.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 525d

Мнение от Simeonov86 » 06 Фев 2012, 15:31

Радиото, може би наистина е сменяно, защото направих една VIN проверка и там видях това /650 CD-LAUFWERK/ , но може и да не е. :dunno:

А иначе радиото ти работи, така ли, само от волана не можеш да го командваш?

Да, работи си нормално само няма връзка с волана и не знам защо не работи часовника.

Ето и малко снимки:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NAPSTERS » 06 Фев 2012, 22:21

няма часовник, щото няма връзка по I-BUS с таблото,съответно и волана не ти работи. със сигурност ти е сменяно радиото... или е имало MID или бизнес рдс :winky:
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39