Изкарване на 3.5мм аудио жак?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Re: Изкарване на 3.5мм аудио жак?

Мнение от sadex5 » 29 Фев 2012, 3:16

Виж си интеграла на усилвателя на ЦД то какъв е и си готов....Може и само по серииния номер да го намериш, стандартни са....
На мен има кой да ми плаща не се притеснявай :lol:
Предвид един твой пост за стереожака, наистина не те съветвам сам да си го правиш, а да идеш в първия ТВ и радиосервиз и да ти го направят....Ако искаш можеш да си сложиш направо един DICE iPod Integration Kit , 100 паунда е и няма какво да се занимаваш с кабели и глупости

Потребител
Аватар
Кара: 523

Мнение от FiFo_E_TyK » 29 Фев 2012, 12:55

Не ми трябва нищо за ипод или ифон трябва ми точно 3.5 жак да тръгва музиката от експирията и от всякакви други плеярчета.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525d M-Sport

Мнение от tazzboy » 29 Фев 2012, 15:23

tazzboy написа:
tazzboy написа:здравеите, искам да попитам дали нqкои е изкарал джак 3.5мм на MD (мини диск) бизнис, или евентуално USB дето може да сложиш флашка и да ја чете (в смисал като ФМ трансмитера как работи.. слагаш флашка и слушаш музика)?? ако трqбва ше кача снимки од мини диска.. благодарq
п.п колата е с MID и MD (мини диск).. мислq че е има и DSP..

Може ли някои да ми каже как става изкарване на джак на MD (мини диск) или да ми посочи някоя схема..? Благодаря
MD-то е ALPINE

:paranoid: Някои да каже??

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60

Мнение от nikolay.peshev » 02 Мар 2012, 16:28

Здравейте,
някой навива ли се да изкара aux вход на едно радио от е46?

Потребител
Аватар

Мнение от FiFo_E_TyK » 05 Мар 2012, 18:48

Какво мислите за тея неща http://www.halfords.com/webapp/wcs/stores/servlet/categorydisplay_storeId_10001_catalogId_10151_categoryId_165571_langId_-1 как се свързват музика може ли да се пуска от телефона на стериото на колата и как е качеството и най важното стандартни ли са демек на всички касетофони сдта стават?

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 05 Мар 2012, 19:18

Твоята кола да няма случайно блутут ? :lol: ДОсега да беше видял интегралната схема вътре и да си си платил да ти извадят жака......

Потребител
Аватар

Мнение от FiFo_E_TyK » 05 Мар 2012, 19:31

sadex5 написа:Твоята кола да няма случайно блутут ? :lol: ДОсега да беше видял интегралната схема вътре и да си си платил да ти извадят жака......
не ве интересувам се ко толкова по добре е без пари от колкото с пари не че ги нямам просто необичам да ги пилея още малко ще се поуслушам и ако не искочи нищо ще взема онова горе дето каза най добре ми звучи

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60

Мнение от nikolay.peshev » 18 Мар 2012, 21:00

Голямо благодаря на "alex_vratsa" , следвайки неговите инструкции успях да изведа аудиожак! . :bchug:

alex_vratsa написа:Описвам изкарването на аудиожак на БМВ реверс- Филипс 22DC595/23, дано да свърши работа на някого. Демонтира се касетофона. Демонтира се механиката. Намирате първия усилвател на сигнала от магнитните глави- ТЕА0676. Към изхода на усилвателя- крака 1 и 16 запоявате кондензатори 1-10 микрофарада, ако са електролитни с плюса към платката. Предпочетох да подам сигнала към изхода по следните причини: Входния усилвател усилва сигнали от порядъка на 1-10 миливолта, има еквилайзер с времеконстанта от 120 микросекунди за нормална и 70 микросекунди за хромдиоксидна лента, има подмагнитващи токове на входа и предположих че възможността да се претовари, да внесе шум и да промени отношението ниски/високи честоти е голяма. Освен това има 4 входа за двете двойки глави, а предпочитам да няма значение касета 1 или 2 ще свири :-) За минуса на кондензаторите се запояват кабелите като се внимава връхчето на жака да бъде на извод 1 на чипа/ляв канал/. Окъсява се реленцето описано по-напред във форума. Това осигурява захранване на предусилвателите, без това окъсяване няма да чувате звук. Окъсяват се жътия и оранжевия проводник на релето което се вижда на снимката. Така няма да изписва че няма касета. Аз съм ги окъсил на редовия куплунг, който се намира отляво на механиката/като гледате касетофона откъм лицевия панел/. Броени от панела назад са окъсени 7и8 /жълт и оранжев/ и 5и9/зелен и кафяв,кафявия и червения са съединени/ . При изваден куплунг се натиска в отвора металната щипчица и се изважда зеления проводник. Така електромоторчето и механиката няма да въртят излишно. Изолирате го за всеки случай. Сглобявате и се кефите. Установих че сигнала от плеъра е по-слаб от радиото. Не ми се разглобява да пробвам да го подам на входа на чипа, където са главите. Ако някой реши да го направи така, трябва да изключи главите и да окъси двете глави на левия с двете глави на десния канал, за да не се чуди после защо не свири. Успех!!!! Впрочем, с изненада установих че краен усилвател е един единствен чип tda7375, който при тази конфигурация осигурява 4х7 вата при 14,4 волта. На платката е предвидено за още един, но.... Баси икономията дето са направили, разочарован съм. Единствената причина да държа тая щайга в колата си е че пасва на пейзажа.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aristocrat » 05 Юли 2012, 10:59

