Пак за печката

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530dA M-Individual

Мнение от ogi dog » 04 Мар 2009, 12:24

тея глупаци във Варна-Карс, и те не са чували за софтуеарно отключване,или си правят на ударени.Още от вратата ми вика"абе тя ти е изгоряла,остави си колата и ела утре" да не съм луд, да ми свалят здравата печка и да ми сложат изгоряла. И тоа там гледа като бухал и ме пита "как така ще има печка и ще е заключена?", и аз нищо не разбиращия тряяяше да обясня на уж много компетентния "представител наВАРНА-КАРС,че от ВМW-MUNCHEN. ВСИЧКИ АВТОМОБИЛИ ИЗЛИЗАТ СЪС ЗАКЛЮЧЕНИ ПЕЧКИ,и са екстра,която трябва да си платиш само в оторизираните сервизи на BMW да ти я отключат. абе пълни отрепки. ще си запиша тези телефони,като имам път към София да си я отключа :) само един въпрос,колко време трае цялата процедура по отключването??? и мерси за тел. колега

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 04 Мар 2009, 12:38

@ogi dog, пуснал съм ти лично.Във Варна Карс само приемчиците са зле, като се обадиш на точния човек и ще ти свърши работа ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Пак за печката

Мнение от nane » 12 Май 2010, 23:28

значи моята е 39-ка като настроя аукс вентилацион на таимер 1 и я оставям и тя започва да духа на парното обаче духа външния въздох гледах одоло под шофиора и има ауспох за печката и мига до дисплея една червена ламба зашто не иска да духа топло.има ли значение от температурата на вън заштото я пробвах на около
+15 градоса

ентусиаст
Аватар
Кара: 525XD LCI

Мнение от Lacho » 13 Май 2010, 10:41

Външната температура трябва да е под 16 градуса и не трябва да задаваш aux vetilation a aux heating, ако тогава не ти задуха топлото значи има проблем в печката, аз мойта докато я накарам да започне да работи както трябва се стопли времето :mhihi: отне ми около 3 месеца, но сега пък си работи без проблеми :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nane » 14 Май 2010, 21:43

колега на мен на менюто ми излиза само аукс вентилатион и като натисна ми излизат два таимера и нешто друго под тях незнам какво означава но не ми излиза това другото което ти казваш иначе КАТО ГО НАСТРОЯ НА ЕДИН от двата таимера и започва духа ам не топо

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 14 Май 2010, 22:06

Печката ти не е отключена.Трябва да ти излиза и AUX HEATING ако ти е отключена.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 525XD LCI

Мнение от Lacho » 15 Май 2010, 8:43

nane написа:колега на мен на менюто ми излиза само аукс вентилатион и като натисна ми излизат два таимера и нешто друго под тях незнам какво означава но не ми излиза това другото което ти казваш иначе КАТО ГО НАСТРОЯ НА ЕДИН от двата таимера и започва духа ам не топо

Не ти е отключена печката, трябва да се отключи и ще започне да излиза aux heating и ще можеш да си я настройваш кога да ти се включва и да духа топло (естествено ако работи :lol: ). ;)

п.с. Ако искаш и аз мога да ти я отключа ако си от София :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nane » 15 Май 2010, 12:27

не съм от софия но за 30 минути съм там от ботевград съм даи някакъв номер да се разберем и какво ще ми струва

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525 DA Touring 01г

Мнение от kbarterov » 17 Май 2010, 17:58

Lacho написа:
nane написа:колега на мен на менюто ми излиза само аукс вентилатион и като натисна ми излизат два таимера и нешто друго под тях незнам какво означава но не ми излиза това другото което ти казваш иначе КАТО ГО НАСТРОЯ НА ЕДИН от двата таимера и започва духа ам не топо

Не ти е отключена печката, трябва да се отключи и ще започне да излиза aux heating и ще можеш да си я настройваш кога да ти се включва и да духа топло (естествено ако работи :lol: ). ;)

п.с. Ако искаш и аз мога да ти я отключа ако си от София :winky:

И на мене една ценичка и телефон на лични ако може! :bowdown: :bowdown: :bowdown:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nane » 09 Окт 2010, 21:09

колеги по какво друго мога да разбера дали работи печката бмв 525 03.г има лепенка вапсто на бутуша и печката я имам обаче нито пушек съм видял нито съм чул да работи по какво друго може да разбера.

FC BAYERN
Аватар
Кара: 17' 540 I
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от ivo1bg » 10 Окт 2010, 11:01

Сутрин като запалиш колата, излез и се заслушай до предна лява гума (там е печката, зад подкалника). Ако чуваш боботене, значи печката ти работи. Освен това ако клекнеш повечко и се разтърсиш под левия праг, трябва да видиш ауспуха на печката, ако тя работи, знаеш какво трябва да излиза от нафтова печка ;).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 10 Окт 2010, 11:06

Е ако му е бензинова колата ще излиза малко по-различно от това при нафтовата печка.

FC BAYERN
Аватар

Мнение от ivo1bg » 10 Окт 2010, 11:19

Абсолютно прав си, но и бензинова да е, пак от ауспуха трябва да излиза нещо :lol:. Освен това си мисля, че само аз съм с бенз печка и тя не работи, трябва и управление :).

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 10 Окт 2010, 11:44

ivo1bg написа:.... Освен това си мисля, че само аз съм с бенз печка и тя не работи, трябва и управление :).

Не си сам. Има най-малко още една :D

Изображение

Изображение

FC BAYERN
Аватар

Мнение от ivo1bg » 10 Окт 2010, 13:44

Сега ако ми кажеш, че и работи, ще ме обземе една такава завист :lol:. Аз имам и дистанционно за моята, ама пусто кат' не работи, много ме е яд, а идва поредната зима. И за да не бъда съвсем офф, ако някой има решение за ремонт, замяна или каквото друго може да се измисли за управлението на печката, нека помага.

ПредишнаСледваща

Назад към E39