Как да ползвам печката, ако имам разбира се

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Re: Как да ползвам печката, ако имам разбира се

Мнение от Владо » 23 Дек 2011, 22:25

имаш в предвид електрониките и на двете печки, моята, и тази която взех за проба...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 03`E39 530dA Exclusive; E34 520i

Мнение от pricheska » 23 Дек 2011, 23:25

Колеги, скоро взех печка втора ръка. Сега печката почва да бучи когато отворя врата или отключа колата, но след 30-40 секунди спира. Печката е "заключена" и външната температура е 8-9 градуса. Не съм запознат с нормалната работа на "кюмбето", но това не ми се струва нормално.
Моля за съвети.
Бензин, а не кръв! Инжекцион, а не сърце! Бутала, а не мускули!.. Машина, а не човек !

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 25 Дек 2011, 0:41

Здрасти колеги, незнам дали моя въпрос е за тази тема,
но все пак да Ви питам:) Имам по vin екстра
Парк Вентилация, включва се от борда.
Има положение за топло и студено и таймер за час.
Преди няколко месеца пробвах на изключена кола,
зададох час и мин. и почна си бачка-вентилира.
Та някой може ли да ми каже какво е това, за какво
се ползва:) Пише в книгата на колата че може да се
ползва- макс 30 мин. и да не се ползва на закрито!
Колата е Е31 познавам я отлично, но тук нещо ми бяга:(

Предварително благодаря

Потребител
Аватар
Кара: синя каруца
Детайли за колата: е39 530д

Мнение от BIRNIKA » 25 Дек 2011, 1:41

pricheska написа:Колеги, скоро взех печка втора ръка. Сега печката почва да бучи когато отворя врата или отключа колата, но след 30-40 секунди спира. Печката е "заключена" и външната температура е 8-9 градуса. Не съм запознат с нормалната работа на "кюмбето", но това не ми се струва нормално.
Моля за съвети.

моята и тя е така от както сам купил колата даже и лятото но не ми пречи да си бучи колкото иска
„Има трима верни приятели: стара съпруга, старо куче и пари в брой.“ Бенджамин Франклин

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pricheska » 27 Дек 2011, 16:15

Бученето не ми пречи. Притеснява ме факта,че това не е нормално работеща печка.тя трябва да подгрее мотора,а не да спира след 30 секунди. След отключване ще работи ли печката повече време или и това е поредната неработеща печка. Колко кюмбета трябва да взема, за да попадна на работеща. Печка втора ръка е най-грешната инвестиция...
Бензин, а не кръв! Инжекцион, а не сърце! Бутала, а не мускули!.. Машина, а не човек !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 27 Дек 2011, 17:23

това е нормално работеща неотключена печка, която няма принудителен и таймер стартове... за да ги имаш, се отключва... има си и хора за това :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pricheska » 28 Дек 2011, 14:19

Отключването не ме притеснява. Ще заведа колата в ДаруКар. Но дали няма да дам пак около 100лв. да ми кажат, че и тази печка не работи... Ако проблема е в това, че е заключена веднага я водя да я отключват, въпреки че в темите доста хора се оплакват от проблеми с печката след отключване.
Благодаря за съветите колеги. Пожелавам ви весели празници :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 28 Дек 2011, 15:57

pricheska написа:Бученето не ми пречи. Притеснява ме факта,че това не е нормално работеща печка.тя трябва да подгрее мотора,а не да спира след 30 секунди. След отключване ще работи ли печката повече време или и това е поредната неработеща печка. Колко кюмбета трябва да взема, за да попадна на работеща. Печка втора ръка е най-грешната инвестиция...

Печката ти не работи от това което си написал. Не трябва да работи 30 секунди а докато загрее мотора. Направи една диагностика и ще се види какво е положението. И какви 100 лв за отключване, има колеги дето го правят за 30-40 лв :bchug:
Пробвай да я рестартираш от бушона и виж дали ще се оправи! :yes:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: по цял ден Volvo FH12
Мечтае да кара: кола да върви с вода

Мнение от veskoignatov71 » 29 Дек 2011, 9:25

, има колеги дето го правят за 30-40 лв :bchug:
25 страници и повечето мнения са за: къде да отидем да си дадем парите.Започнах да си мисля, че надали след като са я направили печката в завода "заключена"(т.е да се вкл. автоматично в ниски температури и двг работи),може да се "отключи"(т.е. да се пуща когато двг не работи) и всичко да е нормално.Според мен с това "отключване" почва едно ходене по мъките,и Моето Лично мнение е да не се доверяваме на някой "колега" да ни бута софта на печката,щото става въпрос май само за 30-40 или повече лева :mhihi:.Ако някой е направил процедурата и не е имал проблеми поне един сезон при плътна експлоатация,нека да сподели,че да се навия и аз да го направя
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 29 Дек 2011, 9:45

