Проблем с GROM-USB-BMW - адаптор за USB или iPod

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Мнение от trid » 31 Яну 2009, 23:00

hafte този твой Димитри нещо мълчи - вече няколко дни няма отговор. Да не са затворили цеха?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 01 Фев 2009, 0:44

Не мога да се начудя, защо ви трябва такова чудо, след като излиза на цената на един CD Changer!?
MP3 формата е толкова орязан и некачествен, та чак не бих си и помислил да го слушам в Е39.Чейджъра определено вади в пъти по-качествен звук от която и да е МР3-ка.

Един приятел си купи Inrawee и пак звучи ужасно с качествени МР3-ки правени от FLAK или оригинално CD, ама поне му изписва песните на дисплея :lol:

Това е лично мнение де, не ангажирам никого с него.Да не забравяме, че може да се събере доста повече музика от колкото на 6 CD-та :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hafte » 01 Фев 2009, 7:54

mad_presley - Колкото и да се чудиш, защо ни трябва, явно логиката ти е грешна. Значи CD Changer е хубаво нещо но при няколко условия:
1. ако имаш кабели къде да го включиш. Иначе инсталацията от кабели с монтажа си е и тя цифра $$$.
2. ако е MP3 (иначе 6 x 80 min = 240 min max), което за мен е много малко.
3. ако чете всичко, а не само оригинални дискове.

Преимуществото на това устройство, е че имаш една Flash и я пълниш, с каквото и колкото си искаш. 32GB музика е огромен Playlist. Актуализира се лесно и бързо. Може също да изписва песни на екрана.

За качеството мога да поспоря. Ако е MP3 е рипвана качествено (256 или 360 kbs) свири страхотно.

Последно аз исках ето тази Alpine http://www.aval-bg.com/catalog/display_model.php?category_id=1&product_id=4&style_id=69&substyle_id=1347, но за съжаление тази цена ми е в повече за момента.

trid - Пиши му пак, и при мен се мотаеше по 1 -2 седмици, докато намери някакво решение или направят нова версия на Firmware, както беше с 1.97 и 2.00.

Най лесното да се разбере дали е дефектно, е да за пробва с друго устройство.
По-принцип има представител за БГ който има налични бройки и би трябвало да може да го замени за проба, и евентуално ако е дефектно да го смени. Лошото е, че всички дистрибутори, когато продават ти звалят звезди, а като има проблем, се крият в миша дупка.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 01 Фев 2009, 11:42

hafte написа:mad_presley - Колкото и да се чудиш, защо ни трябва, явно логиката ти е грешна. Значи CD Changer е хубаво нещо но при няколко условия:
1. ако имаш кабели къде да го включиш. Иначе инсталацията от кабели с монтажа си е и тя цифра $$$.
2. ако е MP3 (иначе 6 x 80 min = 240 min max), което за мен е много малко.
3. ако чете всичко, а не само оригинални дискове....

Ами щом има къде да се включи тази джаджа, значи има къде да се вкючи и CD Changer :D Пускането на кабели за чейнджър отнема от 15 до 30мин, колкото и да не знаеш как.И не съм чул за чейджър, който да не чете само оригинални дискове.
За качеството няма да споря, там нещата са много субективни.

Почти съм сигурен какъв е проблемът при вас. i-Bus не ви намира устройството и не можете да го управлявате през IRIS или MID.Ако имате програмка и интерфейс, с който да следите i-Bus активноста, ще видите, че съм прав.Ако някой, който има такава джаджа и е от Варна, може да дойде при мен да го видим ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hafte » 01 Фев 2009, 12:06

mad_presley - Поне в моят случай аз предпочитам GROM.
Аз нямам прокарана инсталация до багажника.
Цената на нов CD Changer + кабелите според мен е малко или много повече от 350.00 лв (Нямам си и на идея).
Не заема място, и така си ползвам тайника за друг багаж.
Ползвам си флашката и си свиркам (е това е сега, като незнайно защо се закрепи да работи).

Най вероятно е от iBus но незнам как да го проверя или оправя. Имам и монтиран Parrot CK3000, който можеби също поради тази причина понякога блокира (на 2 месеца), но се оправя с повторно запалване на колата. МОже да блокира понеже е със стар firmware и не се разбира много с новите телефони (Ще отида да го упдейтват).

Който и вариятн да избере човек, стига да работи на 100% от техническите си възможности е удачен.

Така, че както са казали хората: ПО вкус и цвят, тавариш НЕТ!

