Почистване на AGR клапана

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Re: Почистване на AGR клапана

Мнение от Ivo_Borisov » 17 Авг 2011, 5:16

Ето колега за пеперудите, това е една от многото теми, има още ако те интересува, ползвай търсачката:
viewtopic.php?f=35&t=259205
За колектора- както ти е мръсен АГР-а така е и вътре в колектора, почисти го, сваля се лесно но се чисти по трудно :lol: защото не можеш да бръкнеш както трябва вътре навсякъде. Но с труд и постоянство всичко се постига. Успех! :yes:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e39 530d

Мнение от Bontov » 17 Авг 2011, 19:44

Колега борисов тенкю за инфото. :yes: Тези дни ще я направя ,и тази работа с почистването на колектора :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: e46

Мнение от dilyan.s » 29 Фев 2012, 11:18

Колеги и Аз понеже не разбирам много от такива интервенции искам да питам... Има ли смисъл този клапан да се почиства и на бензинов мотор 1.9 99'
Благодаря ви предварително!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Мнение от cls6666 » 02 Мар 2012, 8:38

dilyan.s написа:Колеги и Аз понеже не разбирам много от такива интервенции искам да питам... Има ли смисъл този клапан да се почиства и на бензинов мотор 1.9 99'

няма да е лошо профилактично,при опелите ако не работи се получават аномалии с работата на празен ход,най-малко няма да навреди
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 02 Мар 2012, 13:17

dilyan.s написа:Колеги и Аз понеже не разбирам много от такива интервенции искам да питам... Има ли смисъл този клапан да се почиства и на бензинов мотор 1.9 99'

То и ние не разбираме много :mhihi: ,ама аз до сега не съм чул за повреден клапан рециркулация газове на бензинова кола!

Иначе не само при опел,и при много други марки (дизелови мотори)този клапан създава проблеми с нестабилен празен ход,труден старт,липса на мощност и т.н
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 02 Мар 2012, 15:26

Вижте тази тема: Getting the best out of my 525 tds
Търсих го в eBay, но не го намерих.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х5 е70 4.0d
Мечтае да кара: Валяк

Мнение от Niko88 » 02 Мар 2012, 20:04

bmw325tds написа:Вижте тази тема: Getting the best out of my 525 tds
Търсих го в eBay, но не го намерих.
Изображение

Според това което разбрах аз, махат агр клапана и слагат този пласмасовия, и запушват 2те тръби които влизат в него едната е вакумна тръбичка, а другата е маслена тръба която връща към главата...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ч

Мнение от ljubo73 » 03 Мар 2012, 0:53

При бензиновите ситуацията е съвсем друга . А сега за ЕГР ,първо колегата е пуснал много добра тема . Моите впечатления за тдс : клапата ми беше тотално "брадясала" . Реших да я затапя по описания по горе начин . Резултата ме учуди доста - спря да пуши/чипната е/ и огромна разлика в ниските обороти . Така,че съвета ми е ,ако клапата ви е повредена тотално ,затапвате я и забравяте...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 03 Мар 2012, 7:59

Niko88 написа:...Според това което разбрах аз, махат агр клапана и слагат този пласмасовия, и запушват 2те тръби които влизат в него едната е вакумна тръбичка, а другата е маслена тръба която връща към главата...
Какво правят и защо го правят е ясно, въпроса е от къде да се снабдим с него.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х5 е70 4.0d
Мечтае да кара: Валяк

Мнение от Niko88 » 03 Мар 2012, 18:57

bmw325tds написа:
Niko88 написа:...Според това което разбрах аз, махат агр клапана и слагат този пласмасовия, и запушват 2те тръби които влизат в него едната е вакумна тръбичка, а другата е маслена тръба която връща към главата...
Какво правят и защо го правят е ясно, въпроса е от къде да се снабдим с него.

Само че, аз невиждам да е запушен този пластмасовия :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slav_j » 05 Мар 2012, 10:19

Може ли да ми обясните, защо се запушва и някои може ли да пусне снимки с процедурата, колата ми е 525тдс.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520d

Мнение от popov_chris » 05 Мар 2012, 13:21

Искам да попитам въпросния клапан AGR или EGR има ли някакви гумички или пластмаси (уплътнения или др. подобни) или е изцяло от метал? Питам защото ако има гумички/пластмаси бензина или други обезмасляващи ще им скъсят живота опредлено.
При мен явно ще трябва да го чистя при положение че дава грешка на рециркулация на отработениете газове при диагностиката. Явно е доста брадясал.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 05 Мар 2012, 13:27

popov_chris написа:Искам да попитам въпросния клапан AGR или EGR има ли някакви гумички или пластмаси (уплътнения или др. подобни) или е изцяло от метал? Питам защото ако има гумички/пластмаси бензина или други обезмасляващи ще им скъсят живота опредлено.
При мен явно ще трябва да го чистя при положение че дава грешка на рециркулация на отработениете газове при диагностиката. Явно е доста брадясал.
Не се притеснявай за гумените уплътнения. Оригиналните си издържат. То и резервоара е пластмасов, но бензина не го скапва.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520d

Мнение от popov_chris » 05 Мар 2012, 13:43

Това за пластмасите/гумите и бензина не е винаги едно и също. Бъдете внимателни! Например полиетилена е абсолютно неразтворим в нищо освен в стопен парфин, но това не важи за всяка пластмаса още по-малко гума, която от подобни разтворители набухва и се разпада доста по-бързо отколкото е предвидено. Отделно при бензинови двигатели и при дизеловите ситуацията не е една и съща - едни пластмаси/гуми са устойчиви на дизел, но не са на безин и обратно. Типичен пример гумичките на ГНП-то при дизелите са уязвими на бензин и дори на биодизел компонента в нафтата. Така че това с устойчивоста на резервоара не може да се каже за всяка една пласмасова или гумена част по колата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 05 Мар 2012, 13:50

popov_chris написа:Това за пластмасите/гумите и бензина не е винаги едно и също. Бъдете внимателни! Например полиетилена е абсолютно неразтворим в нищо освен в стопен парфин, но това не важи за всяка пластмаса още по-малко гума, която от подобни разтворители набухва и се разпада доста по-бързо отколкото е предвидено. Отделно при бензинови двигатели и при дизеловите ситуацията не е една и съща - едни пластмаси/гуми са устойчиви на дизел, но не са на безин и обратно. Типичен пример гумичките на ГНП-то при дизелите са уязвими на бензин и дори на биодизел компонента в нафтата. Така че това с устойчивоста на резервоара не може да се каже за всяка една пласмасова или гумена част по колата.
В по-горния пост питаш дали EGR-а има гумени уплътнения - да има такива, повече от едно. Но за тях не се притеснявай, няма да се разядат от нафтата, с която може да измиеш EGR-а.

ПредишнаСледваща

Назад към E39