Модул за мулти волан
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
49 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
Re: Модул за мулти волан
Да ви кажа за мултиволаните, че аз четох по немските форуми преди да сложа. Мултиволана предава сигнали към IBUS-а директно що се отнася до частта за управление на климатроника и музиката. Във воланите до 9.96 всяко цъкване на копчето се 'превежда' към IBUS от въпросния външен модул. В по-новите волани вече от самия волан излиза кабел за IBUS и директно се включва в шината. Аз за да тествам волана просто дръпнах mid-а и боцнах жицата на IBUS към тази в буксата на MID-а и един 12+ и 12- подадох всичко заработи. Та ако волана е преди 9'96 има външен модул, а следващите нямат нужда. Въпросния модул се грижи и за темпомата, защото там шината е друга. А в версиите след 9'96 това е вградено във general module-а. С 2 думи от мултиволана след 9.96-та излизат 5 жици: +12V (след контакт), -12V, I-BUS, темпомат (май K-BUS, но може и да греша) и маса към клаксон. От там вече незавидимо къде ще го закачите за IBUS и ще му подадете + и - ще тръгне волана.
- dimitar_grozev1
- Потребител
-
Колеги аз до дни мога да ви дам информация кое става и кое не!
Воланите също имат значение и утре ще знам дали ще има радост защото моя е от е38 май
Иначе стъпките са няколко три кабела от волана
2 към лайт модула който се намира в дясно под жапката до вратата
1 към компа под десния филтър за климатика той е за круиз контрола
До скоро !
Воланите също имат значение и утре ще знам дали ще има радост защото моя е от е38 май
Иначе стъпките са няколко три кабела от волана
2 към лайт модула който се намира в дясно под жапката до вратата
1 към компа под десния филтър за климатика той е за круиз контрола
До скоро !

- animall
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Влака
Баце темата е от 2008
това е правено вече десетки пъти включително и от мен. И въпреки това едната жица не е нужно да ходи до лайт модула 

- nikol78
-
-
- Кара: Е 39 520I 1998г.
bmwmania написа:Колеги не мога да открия номера на модула за управление за мулти волан....... Търсих в RealOE, ама не можах да го открия. Моля, ако някой знае номера или да ми постне линк в RealOEM-а със схемата, ще съм много благодарен
за този става въпрос а някои може ли даде упътване как да се върже модола с копчето за пускане на кус контрола да работи и радиото и климатика
49 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4