Да си продам ли колата (530д) ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
72 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- The 5th element
- Арабиата
-
- Кара: E39 530D
Re: Да си продам ли колата (530д) ?
8-9 години си карах светло сива Е39 525 ТДС,,,,,и като видях светло свата Е39 530 Д,,,,не можах да и устоя,,,,

[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]
[/url
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Аз сериозно се замислям за едно SUZUKI Vitara. Ей така, за зимата. Оня ден с едно такова на колега се изкачихме по едно нагорнище дето не вярвах, че ще се изкачим. И това само на 4WD, без другите неща. Вървят около 4.5к, е няма клима, но пък зимата за какво ми е. Между другото загрява много бързо. Може да си вземеш едно такова за екстремни ситуации като тазгодишната.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
ivopicha написа:Аз сериозно се замислям за едно SUZUKI Vitara. Ей така, за зимата. Оня ден с едно такова на колега се изкачихме по едно нагорнище дето не вярвах, че ще се изкачим. И това само на 4WD, без другите неща. Вървят около 4.5к, е няма клима, но пък зимата за какво ми е. Между другото загрява много бързо. Може да си вземеш едно такова за екстремни ситуации като тазгодишната.
Да обяснявам ли пак за кефа да имаш импреза зимата ...

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- dak
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D 184 кс. седан
Аз съм имал , знам к'во моята беше син седан ама слабаичка 1,8 атмосверка . Боксера кърти , нема такъв звук и толко баланциран 4 цил. мотор.
Млко офф - Преди малко си говорих с един френд с в203ка бензин рчка с 6ск. 2003г. вика че всичко което пишат по форомите е вярно
ама за едно ми стана мн смешно: клапите на климатроника се прецакват на всички и почва да духа в краката
вика , че като ходил при майстора той му казал че струва много пара и нямало смисъл да се прави за това лятото ги запушвали с парцали да не ти мръзнат краката а зимата ги отпушвали
сега като станало студено започнали да не влизат скоростите и били с некви скапани жила дето замръзвали и като цяло били много проблемни и още куп други проблемчета да не ти скучно
иначе са красиви кошници , няма спор.
Млко офф - Преди малко си говорих с един френд с в203ка бензин рчка с 6ск. 2003г. вика че всичко което пишат по форомите е вярно

- turbonetic
- ентусиаст
-
- Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
- Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
- Детайли за колата: Турбинирана
dak написа:Аз съм имал , знам к'во моята беше син седан ама слабаичка 1,8 атмосверка . Боксера кърти , нема такъв звук и толко баланциран 4 цил. мотор.
Млко офф - Преди малко си говорих с един френд с в203ка бензин рчка с 6ск. 2003г. вика че всичко което пишат по форомите е вярноама за едно ми стана мн смешно: клапите на климатроника се прецакват на всички и почва да духа в краката
вика , че като ходил при майстора той му казал че струва много пара и нямало смисъл да се прави за това лятото ги запушвали с парцали да не ти мръзнат краката а зимата ги отпушвали
сега като станало студено започнали да не влизат скоростите и били с некви скапани жила дето замръзвали и като цяло били много проблемни и още куп други проблемчета да не ти скучно

Това са пълни глупости ,не знам кой ти ги казва,но това за първи път го чувам пък имам двама приятели с такива коли и такива проблеми нямат..Сега обмислям да сменям старата Ц180-ка за такава в203 ,но поне след 2002 година
turbonetic написа:dak написа:Аз съм имал , знам к'во моята беше син седан ама слабаичка 1,8 атмосверка . Боксера кърти , нема такъв звук и толко баланциран 4 цил. мотор.
Млко офф - Преди малко си говорих с един френд с в203ка бензин рчка с 6ск. 2003г. вика че всичко което пишат по форомите е вярноама за едно ми стана мн смешно: клапите на климатроника се прецакват на всички и почва да духа в краката
![]()
![]()
Това са пълни глупости ,не знам кой ти ги казва,но това за първи път го чувам пък имам двама приятели с такива коли и такива проблеми нямат..Сега обмислям да сменям старата Ц180-ка за такава в203 ,но поне след 2002 година
По-добре я смени с такава след 2005 щотото иначе интериора е като от времето на 124-ките 90та година

- turbonetic
- ентусиаст
-
Бе на мен ми се иска 330и,но цените им са височки още 

- dak
- младши ентусиаст
-
turbonetic написа:dak написа:Аз съм имал , знам к'во моята беше син седан ама слабаичка 1,8 атмосверка . Боксера кърти , нема такъв звук и толко баланциран 4 цил. мотор.
![]()
![]()
Колега не са глупости , човека го познавам и не лъже , и аз ги харесвам W203 но нямат нищо общо с 202 , ама нищо . След 2005г. били оправени уж проблемите. Имам и още един познат който има W203 2.2 ЦДИ , той пък е доволен има и Е39 tds много лачена и казва че Мерцедеса повече го кефи и била здрава но почти не се кара к'во няма да е здрава , ходиха един път с него до Италия и тва му беше сега каза че се разкърцала задницата пък и лятото го видях по пътя и бая си пушеше бяло та не знам колко още ще е доволен . Като предимство изтъкна че Мерото седи по стегнато на пътя и по малко се клати (но неговата 39ка съм я карал и ми се стори че вярно бая сее и се клатушка а изглежда доста запазена