Не ти са много ясни нещата колега ;) Точно печката вграждана в Е39 може да се командва и по таймери и да си работи с мотора, за това е този индекс Z/C. Вече че печките не работят си има причина- я помпата не работи, я електрониката се прецака. Но отключването няма нищо общо с развалените печки. И като съм казал че колеги взимат 30-40 лв за отключване имам предвид че няма балъци дето да идат в дару и да платят 100 лв за същото нещо. Ама явно има :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 29 Дек 2011, 12:12

Ivo_Borisov написа:Не ти са много ясни нещата колега ;) Точно печката вграждана в Е39 може да се командва и по таймери и да си работи с мотора, за това е този индекс Z/C. Вече че печките не работят си има причина- я помпата не работи, я електрониката се прецака. Но отключването няма нищо общо с развалените печки.

...или пък палим на резерва под 5.5С и печката блокира и после се чудим какво става...и на мен ми трябваше известно време да разбера за какво става въпрос , като си мислех че след отключването и блокира , но съм се заблуждавал ! Тази зима , до момента нямам проблеми с отключена печка ! Ако всичко е наред , трябва да работи до 72-74С на мотора и после спира !
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от veskoignatov71 » 29 Дек 2011, 14:59

Ivo_Borisov написа:Не ти са много ясни нещата колега ;) Точно печката вграждана в Е39 може да се командва и по таймери и да си работи с мотора, за това е този индекс Z/C. Вече че печките не работят си има причина- я помпата не работи, я електрониката се прецака. Но отключването няма нищо общо с развалените печки. И като съм казал че колеги взимат 30-40 лв за отключване имам предвид че няма балъци дето да идат в дару и да платят 100 лв за същото нещо. Ама явно има :mhihi:

Z/C е индекс на Webasto и означава със и без циркулационна помпа.Именно колега,да видя да казвам че ми е ясно или че съм запознат,но като погледна постовете ти от преди мога да кажа същото за тебе.За това чета темата да ми стане ясно,ама не става..И това ти мнение е Твое твърдение и изобщо не звучи убедително поне за мен.Моята печка си работи автоматично винаги без отказ когато е под 5 градуса,но не е отключена.Като ти са ясни нещата кажи ми защо аджеба тия в завода ме мъчат така,а не са ми я отключили за да си я пускам когато си искам аз,или мислят за вас да може да взимате някой лев и да я отключвате,просто обясни ама да ми стане ясно и не само на мене ами и на други колеги които не са си отключвали печките
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 29 Дек 2011, 15:20

Ще ти обясня колега! ;)
Чел съм кажи речи всички теми за печките във всички раздели. Четох и мнение на колегата мачкатор който е собственик на рея-та. Та той обясни и на мен след това ми стана ясно. Този индекс Z/C означава точно за какво е печката. Не можеш да сложиш печка която е само за доотоплител да работи като подгряваща сутрин. На Е39 всички дизелови са с циркулационна помпа, независимо отключени или не и работят както самостоятелно, така и като доотоплители както е твоята. Аз нямах от къде да я командвам печката, кажи ми как да ми я направят с таймер от завода и да си я имам като екстра ;) А и нали знаеш че за всяко нещо се заплаща при покупката?
Това се води ретрофит. Ако имаш откъде да я командваш можеш да си я отключиш. Същото е и да си сложиш нави или мулти волан или каквото и да е по колата. Дали ще ти се развали навито ако не ти е заводско ;) Като отидеш в дару да ти отключат печката правят същото като и колегите във форума и различна е само цената ;) Щом не искаш да си я отключваш карай си така.
А колеги с отключена и работеща печка има много, виж едно две мнения нагоре и ще се убедиш :bchug: И поразгледай в другите раздели и ще видиш и проблеми при неотключена печка ;) Разваля се, нормално е като са на по над 10 години.

п.п. И не си мисли че като не съм бил наясно сега не съм се научил ;)

п.п.2 Питай колегата harko77 дали съм му взел пари и се сети сам дали целта ми е да взимам пари :nono:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 29 Дек 2011, 15:25

мисля , че колите с фабрично отключени печки се продават и с дистанционно с приемник за същите , логично нали ? Това , че ти си я отключваш по-късно и нямаш дистанционно , не значи че си объркал работите...
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от veskoignatov71 » 29 Дек 2011, 17:05

Добре да питам така,каква е логиката в "стандартното оборудване" на е39 да има печка от тип с циркулационна помпа и автоматично у-ние,и като "екстра" едното му ръчно у-ние (не говорим за дистанционно,то си е екстра) :dunno:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39