Иначе истината е в 2 DIN система но за сега са много скъпи. :P

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 01 Фев 2009, 12:46

hafte написа:Най вероятно е от iBus но незнам как да го проверя или оправя....

Гледам, че колегата @trid е от Варна, ноже да се обади и да го проверим, дали има връзка с i-Bus.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E-39TDS

Мнение от I.V.G. » 01 Фев 2009, 15:44

тази 2дин система може ли да се събере на мястото на касетофона и радиото , че не видях никъде размери?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 01 Фев 2009, 18:34

I.V.G. написа:тази 2дин система може ли да се събере на мястото на касетофона и радиото , че не видях никъде размери?

Ами оригиналната навигация се води 2DIN, щом тя влиза, значи и други 2DIN ще влязат :)

кандидат ентусиаст
Аватар

GROMAUDIO

Мнение от batence » 04 Фев 2009, 17:42

Здравейте!
Аз сам представитела на GROMAUDIO за BG.Нямаше ме известно време защото ме бяхя забранили да влизам във форума, и сега влизам от друг комп. с различно име не потребитела вместо kikoaristo.Относно проблемите моят съвет е при стартиране на двигателя да сте на радио или да е и изключен радиоапарата,като сменявате дисковете[т.е. папките и траковете] не го правете толкова бързо!Говорих с Димитри от GROMAUDIO и отговора му беше ,че работят усилено за отрстраняване на този проблем която се проявявал дори и рядко и вапрос на време е да го отстранят на 100%!В интерес на истината оплаквания не сам имал освен тези на hafe i trid!Като имам нов отговор от Димитри ще ве уведомя!Ако някой има някякви въпроси да пише л.с. или да се обади на 08985616864-Кирил
Поздрави! http://gromaudio-bg.com/

Потребител
Аватар

Мнение от trid » 05 Фев 2009, 19:33

Здравейте,
Дмитри ми написа и на мен че работят усилено по остраняването на проблема и че може би до седмица ще има решение. Другото при мен е че с версия 2.0 понякога се случва да се включи Громаудиото без да скубя кабелите в багажника - което ме навежда на мисълта че може да се оправи софтуерно дефекта - така е най-добре за всички.
Това е засега от мен...

ентусиаст
Аватар
Кара: e39 525dA
Мечтае да кара: м6

Мнение от moni76 » 05 Фев 2009, 20:32

колеги, ще чакаме мнения за отстраняването на проблема, защото единствено той ме спира да поръчам.......
My BMW history:
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39

Изображение
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1 8)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hafte » 05 Фев 2009, 22:00

При мен незнайно как се орави проблема.
От тогава до сега само 1 път е блокирал за малко, но на 3 седмици 1 път е направо приказка.

Стискам палци и при вас да се оправи проблема :(

кандидат ентусиаст
Аватар

Относно гаранцията

Мнение от batence » 16 Фев 2009, 10:44

Гаранцията на GROMAUDIO не е международна.Ако има проблем и си си го купил от място ртазлично GROMAUDIO-BG или неговите дистрибутори,трябва да си го изпратиш за твоя сметка до Сан Матео USA с необходимите документи,да го отремонтират ида ти го изпратят пак за твоя сметка обратно в БГ.Ако е закупено от GROMAUDIO-BG или негивите дистрибутори,,bgcarshop.com /online-bg.com" се заменя с ново!

Потребител
Аватар

Гаранция ?!?!?

Мнение от trid » 16 Фев 2009, 13:46

Някой писал ли е нещо за гаранция. Проблема е чисто софтуерен и с подмяна не може да се реши даже и в Занзибария. При мен новините засега не са добри - понякога ми изчезват индикацийте за мигачите и за отворени врати на колата, проблема се оправя след като разкача GromAudio- то. Т. Е. смущава електрониката на автомобила - ето на това му викам международен проблем... (тук може би трябва да изключим GROMAUDIO-BG).

...... Все още чакаме търпеливо новия софтуер......

Ето малко инфо в картинки за грешката:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

gromaudio

Мнение от batence » 19 Фев 2009, 16:51

Колега Trid не сам сигорен 4е адаптора не е дефектен!Това 4е се променя записа на паметта,не означава я че с коректен софт ще се оправят нещата!Имал сам случаи когато процесор на касетофон се побърква и не работи коректно,презаписвам му нов софт,опрвя се за 2-3 дни ипак същото докато не подмених процесора.Така че ако намериш ниакой колега от твоя район с такъв адаптор направи проба като ги подмениш и виш какъв ще е резултата!
Поздрави!

ПредишнаСледваща

Назад към E39