Изкарване на 3.5мм аудио жак?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Re: Изкарване на 3.5мм аудио жак?
Виж си интеграла на усилвателя на ЦД то какъв е и си готов....Може и само по серииния номер да го намериш, стандартни са....
На мен има кой да ми плаща не се притеснявай
Предвид един твой пост за стереожака, наистина не те съветвам сам да си го правиш, а да идеш в първия ТВ и радиосервиз и да ти го направят....Ако искаш можеш да си сложиш направо един DICE iPod Integration Kit , 100 паунда е и няма какво да се занимаваш с кабели и глупости
На мен има кой да ми плаща не се притеснявай

Предвид един твой пост за стереожака, наистина не те съветвам сам да си го правиш, а да идеш в първия ТВ и радиосервиз и да ти го направят....Ако искаш можеш да си сложиш направо един DICE iPod Integration Kit , 100 паунда е и няма какво да се занимаваш с кабели и глупости
- FiFo_E_TyK
- Потребител
-
- Кара: 523
Не ми трябва нищо за ипод или ифон трябва ми точно 3.5 жак да тръгва музиката от експирията и от всякакви други плеярчета.
- tazzboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525d M-Sport
tazzboy написа:tazzboy написа:здравеите, искам да попитам дали нqкои е изкарал джак 3.5мм на MD (мини диск) бизнис, или евентуално USB дето може да сложиш флашка и да ја чете (в смисал като ФМ трансмитера как работи.. слагаш флашка и слушаш музика)?? ако трqбва ше кача снимки од мини диска.. благодарq
п.п колата е с MID и MD (мини диск).. мислq че е има и DSP..
Може ли някои да ми каже как става изкарване на джак на MD (мини диск) или да ми посочи някоя схема..? Благодаря
MD-то е ALPINE

- nikolay.peshev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e60
Здравейте,
някой навива ли се да изкара aux вход на едно радио от е46?
някой навива ли се да изкара aux вход на едно радио от е46?
- FiFo_E_TyK
- Потребител
-
Какво мислите за тея неща http://www.halfords.com/webapp/wcs/stores/servlet/categorydisplay_storeId_10001_catalogId_10151_categoryId_165571_langId_-1 как се свързват музика може ли да се пуска от телефона на стериото на колата и как е качеството и най важното стандартни ли са демек на всички касетофони сдта стават?
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Твоята кола да няма случайно блутут ?
ДОсега да беше видял интегралната схема вътре и да си си платил да ти извадят жака......

- FiFo_E_TyK
- Потребител
-
не ве интересувам се ко толкова по добре е без пари от колкото с пари не че ги нямам просто необичам да ги пилея още малко ще се поуслушам и ако не искочи нищо ще взема онова горе дето каза най добре ми звучиsadex5 написа:Твоята кола да няма случайно блутут ?ДОсега да беше видял интегралната схема вътре и да си си платил да ти извадят жака......
- nikolay.peshev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e60
Голямо благодаря на "alex_vratsa" , следвайки неговите инструкции успях да изведа аудиожак! .

