мулти волан
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
70 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Re: мулти волан
И още нещо. Виждал съм Е39-тки с волан от е36. Примерно от късна 36-ца М волана (дебелия) на ранна 96-97 е39-тка става ли:
шлиците на вала
и другите неща - изключването на мигачите, заключването?
Тоест ще изгубя само мулти-то?
шлиците на вала
и другите неща - изключването на мигачите, заключването?
Тоест ще изгубя само мулти-то?
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6
b2 написа:И още нещо. Виждал съм Е39-тки с волан от е36.........
И аз малко като теб да подпитам,пък може и никакъв отговор да не получим

Та в тоя ред на мисли от Е46 мултиволан как да го подкарам на Е39 преди фейса.Имам волана и лентовия кабел,какво още ще ми трябва и изобщо голям ли е филма?

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
b2 написа:А иначе механично шлиците стават нали?
шлиците стават, ако се заиграеш може да се насади феислифтов волан на кола преди феиса. играчка е и малко шлосерска работа , но става травил съм го, но няма да повторя

- vanioboy
- младши ентусиаст
-
NAPSTERS написа:b2 написа:.........но става травил съм го, но няма да повторя
Пилиш и пробиваш три дупчици и със стария лентов кабел нали?Някой играл ли си е да сменя и летовия кабел с фейсов/за да подразбера какво ми предстой/

- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
vanioboy написа:NAPSTERS написа:b2 написа:.........но става травил съм го, но няма да повторя
Пилиш и пробиваш три дупчици и със стария лентов кабел нали?Някой играл ли си е да сменя и летовия кабел с фейсов/за да подразбера какво ми предстой/![]()
![]()
да пробиват се 3 дуп4ици и се нарязва с метчик резба, но и волана се моделира със зегето и ножче за метал

- vanioboy
- младши ентусиаст
-
Чудех се дали е възможно цялата колона да сменя и да подкарам фейсовия кабел на тдс-а

- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
А сигурно ли е, че ако взема волан от кола ДО 03.99 ще ми работи мулти функцията при положение, че моята е 06.96 и съм с отделното копче за включване/изключване на темпомата на дясната лайсна?
Доколкото четох при най-старите като моята имало отделен модул който преобразува сигналите в BUS, който бил извън волана, а след 97-ма това било във волана. Някой знае ли със сигурност и дали ще е проблем?
Доколкото четох при най-старите като моята имало отделен модул който преобразува сигналите в BUS, който бил извън волана, а след 97-ма това било във волана. Някой знае ли със сигурност и дали ще е проблем?
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- vanioboy
- младши ентусиаст
-
Моята е 98 и имах отделно копче за темпомата,смених си волана и махнах копчето и всичко си работи без него
Най-добре пробвай с някой волан на колега и така преди да вземаш.

Здравейте колеги, моята не е имала до сега автопилот, имам четирилъчевия волан, който е като нормалния само, че с копчетата. Въпроса ми е какво трябва да взема още от другата кола ? Автопилота ? И може ли да се подкара само с волан и автопилот или трябват и други неща модули и т.н.
И има ли значение, че волана и автопилота са от дизел а моята е бензин ?

2R Lighting Systems - The Source Of Light!
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
Стамов написа:Здравейте колеги, моята не е имала до сега автопилот, имам четирилъчевия волан, който е като нормалния само, че с копчетата. Въпроса ми е какво трябва да взема още от другата кола ? Автопилота ? И може ли да се подкара само с волан и автопилот или трябват и други неща модули и т.н.И има ли значение, че волана и автопилота са от дизел а моята е бензин ?
ще ти трябва GR модул, мотора с жилото(който стои в коша пред левия ботуш на амортесъора) и инсталация, това се налага заради дросела който при твоята кола е изцяло механичен.зависи дали си автомат или с ръчна кутия..... ако си с ръчка ще ти трябва и машинка за педала на съединителя, след това едно кодиране и имаш темпомат

- Simeonov86
- Потребител
-
- Кара: 525d
Колеги моята е с фабричен 4-ри лъчов, мултифункционален волан. Темпомата си работи, но музиката не. На диагностиката показва, че бутоните работят. Извадих радиото и имаше само една сводобна букса, но тя не пасва никъде в радиото, ако изобщо е от него, защото може да не е ''оригинално''. Ако обаче е тя мога ли да намеря преходник към радиото?
Колата е 2002г. с http://bmw.bazzi.biz/images/anleit/radi ... _IRISG.jpg но при мен този часовник не работи.
Колата е 2002г. с http://bmw.bazzi.biz/images/anleit/radi ... _IRISG.jpg но при мен този часовник не работи.
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
Simeonov86 написа:Колеги моята е с фабричен 4-ри лъчов, мултифункционален волан. Темпомата си работи, но музиката не. На диагностиката показва, че бутоните работят. Извадих радиото и имаше само една сводобна букса, но тя не пасва никъде в радиото, ако изобщо е от него, защото може да не е ''оригинално''. Ако обаче е тя мога ли да намеря преходник към радиото?
може да ти е сменяно радиото и да не вързано управлението от волана. при феисовата инсталация кабела за I-BUS (управлението) трябва да е бял с жълта ивица на червени ресни.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
А иначе радиото ти работи, така ли, само от волана не можеш да го командваш? Щом е така, значи нямаш сигнал към I-bus. Или не ти е вързан волана или радиото както трябва. Ако не можеш ти да си го направиш, намери някой който може. Не е лошо и да постнеш някоя снимка да видим каква е буксата.

- Simeonov86
- Потребител
-
- Кара: 525d
Радиото, може би наистина е сменяно, защото направих една VIN проверка и там видях това /650 CD-LAUFWERK/ , но може и да не е.
Да, работи си нормално само няма връзка с волана и не знам защо не работи часовника.
Ето и малко снимки:

А иначе радиото ти работи, така ли, само от волана не можеш да го командваш?
Да, работи си нормално само няма връзка с волана и не знам защо не работи часовника.
Ето и малко снимки:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
няма часовник, щото няма връзка по I-BUS с таблото,съответно и волана не ти работи. със сигурност ти е сменяно радиото... или е имало MID или бизнес рдс 

70 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5