Днес се повозих малко междуградско , голям кеф

- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Elesar74 написа:Ти сериозно ли колега, ще си продадеш колата, защото не може да минеш по дадена улица? Според мен, не е разумен или логичен мотив. Той Don_Diego ти е написал решението както гледам.
Ако трябва да ходя стотина метра пеша, и съответно щом не мога да ги кача с колата представям си и аз на какво ще стана, да не говоря за жена и дете, а и багаж.. (сещам се за една позната от Симеоново, която си лепеше анкерпласт на подметките) и аз бих се замислил за такова нещо. Имам абсолютно аналогичен случай - Е61 м пакет + Аутлендър 1, на най-високото на Княжево.. с кое мислиш излиза в тоя сняг?

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Решението е написано.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
turbonetic написа:Това са пълни глупости ,не знам кой ти ги казва,но това за първи път го чувам пък имам двама приятели с такива коли и такива проблеми нямат..Сега обмислям да сменям старата Ц180-ка за такава в203 ,но поне след 2002 година
баш си го има тоя проблем. както и проблема с "щракащи" моторчета. попрочети малко по форумите.
продал съм над 20 203-ки, като продължавам да ги продавам. имал съм три на части.
другите електрически проблеми са най-често със задния САМ модул (понякога и с предния), блока на абс-а, километража (най-често неработещи пиксели), датчик страничко ускорение в багажника зад задната седалка
возене мазно е посленото определение което бих използвал, но ти и няма как да вози мазно тоя клас кола, и е46 си вози кофти
стискаш палци да не ти откраднат огледалата, лайсните с парктроници или без (и двама модела ги крадат да), да не изгори третия стоп за седан, че втора употреба читав няма.
разни такива неща..
суббарутУ - тясно, по-тясно и неудобно от Е36, 1.5/1.6тс много невървящи, 2.0 пак става, много къси скорости постоянно ръчкане. не знам за какъв звук говорите. карах едно такова като на огата една зима, преди две години. много неприятна за каране кола.
форестъра по-бива, там и с други мотори.
ебати темата да обсъждаме някакви кенефи от други марки

- turbonetic
- ентусиаст
-
То е ясно,че кола без детски болести няма ,но това ,не прави никак лоша колата за мен са много здрави тия коли.По тази логика ,ако вземе да гледаме и Е39 си има неговите си детски болести така,че..
- dak
- младши ентусиаст
-
... които на фона на В203 са доста по малко и по незначителни като проблеми. Мерото си вози по добре от е46 или поне така ми се стори на мен .
За мен Е39 е мнго сполучлив кошник както и е38 . За Субаруто ... имаше си готи звук боксера , много особено (различно) звучеше но много беше тясно и моето 1,8 грам не вървеше и за това го разкарах почти веднага. От както пуснах темата гледам и следя постоянно обявите и май ще се отказвам от продажбата
стигнах до извода че за да има ефект от промяната трябват ПОНЕ 12к за покупка и още 2к+ за регистрация и стягане ако се наложи и пак има голям риск на какво ще попаднеш
Е39 530д кефи и трябва още бая пара за да може да се вземе нещо по ново в този клас и най важното е , вече се прибирам до вкъщи без проблем до следващия голям сняг 
За мен Е39 е мнго сполучлив кошник както и е38 . За Субаруто ... имаше си готи звук боксера , много особено (различно) звучеше но много беше тясно и моето 1,8 грам не вървеше и за това го разкарах почти веднага. От както пуснах темата гледам и следя постоянно обявите и май ще се отказвам от продажбата

- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Аз говорих с разни приятели и познати по същия въпрос като колегата пуснал темата, общото мнение е, да не си продавам колата, а да я поддържам и карам. Всеки случай е специфичен разбира се и аз не налагам мнението си на друг. Обаче се присъединявам към мнението на Bavarcho, че започнахме да обсъждаме тук автомобили, които са поне клас по-ниски от коментираната Е39. Нали все пак целта е да се върви нагоре, което в тази посока значи Е60 и нататък , с друга марка пък друг модел. Пък и у фейса продават Е39 за 12 500 лв., тъй че....
P.S. Колега Faceoff, когато казах, че решението е написано, имах предвид мнението на Don_Diego от втора страница.
P.S. Колега Faceoff, когато казах, че решението е написано, имах предвид мнението на Don_Diego от втора страница.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
72 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5