alex_vratsa написа:Описвам изкарването на аудиожак на БМВ реверс- Филипс 22DC595/23, дано да свърши работа на някого. Демонтира се касетофона. Демонтира се механиката. Намирате първия усилвател на сигнала от магнитните глави- ТЕА0676. Към изхода на усилвателя- крака 1 и 16 запоявате кондензатори 1-10 микрофарада, ако са електролитни с плюса към платката. Предпочетох да подам сигнала към изхода по следните причини: Входния усилвател усилва сигнали от порядъка на 1-10 миливолта, има еквилайзер с времеконстанта от 120 микросекунди за нормална и 70 микросекунди за хромдиоксидна лента, има подмагнитващи токове на входа и предположих че възможността да се претовари, да внесе шум и да промени отношението ниски/високи честоти е голяма. Освен това има 4 входа за двете двойки глави, а предпочитам да няма значение касета 1 или 2 ще свири :-) За минуса на кондензаторите се запояват кабелите като се внимава връхчето на жака да бъде на извод 1 на чипа/ляв канал/. Окъсява се реленцето описано по-напред във форума. Това осигурява захранване на предусилвателите, без това окъсяване няма да чувате звук. Окъсяват се жътия и оранжевия проводник на релето което се вижда на снимката. Така няма да изписва че няма касета. Аз съм ги окъсил на редовия куплунг, който се намира отляво на механиката/като гледате касетофона откъм лицевия панел/. Броени от панела назад са окъсени 7и8 /жълт и оранжев/ и 5и9/зелен и кафяв,кафявия и червения са съединени/ . При изваден куплунг се натиска в отвора металната щипчица и се изважда зеления проводник. Така електромоторчето и механиката няма да въртят излишно. Изолирате го за всеки случай. Сглобявате и се кефите. Установих че сигнала от плеъра е по-слаб от радиото. Не ми се разглобява да пробвам да го подам на входа на чипа, където са главите. Ако някой реши да го направи така, трябва да изключи главите и да окъси двете глави на левия с двете глави на десния канал, за да не се чуди после защо не свири. Успех!!!! Впрочем, с изненада установих че краен усилвател е един единствен чип tda7375, който при тази конфигурация осигурява 4х7 вата при 14,4 волта. На платката е предвидено за още един, но.... Баси икономията дето са направили, разочарован съм. Единствената причина да държа тая щайга в колата си е че пасва на пейзажа.
- aristocrat
- кандидат ентусиаст
-
Има ли някой, който си е изкарал жак по инструкциите на СашоЗмея за Е46 бизнес касетката? Ако да, ще се радвам да обясни..
- kokitcha73
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 535D 2006,E39 530D 2001
astoinov написа:Колега, мисля че щом имаш DSP няма как да си изкараш такъв жак. До колкото знам аудиото се предава цифрово до усилвателя в багажника. Но ще се радвам много ако се окаже, че има начин, понеже и аз съм със същите мъки.
Колега аз ползвах тази снимка, защото и аз съм със ЦД, но нямам DSP.
Така, че ако знаете как да изкарам жак моля помогнете.
Ето това е CD-то което имам в колата
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- watchman
- Потребител
-
- Кара: BMW 530d Touring
Изнамерих ей това ръководство от колегите в немския форум.
http://www.e39-forum.de/thread.php?threadid=61649
Ако някой може да преведе ръководството мисля, че ще е доста полезно.
Че и аз съм със същата касетка, но все още не мога да се реша да го направя.
- kokitcha73
- кандидат ентусиаст
-
watchman написа:Изнамерих ей това ръководство от колегите в немския форум.
Аз съм с CD не с касетка
kokitcha73 написа:watchman написа:Изнамерих ей това ръководство от колегите в немския форум.
Аз съм с CD не с касетка
Ти ще си и без ЦД,ако направиш тази процедура.Не знам дали си чел цялата тема,но хората използват каналите на касетофоните/в твоя случай ЦД-то,за да имат аукс/.Аз специално имах касетофон и му изкарах Аукс/естествено се лиших от касетофона и аз/,но след това го махнах и сложих точно твоята комбинация на ЦД с МИД и честно казано и звука е по силен даже/явно има разлика и в усилвателите на аудио устройствата предлагани в 5-тата серия,имам предвид стоковите,а не с дсп дето са/.
ПП Никога няма да изкарам аукс от ЦД-то си.
- kokitcha73
- кандидат ентусиаст
-
kalingk написа:kokitcha73 написа:watchman написа:Изнамерих ей това ръководство от колегите в немския форум.
Аз съм с CD не с касетка
Ти ще си и без ЦД,ако направиш тази процедура.Не знам дали си чел цялата тема,но хората използват каналите на касетофоните/в твоя случай ЦД-то,за да имат аукс/.Аз специално имах касетофон и му изкарах Аукс/естествено се лиших от касетофона и аз/,но след това го махнах и сложих точно твоята комбинация на ЦД с МИД и честно казано и звука е по силен даже/явно има разлика и в усилвателите на аудио устройствата предлагани в 5-тата серия,имам предвид стоковите,а не с дсп дето са/.
ПП Никога няма да изкарам аукс от ЦД-то си.
Колега ако мога да изкарам AUX за сметка на CD-to аз съм навит, не че не свири хубаво ама искам да си пусна Iphona все си мисля, че звука ще е по-добър или бъркам

Ако CD-то ти трябва само за предусилвател и да запушиш дупката в таблото по-добре вземи един касетофон (има ги в "Продава" за без пари) и го съсипи него. Така винаги можеш да се върнеш към CD-то ако решиш.