525tds много пуши

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 25 Фев 2007, 22:42

НЕ помагате много на колегата, който ви попита нещо конкретно!

Отиваме към разваляне на темата или разчистване!!! От вас зависи!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от МАЧКАТОР » 26 Фев 2007, 15:24

Днес уговорих продажбата на колата си, ТДС 97", бях изненадан от състоянието й, реланите километри са 223000, което ме шокира, защото си представях едни 400000, както и да е, важното е ,че купувачът е изкефен :lol: по повод това ,което се получава с колегата, ами за тия километри колата има аксиален луфт в коляновия вал, помпата си е тръгнала до някъде, веригата е почти за смяна, скоростите преди 50 000 ги ремонтирах.Нищо по ходовата част,всичко си е на щампи 97" освен тампоните на задния мост.Та според мен,с оглед на написаното по-горе смея да твърдя, че на колегата колата ,или е карана с мазут, или е на поне 250К км.Това, което описва е чиста проба електроника на помпата в частта ,в която минава нафтата, или в най-добрия случай дебитомер, или пета дюза, много ме съмнява , за мен си е помпа.

П.С.-относно достоверността на пробега-има няколко модула, табло, ЕКУ DDE, ЕКУ автоматик, модул светлини(нещо доста странно)......Всичко можеш да "оправиш", но на тестера и канала всичко си лъсва, просто специално ТДС-са е доста предсказуема кола според ресурса на някои елементи и възли :D

ЕДИТ-проблемът с тресенето на място НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ от йегер клапата, това е абсурд... абе само през зимата ще е така , с лятната нафта няма да има проблем :winky:

Предишна

Назад към E39