Как мога да разбера има ли печка?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
71 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Apunch
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 750 IA
При мен има стикер, има опцията aux. ventilation, но когато я настройх за онзи ден за половин час беше размръзило (4 градуса беше сутринта) предното стъкло и стрелката беше в синьото (а не под него), но на мен си ми беше студено. Та въпросът ми е, дали някой знае, печката, за да позатопли двигателя ли е или е за затопляне и на купето с цел комфорт на пътниците? На мен ми се струва, че е за първото! 

- lowlevel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530D
Моята, след като я отключиха, топли и купето и двигателя !, сутрин като вляза е топло и приятно. Стрелката на двигателя веднага отива в средата. Паля и тръгвам !
- Apunch
- кандидат ентусиаст
-
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Печката, доколкото знам, работи 10 или 15мин.
Това е така, защото тя е с автономно захранване и по принцип работи, когато автомобила не работи! Ако работи по-дълго време, после няма да имаш акумулатор да си запалиш колата.
Успех!
Това е така, защото тя е с автономно захранване и по принцип работи, когато автомобила не работи! Ако работи по-дълго време, после няма да имаш акумулатор да си запалиш колата.
Успех!

- Apunch
- кандидат ентусиаст
-
По-горе някой пишеше, че печката помагала на двигателя да загрее в студено време - автоматично. Така ли е? Не че има значение, но ме дразни да не знам как точно бачка нещо!
Последна промяна Apunch на 25 Окт 2007, 16:31, променена общо 1 път
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Apunch написа:Отключиха я в Дару? колко кинти?
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
Apunch написа:По-доре някой пишеше, че печката помагала на двигателя да загрее в студено време - автоматично. Така ли е. Не че има значение, но ме дразни да не знам как точно бачка нещо!
така е. Запали колата (при темп. под 5 град) и след 1 мин. я загаси. Ще чуеш отпред отляво как печката още затопля двигателя - чува се леко фучене и почукване.
- Apunch
- кандидат ентусиаст
-
Аз май термостат трябва да сменям и затова печката да не може да стопля за времето, за което работи! 

- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
При мене печката не се пуска.... верно не съм палил под 0 градуса но печка няма, колата загрява за 2 -3 км 

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
- Apunch
- кандидат ентусиаст
-
Става малко оф-топик, но за смяна на термостат - в Дарукар ли да ходя или не е задължително. Някакъв съвет?
- toni2222
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46Ci
Незнам има ли печка или не, но като си наглася Тimer1 и Тimer2 за период от 15 мин не стопля, пробвах го вчера на 12 градуса външна температура, започва да духа в зададения час, но не топло и градусите на климатроника си бях нагласил на 32, но нещо не се получи очакваното затопляне. 

- lowlevel
- кандидат ентусиаст
-
Ако на екрана за нагласяне пише само "Aux. ventilation" то при включване в зададеното време, се върти само вентилатора. След отключването, надписът се променя на "Aux. heating/ventilation" и тогава вече се пали печката и си топли. В инструкцията за работа е описано че - печката работи само при температури под 16 градуса, и че работи макс. 30 минути след задаване на часа за отопление. При мен си се чува как си бучи като изтребител, пуши си като нормален дизел след като се запали отначало. Да чукна на дърво, засега не съм имал проблеми с паленето и с акумулатора след като я ползвам всяка сутрин вече, две седмици.
- toni2222
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46Ci
- lowlevel
- кандидат ентусиаст
-
71 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5