Температура на антифриза според бордовия ви компютър

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Emilio » 21 Окт 2008, 22:16

signala написа:не сам много съгласен с теб,неможе ме убедиш че като карам само на 1-ва и 2-ра в задръстванията и извън града с 120 на 5-та ще ми е еднаква температурата,колкото и перфектна да е охладителната система на бмв.И стига с тия оригинални части щото сам виждал в бова кар от къде взимат части и ги монтират в тяхния сервиз ;)

Да Да :D и аз съм засичал от къде Дару взимат части :mhihi: и оттогава само специфични неща от тях купувам :twisted:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
Мечтае да кара: Колело

Мнение от Sivako » 21 Окт 2008, 23:11

От каде я видях тая тема точно си бял легнал почетох малко и се разкарах до колата та убих 40мин време сега не ми се спи ама пък без да искам разбрах как се сменя температурата от целзий на фаренхайт :mhihi: :mhihi: :mhihi:
А може ли постоянно да показва някое от скритите менюта или всеки път когато се качвам трябва да си го изкарвам от копчето :roll:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 21 Окт 2008, 23:23

Всеки път с копчето, мой 8) С големия борд - веднъж отключени менютата си остават отключени. С малкия - всеки път разходка до 19-то меню за отключване и после до това, което ти трябва.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Мнение от signala » 22 Окт 2008, 14:45

mad_presley написа:
signala написа:не сам много съгласен с теб,неможе ме убедиш че като карам само на 1-ва и 2-ра в задръстванията и извън града с 120 на 5-та ще ми е еднаква температурата,колкото и перфектна да е охладителната система на бмв.И стига с тия оригинални части щото сам виждал в бова кар от къде взимат части и ги монтират в тяхния сервиз ;)

Ами гледай температурата според бордовия компютър и ще се убедиш много бързо :mhihi:
При мен температурата си варира м/у 94-96*, без значение дали карам на 1-ва по баир, по инерция надолу, в задръстване или извън града, зима, лято...абе това е температурата без значение как издевателстваш.Всичко по охладителната с-ма ми е ново и оригинално: радиатор водна помпа, ремъци, термостат, виско, перката на климатика е изрядна и кондензатора на климатика (радиатора) е почистен ;)

Това за Бова Кар и частите...не знам как да го коментирам, а и не съм казал, че оригинални части има само при дилърите :roll:

Разбира се че по борда я гледам температурата иначе няма от каде да знам точните градуси.а ти маи послъгваш че всичко ти е оригинално ;) малко по надолу има тема за воден радиатор и си писал че ти е нисенс "Смених го с Nissens за 320лв, но ползвах голяма отстъпка, не знам колко е реалната цена.Оригинален от Дару струва 570лв. "
Май ще си продаваш скоро колата и правиш реклама :mhihi: Шегувам се колега,всеки има право да си търси и намира каквито части сметне за добре,аз лично избягвам да купувам "оригиналните"части на бовата пурво защото са прекалено надути цените и второ защото се самнявам и за техния произход,аиде да има и трето защото автърмаркет фирмите правят също много добри части защото иначе няма как да се наложат на пазара!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 22 Окт 2008, 18:39

Че кой ти каза, че оригиналния не е Nissens, просто не съм го взел от Варна Карс :mhihi:

Имаше някъде из нета, че максималната амплитуда в температурата на BMW е 3*С, без значение от метеорологичните условия, не съм си го измислил аз.Ще го потърся и ще го пусна.

ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_n00b » 22 Окт 2008, 19:31

mad_presley написа:Че кой ти каза, че оригиналния не е Nissens, просто не съм го взел от Варна Карс :mhihi:

Имаше някъде из нета, че максималната амплитуда в температурата на BMW е 3*С, без значение от метеорологичните условия, не съм си го измислил аз.Ще го потърся и ще го пусна.

mad_presley, принципно си един от малкото хора, на които уважавам мненията във форума, обаче тука не мисля че си прав.
1. Практически е напълно невъзможно температурната амплитуда да е в рамките на 3*С.
2. Факт е, че стрелката за температурата е в положение 12 часа в интервала от 75 ~ 115*С, което е амплитуда от 40*С.
3. В ръководството на колата пише, че е нормално стрелката да мръдне малко вдясно при изкачване на нагорнище или дърпане на ремарке.
4. След път като изключиш двигателя, спира и водната помпа и температурата на двигателя се покачва с 5-10*С за известно време, но това едва ли води до пукане на глави.

Далеч съм от мисълта да се заяждам, но охладителната система на BMW и специално на нашите далеч не е перфектна :uups:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
Мечтае да кара: E30 - M3

Мнение от xela » 23 Окт 2008, 19:26

Здравейте колеги,

Абсолютно съм сигурен, в това че температурата не мърда само с 3 градуса.

При моя мотор термостата е управляем. В ниски обороти термостата е почти затворен и държи температура м/у 109 и 114 градуса. Натисна ли я и температурата пада до 90 градуса, защото термостата ми отваря тогава.
При зверско каране температурата на колата не успява да стигне 100. Като сваля оборотите и термостата пак затваря.

Поздрави,
Сашо.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 13 Мар 2009, 12:37

А при положение че нямаш борд компютър,може ли да се сложи големия борд с който да ти оставят включение менютата за постоянно......и колко $$$ ще излезе приблизително :roll:

Потребител
Аватар
Кара: 520i

Мнение от tinorange » 15 Апр 2009, 20:42

COOL!
Тая тема е много готина! Ако има още нещо за "отключване" - пишете веднага :)))

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 15 Апр 2009, 21:37

Моята (макар че в момента е с малка въздушна възлгавница в системата) точно преди малко я пробвах колко градуса държи според БК-то (без да искам и да знам за тази тема :mhihi: ) и температурата варираше в границите между 91-94 C това на празен ход както и със 160 на магистрала със 5 човека и багаж доста

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 15 Апр 2009, 21:45

Постнал съм го и в "Сервизно обслужване на БМВ" но за улеснение и тук - реалните температурни стойности по скалата на прибора за отчитане на температурата на BMW (производител - VDO)

Стандартен VDO прибор (със скала в градуси)

Изображение

BMW прибор (с индикация на зоните без реални стойности)

Изображение

Ето и таблица за конвертиране от градуси Фаренхайт в градуси Целзий

DegF - DegC
125 - 52.3
144 - 62.2
182 - 83.3
229 - 109.4
255 - 123.9
271 - 132.8

Информацията е от:

http://www.bimmerboard.com/forums/posts/201460

Потребител
Аватар
Кара: E60,E39,E36

Мнение от Nikos » 15 Апр 2009, 21:51

При мен температурата валира между 98-102 гр.Колеги не е ли малко много?

Потребител
Аватар
Кара: E60,E39,E36

Мнение от Nikos » 15 Апр 2009, 21:52

При мен температурата валира между 98-102 гр.Колеги не е ли малко много?

ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_n00b » 15 Апр 2009, 21:58

Nikos написа:При мен температурата валира между 98-102 гр.Колеги не е ли малко много?

И при мен е точно така след 2 пълни промивки и профилактики, които лично съм контролирал как се правят. Така че смятам че е нормално. Въпреки това, след дълъг път парното на макс, да отвори и малкото радиаторче, при което температурата почти моментално спада на 93-4. Няма да ти се разсърди мотора ;)
Изображение Schnappi, Das Kleine Krokodil

интерФЕЙСА на форума... нещо ми е непрегледен...

ентусиаст
Аватар
Кара: е60 525 x-drive
Мечтае да кара: M6

Мнение от Sesko » 15 Апр 2009, 22:10

При мене засега варира между 90 -93 градуса. Като и дам жега не отива повече от 95. Та и затова се чудя дали ми работи това виско като не загрява повече от това , ама като стане голямата жега лятото ще видим :roll:
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39