Има ли някой, който си е изкарал жак по инструкциите на СашоЗмея за Е46 бизнес касетката? Ако да, ще се радвам да обясни..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 535D 2006,E39 530D 2001

Мнение от kokitcha73 » 05 Юли 2012, 15:45

astoinov написа:Колега, мисля че щом имаш DSP няма как да си изкараш такъв жак. До колкото знам аудиото се предава цифрово до усилвателя в багажника. Но ще се радвам много ако се окаже, че има начин, понеже и аз съм със същите мъки.

Колега аз ползвах тази снимка, защото и аз съм със ЦД, но нямам DSP.
Така, че ако знаете как да изкарам жак моля помогнете.

Ето това е CD-то което имам в колата
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 530d Touring

Мнение от watchman » 07 Юли 2012, 7:20

Изнамерих ей това ръководство от колегите в немския форум.
http://www.e39-forum.de/thread.php?threadid=61649

Ако някой може да преведе ръководството мисля, че ще е доста полезно.

Че и аз съм със същата касетка, но все още не мога да се реша да го направя.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kokitcha73 » 09 Юли 2012, 14:28

watchman написа:Изнамерих ей това ръководство от колегите в немския форум.

Аз съм с CD не с касетка

ентусиаст
Аватар

Мнение от kalingk » 10 Юли 2012, 8:13

kokitcha73 написа:

Аз съм с CD не с касетка

Ти ще си и без ЦД,ако направиш тази процедура.Не знам дали си чел цялата тема,но хората използват каналите на касетофоните/в твоя случай ЦД-то,за да имат аукс/.Аз специално имах касетофон и му изкарах Аукс/естествено се лиших от касетофона и аз/,но след това го махнах и сложих точно твоята комбинация на ЦД с МИД и честно казано и звука е по силен даже/явно има разлика и в усилвателите на аудио устройствата предлагани в 5-тата серия,имам предвид стоковите,а не с дсп дето са/.
ПП Никога няма да изкарам аукс от ЦД-то си.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kokitcha73 » 10 Юли 2012, 16:18

kalingk написа:
kokitcha73 написа:

Аз съм с CD не с касетка

Ти ще си и без ЦД,ако направиш тази процедура.Не знам дали си чел цялата тема,но хората използват каналите на касетофоните/в твоя случай ЦД-то,за да имат аукс/.Аз специално имах касетофон и му изкарах Аукс/естествено се лиших от касетофона и аз/,но след това го махнах и сложих точно твоята комбинация на ЦД с МИД и честно казано и звука е по силен даже/явно има разлика и в усилвателите на аудио устройствата предлагани в 5-тата серия,имам предвид стоковите,а не с дсп дето са/.
ПП Никога няма да изкарам аукс от ЦД-то си.

Колега ако мога да изкарам AUX за сметка на CD-to аз съм навит, не че не свири хубаво ама искам да си пусна Iphona все си мисля, че звука ще е по-добър или бъркам :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 10 Юли 2012, 16:50

Ако CD-то ти трябва само за предусилвател и да запушиш дупката в таблото по-добре вземи един касетофон (има ги в "Продава" за без пари) и го съсипи него. Така винаги можеш да се върнеш към CD-то ако решиш.

ПредишнаСледваща

Назад към E39