Изкарване на 3.5мм аудио жак?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Re: Изкарване на 3.5мм аудио жак?

Мнение от In_Memoriam » 22 Май 2013, 21:24

Това са чиповете при мен(с десен бутон в нова страница ще излезе по-голяма снимка):
Изображение

Ако някой има datasheet на този квадратния ще бъде супер :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 23 Май 2013, 22:29

In_Memoriam, така като го гледам излиза че SC390253FU е audio swich-a. При Buisness CD би трябвало да стане със стандартния кабел със съпротивлението и двата кондензатора:
Изображение

Боднат в sound-system секцията на буксата на гърба на плеъра
Изображение

Но ако се съди от това което се вижда от снимките при колегата NsL-OnE при него това няма да стане защото ги няма изкарани тези пинове в sound-system секцията на буксата.
:driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 24 Май 2013, 16:36

Това SC390253FU ще се окаже доста палаво чипче. :mhihi: Няма много данни за него като цяло. Обаче това са изкопали братушките:
Изображение
А тук пък аз изкопах нещичко след няколко часа чоплене в мрежата. :type: :type: :type:
Изображение
Пиновете, които съм заградил са свободни на колегата на снимката/СиДи-то. Това е така по две причини:
1. Няма касетка (CCL/CCR - Compact Cassette L/R)
2. Няма и външен вход (AUXL/AUXR)
Въпросът е дали може да се накара тая ултра-мега умна интегрална схема SC390253FU да превключва към някой от двата аналогови входа CC-L/R или AUX-L/R. За разлика от другите решения разисквани в темата, тук няма аналогово пренасяне на сигнал от AM/FM тунер или касетка и съответно няма как да подменим този аналогов сигнал с такъв от външно плейващо устройство. :conf:
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 24 Май 2013, 18:50

turbo написа:Това SC390253FU ще се окаже доста палаво чипче. :mhihi: Няма много данни за него като цяло. Обаче това са изкопали братушките:
Изображение
А тук пък аз изкопах нещичко след няколко часа чоплене в мрежата. :type: :type: :type:
Изображение
Пиновете, които съм заградил са свободни на колегата на снимката/СиДи-то. Това е така по две причини:
1. Няма касетка (CCL/CCR - Compact Cassette L/R)
2. Няма и външен вход (AUXL/AUXR)
Въпросът е дали може да се накара тая ултра-мега умна интегрална схема SC390253FU да превключва към някой от двата аналогови входа CC-L/R или AUX-L/R. За разлика от другите решения разисквани в темата, тук няма аналогово пренасяне на сигнал от AM/FM тунер или касетка и съответно няма как да подменим този аналогов сигнал с такъв от външно плейващо устройство. :conf:

Благодаря и на колегата по-горе, благодаря и на теб, защото точно тази схема не успях да намеря. Явно за момента ще си карам с FM трансмитера (доста добро качество предлага), поне докато не си взема Dynavin.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39

Мнение от Сашо ///Майна » 07 Юни 2013, 23:11

Колеги аз си изкарах МП3 жак от RDS Iriss с касетка, но има лек фонов шум и ме дразни. Има ли как да се изчисти звука? Четох в темата за някакви филтри ама така и не ми стана ясно какво точно трябва да се прави. Какво точно представляват как се слагат ако трябва и някой ако има и снимка ще е много добре. :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от turbo » 08 Юни 2013, 9:44

bmw sastezatel написа:Колеги аз си изкарах МП3 жак от RDS Iriss с касетка, но има лек фонов шум и ме дразни. Има ли как да се изчисти звука? Четох в темата за някакви филтри ама така и не ми стана ясно какво точно трябва да се прави. Какво точно представляват как се слагат ако трябва и някой ако има и снимка ще е много добре. :yes:

Къде точно си вързал входа, колега?
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Сашо ///Майна » 08 Юни 2013, 12:44

Кабела е вързан като на снимките от 4 страница на колегата NAPSTERS

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от turbo » 08 Юни 2013, 20:23

bmw sastezatel написа:Кабела е вързан като на снимките от 4 страница на колегата NAPSTERS

Колегите описват, че махат или платката с предусилвателя за главата, или самата глава, за да се избегнат шумовете, които се вкарват. Ако и ти си направил такава процедура, може би плейерът е калпав.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Сашо ///Майна » 09 Юни 2013, 16:06

Не съм махал нищо. Ако имаш снимка случайно на въпросната глава да се ориентирам какво да махам ще е супер (може и на ЛС :) ). А също така някои мислил ли е вместо жак или AUX дали може да се изкара USB изход за флашка?

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 10 Юни 2013, 15:35

mad_presley написа:
tngeorgiev написа:този кабел е "домашен" според мен, истинският се поставя зад монитора, на черната букса от снимката, но след 2003г го има фабрично
http://tngeorgiev.snimka.bg/automobiles ... 8.29302783

Е то това от неговата снимка не е ли обикновен 3,5мм към MiniUSB?

Верно, че ако пита за Е46, там като се свали дисплея има извадена букса с 3 пина, както си показал на снимката за AUX.

За хората с по-нови Е39, които имат горната малка 3 пинова буксичка зад навигацията (може би и с други плеъри става) изкарването на AUX е елементарно. В BMW продават едно кабелче дето струва 100-ина лева, но всеки може да си направи такова за 1-2 лева. Никакво преобразуване на сигнала не е необходимо. Нужно е само един 3.5мм стерео кабел, който да отрежете в единия край и жичките ( те са 3 - земя, ляв и десен канал) се запояват към мъжка букса - същата като за вентилаторите на дънната платка на ПС-тата - ето я http://elimex.bg/product/26363/saed-sht ... 54-3g.html . Пасва идеално без преправяния. Задължително е само да уцелите земята - сивия кабел на буксата на колата, а ако другите ги размените в най-лошия случай ще размените каналите, което за слушане на стерео музика не бих казал, че е проблем. След като вържете някакво устройство като например Mp3 плеър към буксата магически се появява AUX в менюто на аудио източниците.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 23 Юли 2013, 9:36

Да вдигна малко темата , някой дали си е играл да прави подобно нещо ?

http://www.vectra-club.ru/forum/viewtop ... 6&t=105280

Братушките пак са направили нещо интересно :)

Аз съм с МИД + касетофон

Ето такъв тип , дали ще имам успех с подобен вариант ?

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Night_Wolf » 23 Юли 2013, 17:13

Аз съм с Business RDS Касетофон + IRIS.

Napsters ми изкара аудио жак, като ми каза да не натискам копчето за вадене на касетка.
Обаче, като съм возил някой любопитко явно го е натиснал... И сега изписва No Tape и не иска да работи съответно.

Как да го оправя?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i '96
Мечтае да кара: non-stop

Мнение от Lawmaker » 23 Юли 2013, 18:58

Night_Wolf написа:Аз съм с Business RDS Касетофон + IRIS.

Napsters ми изкара аудио жак, като ми каза да не натискам копчето за вадене на касетка.
Обаче, като съм возил някой любопитко явно го е натиснал... И сега изписва No Tape и не иска да работи съответно.

Как да го оправя?

Ми колега, ръгни му някаква изпразнена касетка.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Night_Wolf » 24 Юли 2013, 17:42

Е нямам касетки от много години.
А и така само мога да си вкарам шум, а бе кофти вариант е :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 24 Юли 2013, 19:26

Другия вариант е да го отвориш, разглобиш и да го ръгнеш ръчно :lol:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39