Камера за заден ход и изкарване на аукс
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- aristocrat
- кандидат ентусиаст
-
Re: Камера за заден ход и изкарване на аукс
Аз да попитам колегите какво мислят за това...
http://ru.aliexpress.com/item/Wireless- ... 96286.html
Струва ми се по-добра алтернатива на прекарването на кабелаци, особено за по-неможещите
Струва ми се по-добра алтернатива на прекарването на кабелаци, особено за по-неможещите

- feron
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 dA Touring
- Мечтае да кара: BMW F11
aristocrat написа:Аз да попитам колегите какво мислят за това...
Между другото и аз ги бях загледал, нещо което неразбрах е дали са 16:9 или 4:3, и после в описанието пише, че може да се поръча за вързване към навигацията (предполагам МК3-4) или директно за монитора. И понеже аз нямам ТВ модул, все още проучвам въпроса, дали е на 100% наложителен.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
не мисля че ще може да визуализираш директно през МК с тази камера
изглежда ми че трябва задължително тв модула.. поне като чета схмеите които имам
трябва нещо да превърне сигналите от един вид в друг
изглежда ми че трябва задължително тв модула.. поне като чета схмеите които имам

- feron
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 dA Touring
- Мечтае да кара: BMW F11
ares2 написа:не мисля че ще може да визуализираш директно през МК с тази камера
изглежда ми че трябва задължително тв модула.. поне като чета схмеите които имам![]()
И аз до такъв извод достигам. ТВ модулите ги намирам за около 70лв, но са без окабеляването, а с всички кабели и букси за към Мк4 все още не съм видял в обявите.
- jivakula
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е61 525d, F11 525d xDrive
- Мечтае да кара: само BMW-та
За изложената безжична камера - невиждам какво и е безжичното като трябва да се свърже захранване за този предавател, захранване за диодите а плюс това кабела от камерата е 1,5 м.. Това обесмисля цялата тази "безжичност". За 15-20см. да се взима тази камера....е смешно според мен.
Относно свързване на камера: неможе без ТВ модул, защото МК няма видео вход към който да се включи камера. Това го има само в ТВ модулите и те определят дали ще е с резолюция 16:9 или 4:3. За камерите има само резолюция в пиксели на матрицата.
Sent from my LG G2 mini using Tapatalk
Относно свързване на камера: неможе без ТВ модул, защото МК няма видео вход към който да се включи камера. Това го има само в ТВ модулите и те определят дали ще е с резолюция 16:9 или 4:3. За камерите има само резолюция в пиксели на матрицата.
Последна промяна jivakula на 23 Фев 2015, 18:20, променена общо 1 път

- aristocrat
- кандидат ентусиаст
-
Идеята е да не отваряш праговете и да прекарваш кабели през тях. А сега ако кажете как мога да разбера дали имам ТВ модул? В менюто ми излиза TV, но като цъкна там, телевизия няма, като предполагам, че може да имам ТВ модул, но заради цифровата телевизия да не излиза нищо?
- ares2
- старши ентусиаст
-
а какво става ако искам да сложа цифрови тунер след като съм ползвал ве1е тези входове на ТВ модула за камера?
- jivakula
- кандидат ентусиаст
-
Ами неможеш да сложиш цифров тунер защото нямаш два видео входа на тунера.

- ares2
- старши ентусиаст
-
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Според картинката тв тунера освен видео-входа за камерата за заден ход, има и видео-вход за външен източник пин 6 на бялата букса за видео и пин 4 за звука. Така че би трябвало да има и камера и цифров тунер само остава проблема със звука защото аудио-входа е само един (моно) а цифровия тунер има два изхода (стерео L и R). Разбира се могат да се обединят по съответния начин двата канала но така звука ще е моно. Дори има няколко теми из форума за монтажа (добавянето) на цифров тунер.
Този вход (AV) се избира от менюто на ТВ-то.
Този вход (AV) се избира от менюто на ТВ-то.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- jivakula
- кандидат ентусиаст
-
Аз се съмнявам да може да се използва този вход от пин 6 за връзка с второ видео. АV-то което се избира от менюто е само за пин 13(свързаната камера), няма друг избор за втори видео вход.

- ares2
- старши ентусиаст
-
мисля си дали не може да се ползва директно онзи вход които ползва аналоговия тунер? дали може да се модифицира ТВ тунера от вътре? така и така не се ползва аналоговия 

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
jivakula написа:Аз се съмнявам да може да се използва този вход от пин 6 за връзка с второ видео. АV-то което се избира от менюто е само за пин 13(свързаната камера), няма друг избор за втори видео вход.
Работи си баш както си трябва. Видеовхода за камерата (13 и 14 пин) се активира със замасяването (подаването на маса) на 17-ти пин на синята букса, той не може да се избере от друго място. Другия видеовход се избира от менюто на телевизора (AV) и върви със звука от 4-ти пин, 5-ти пин им е маса а 6-ти е за видеосигнала.
- Libero
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320dA
Работи си баш както си трябва. Видеовхода за камерата (13 и 14 пин) се активира със замасяването (подаването на маса) на 17-ти пин на синята букса, той не може да се избере от друго място. Другия видеовход се избира от менюто на телевизора (AV) и върви със звука от 4-ти пин, 5-ти пин им е маса а 6-ти е за видеосигнала.
Колеги! Аз имам едно питане. Свързах си камерата за заден ход и работи идеално. Но реших да извадя и другия видео вход съответно звука на 4-ти и 5-ти а видеото на 6-ти и 15-ти. Нямам звук и видеото е на черти. Трябва ли да свържа още нещо някъде? Пробата я правих с обикновен двд плеар.
Колеги! Аз имам едно питане. Свързах си камерата за заден ход и работи идеално. Но реших да извадя и другия видео вход съответно звука на 4-ти и 5-ти а видеото на 6-ти и 15-ти. Нямам звук и видеото е на черти. Трябва ли да свържа още нещо някъде? Пробата я правих с обикновен двд плеар.

- ares2
- старши ентусиаст
-