Изкарване на 3.5мм аудио жак?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Re: Изкарване на 3.5мм аудио жак?
Това са чиповете при мен(с десен бутон в нова страница ще излезе по-голяма снимка):

Ако някой има datasheet на този квадратния ще бъде супер

Ако някой има datasheet на този квадратния ще бъде супер

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
In_Memoriam, така като го гледам излиза че SC390253FU е audio swich-a. При Buisness CD би трябвало да стане със стандартния кабел със съпротивлението и двата кондензатора:

Боднат в sound-system секцията на буксата на гърба на плеъра

Но ако се съди от това което се вижда от снимките при колегата NsL-OnE при него това няма да стане защото ги няма изкарани тези пинове в sound-system секцията на буксата.

Боднат в sound-system секцията на буксата на гърба на плеъра

Но ако се съди от това което се вижда от снимките при колегата NsL-OnE при него това няма да стане защото ги няма изкарани тези пинове в sound-system секцията на буксата.

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Това SC390253FU ще се окаже доста палаво чипче.
Няма много данни за него като цяло. Обаче това са изкопали братушките:

А тук пък аз изкопах нещичко след няколко часа чоплене в мрежата.

Пиновете, които съм заградил са свободни на колегата на снимката/СиДи-то. Това е така по две причини:
1. Няма касетка (CCL/CCR - Compact Cassette L/R)
2. Няма и външен вход (AUXL/AUXR)
Въпросът е дали може да се накара тая ултра-мега умна интегрална схема SC390253FU да превключва към някой от двата аналогови входа CC-L/R или AUX-L/R. За разлика от другите решения разисквани в темата, тук няма аналогово пренасяне на сигнал от AM/FM тунер или касетка и съответно няма как да подменим този аналогов сигнал с такъв от външно плейващо устройство.

А тук пък аз изкопах нещичко след няколко часа чоплене в мрежата.

Пиновете, които съм заградил са свободни на колегата на снимката/СиДи-то. Това е така по две причини:
Въпросът е дали може да се накара тая ултра-мега умна интегрална схема SC390253FU да превключва към някой от двата аналогови входа CC-L/R или AUX-L/R. За разлика от другите решения разисквани в темата, тук няма аналогово пренасяне на сигнал от AM/FM тунер или касетка и съответно няма как да подменим този аналогов сигнал с такъв от външно плейващо устройство.

БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
turbo написа:Това SC390253FU ще се окаже доста палаво чипче.Няма много данни за него като цяло. Обаче това са изкопали братушките:
А тук пък аз изкопах нещичко след няколко часа чоплене в мрежата.![]()
![]()
![]()
Благодаря и на колегата по-горе, благодаря и на теб, защото точно тази схема не успях да намеря. Явно за момента ще си карам с FM трансмитера (доста добро качество предлага), поне докато не си взема Dynavin.

- Сашо ///Майна
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39
Колеги аз си изкарах МП3 жак от RDS Iriss с касетка, но има лек фонов шум и ме дразни. Има ли как да се изчисти звука? Четох в темата за някакви филтри ама така и не ми стана ясно какво точно трябва да се прави. Какво точно представляват как се слагат ако трябва и някой ако има и снимка ще е много добре. 

- turbo
- старши ентусиаст
-
bmw sastezatel написа:Колеги аз си изкарах МП3 жак от RDS Iriss с касетка, но има лек фонов шум и ме дразни. Има ли как да се изчисти звука? Четох в темата за някакви филтри ама така и не ми стана ясно какво точно трябва да се прави. Какво точно представляват как се слагат ако трябва и някой ако има и снимка ще е много добре.
Къде точно си вързал входа, колега?
552 к.с. GAS POWERED

- Сашо ///Майна
- кандидат ентусиаст
-
Кабела е вързан като на снимките от 4 страница на колегата NAPSTERS
- turbo
- старши ентусиаст
-
bmw sastezatel написа:Кабела е вързан като на снимките от 4 страница на колегата NAPSTERS
Колегите описват, че махат или платката с предусилвателя за главата, или самата глава, за да се избегнат шумовете, които се вкарват. Ако и ти си направил такава процедура, може би плейерът е калпав.
552 к.с. GAS POWERED

- Сашо ///Майна
- кандидат ентусиаст
-
Не съм махал нищо. Ако имаш снимка случайно на въпросната глава да се ориентирам какво да махам ще е супер (може и на ЛС
). А също така някои мислил ли е вместо жак или AUX дали може да се изкара USB изход за флашка?

mad_presley написа:tngeorgiev написа:този кабел е "домашен" според мен, истинският се поставя зад монитора, на черната букса от снимката, но след 2003г го има фабрично
http://tngeorgiev.snimka.bg/automobiles ... 8.29302783
Е то това от неговата снимка не е ли обикновен 3,5мм към MiniUSB?
Верно, че ако пита за Е46, там като се свали дисплея има извадена букса с 3 пина, както си показал на снимката за AUX.
За хората с по-нови Е39, които имат горната малка 3 пинова буксичка зад навигацията (може би и с други плеъри става) изкарването на AUX е елементарно. В BMW продават едно кабелче дето струва 100-ина лева, но всеки може да си направи такова за 1-2 лева. Никакво преобразуване на сигнала не е необходимо. Нужно е само един 3.5мм стерео кабел, който да отрежете в единия край и жичките ( те са 3 - земя, ляв и десен канал) се запояват към мъжка букса - същата като за вентилаторите на дънната платка на ПС-тата - ето я http://elimex.bg/product/26363/saed-sht ... 54-3g.html . Пасва идеално без преправяния. Задължително е само да уцелите земята - сивия кабел на буксата на колата, а ако другите ги размените в най-лошия случай ще размените каналите, което за слушане на стерео музика не бих казал, че е проблем. След като вържете някакво устройство като например Mp3 плеър към буксата магически се появява AUX в менюто на аудио източниците.
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Да вдигна малко темата , някой дали си е играл да прави подобно нещо ?
http://www.vectra-club.ru/forum/viewtop ... 6&t=105280
Братушките пак са направили нещо интересно
Аз съм с МИД + касетофон
Ето такъв тип , дали ще имам успех с подобен вариант ?

http://www.vectra-club.ru/forum/viewtop ... 6&t=105280
Братушките пак са направили нещо интересно

Аз съм с МИД + касетофон
Ето такъв тип , дали ще имам успех с подобен вариант ?

- Night_Wolf
- младши ентусиаст
-
Аз съм с Business RDS Касетофон + IRIS.
Napsters ми изкара аудио жак, като ми каза да не натискам копчето за вадене на касетка.
Обаче, като съм возил някой любопитко явно го е натиснал... И сега изписва No Tape и не иска да работи съответно.
Как да го оправя?
Napsters ми изкара аудио жак, като ми каза да не натискам копчето за вадене на касетка.
Обаче, като съм возил някой любопитко явно го е натиснал... И сега изписва No Tape и не иска да работи съответно.
Как да го оправя?
- Lawmaker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i '96
- Мечтае да кара: non-stop
Night_Wolf написа:Аз съм с Business RDS Касетофон + IRIS.
Как да го оправя?
Ми колега, ръгни му някаква изпразнена касетка.
- Night_Wolf
- младши ентусиаст
-
Е нямам касетки от много години.
А и така само мога да си вкарам шум, а бе кофти вариант е
А и така само мога да си вкарам шум, а бе кофти вариант е

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D