Фейсови фарове,черен силикон ПОМАГАЙТЕ!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
64 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- bili1
- ентусиаст
-
- Кара: 540i E39
- Мечтае да кара: това което има вече...
- Детайли за колата: М62В44
Re: Въпрос за почистване на фейсови фарове!
Retrofit написа:bili1 написа:Много глупаво според мен са постъпили немците с тия фарове,явно не са пресметнали че феновете ще искат фаровете да са им изрядни след време![]()
!
Не са глупави те, знаят че феновете плащат добре за нови фарове.
Да точно,философията е нови фарчета

- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Трошат се внимателно , после с дремел се изрязва и изчиства. Купуват се само пластмасите и се лепят. Нови "стъкла" струват около 100лв комплекта, не е евтино , но спрямо това да се купи нов фар или втора ръка си е много по-добре.
- bili1
- ентусиаст
-
omegaart написа:Трошат се внимателно , после с дремел се изрязва и изчиства. Купуват се само пластмасите и се лепят. Нови "стъкла" струват около 100лв комплекта, не е евтино , но спрямо това да се купи нов фар или втора ръка си е много по-добре.
Я дай някаква връзка с този комплект за 100лв заинтересува ме?

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
И аз имам интерес за съклата.
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
около 160 лева са стъклата, което е малко по-различно от 100-тина лева
В Пропартс ги имат..

В Пропартс ги имат..

- omegaart
- ентусиаст
-
Bavarcho написа:около 160 лева са стъклата, което е малко по-различно от 100-тина лева![]()
В Пропартс ги имат..
Имаше ги и за ~100 ама не мога ги намеря , може да са били на промоция
viewtopic.php?f=63&t=78568
15) Стъкла за фаровете е39 фейслифт комплект с бял мигач - 154 лв
- bili1
- ентусиаст
-
Bavarcho написа:около 160 лева са стъклата, което е малко по-различно от 100-тина лева![]()
В Пропартс ги имат..
Прерових сайта колега,но стъкла за фейслифтови фарове за Е39 не видях да има

- omegaart
- ентусиаст
-
Отвора на оригиналния фар е за крушка д2с а ти искаш да лупнеш H7
може и да има преходници , но не съм сигурен. По-лесно ще е да си купиш 2 крушки д2с дето са на 6000k отколкото да преправяш.
Оригиналния ксенон с китайския не се различава почти по-нищо , нито единия е по-добър нито другия. Освен като китайците не са спестили някъв елемент вътре и прави смущения ама е рядко.

Оригиналния ксенон с китайския не се различава почти по-нищо , нито единия е по-добър нито другия. Освен като китайците не са спестили някъв елемент вътре и прави смущения ама е рядко.
- spower
- старши ентусиаст
-
Първо най-необходимия инструмент е търпението, после клещи, дремел или ъглошлайф малък, поялник с накрайник тип отверка и макетна чикия.
Стартираме с дремела като изрязваме стъклото на фара близо до корпуса му на около 1,5-2,00 см. Като извършим тази процедура, с дремела режем напречни парчета с ширина 3-4см. до самия корпус на фара като внимаваме да не го срежем. Вадим очиларката с ангелските очи за по-лесна работа. Като при нея има 4 уши, които влизат в корпуса на фара- действа се внимателно с поялника.
С поялника разтапяме онази част от стъклопласта на стъклото, където влиза в канала на корпуса на фара. Така разделяме парченце по парченце.
Следва обрязване колкото е възможно на черната гума държаща адски здраво стъклото в канала на фара.
Изваждане на парче по парче - с клещите хващате избрана от вас лента и пъхате поялника в канала с полиоретана /черна гума/ зад избраното парче. Под действието на топлината плексигласа се размеква и се вади.
Дори и да стопите малко от основата на фара покрай каналите не е страшно с поялника се оправя.
след като извадите всички парчета от "стъклото" почиствате канала с дремела и изваждате стопените парченца от плексигласа.
След почистването слагате равномерно силикон и новото стъкло.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Колега, може ли снимки на фаровете с новите стъкла? По принцип, тия неразлепяемите фарове са много кофти,
понеже не могат да им се почистват лупите
което за 12-13 годишен фар никак не е добре.
На всеки един фар през годините, върху самата лупа се натрупва филм прах, който влошава в пъти осветеността
Та аз в момента съм изправен пред проблема, какви фарове да си взема. Всички ми разправят само за тия водачи,
че нямало проблем със сменянето. Е хубаво, ама мен не ме интересува само това, искам фара да свети добре,
т.е. искам да мога да го почистя като хората.
P.S. Помня преди години, колко им обяснявах във Е34 форума, че Е34-ката има добри фарове, те не та не
И една вечер като им показах на Газкома как светят, после да видиш как чистят лупи всичките
понеже не могат да им се почистват лупите

На всеки един фар през годините, върху самата лупа се натрупва филм прах, който влошава в пъти осветеността

Та аз в момента съм изправен пред проблема, какви фарове да си взема. Всички ми разправят само за тия водачи,
че нямало проблем със сменянето. Е хубаво, ама мен не ме интересува само това, искам фара да свети добре,
т.е. искам да мога да го почистя като хората.
P.S. Помня преди години, колко им обяснявах във Е34 форума, че Е34-ката има добри фарове, те не та не

И една вечер като им показах на Газкома как светят, после да видиш как чистят лупи всичките

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- spower
- старши ентусиаст
-
Колега стават като нови фаровете светят идеално. Не се чуди ами сменяй стъклата. 

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
spower написа:Колега стават като нови фаровете светят идеално. Не се чуди ами сменяй стъклата.
Ако може само да кажеш откъде и какви стъкла взе, ще съм благодарен

- spower
- старши ентусиаст
-
Във форума продават комплекти стъкла. Само да добавя днес правих фар със счупени водачи и понвже ми бяха дали леви вместо десни или по скоро за преди фейс използвах дюбели 10мм идеално се навиват на винтовете и става идеално на стойност 0,64 лв. 

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Аз присъствах на разглобяване на фейсови фарове, това беше някакъв ужас. Първо стъклото се маха трудно. Въобще не е за няколко минути както на клиповете в нет-а. Второ, новите водачи имаха цял милиметър разлика в широчината с оригиналните счупени. Оттам една игра с шкурки, отмаляха ни ръцете да смъкнем пластмасата. После дупките на новите водачи, по-големи от оригиналните, винта влиза като у тях си, без да се навива, без нищо. Не знам отде ги беше купил човека дето му правихме фаровете, но загубихме един час, ако не и повече да докараме тези водачи до използваемо състояние. Това не е работа така. После се оказа, че рефлекторите на ксенона, сдали багажа тотално. Сега човека ще търси къде да ги възстанови и после ще сглобява. Аз като видях какво е вътре във фара, как ги плакнете с вода тези фарове, не знам. Преди да се хванем с фаровете свалях кулера, целият турбо път, ЕГР чистихме, масло и всички филтри сменихме и турбото беше наред, обаче по други причини не стигнахме до него. Толкова време не ни отне, колкото тия фарове. Ако е за моята кола, едва ли ще се навия на процедурата. Пробвах да махна силикона от основата, където влиза в стъклото, това е направо мисия невъзможна. Тия фарове определено не са направени за разглобяване.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
Аз само едно се чудя
Защо всички продължават да купуват какви ли не водачи,
само не и тези, които се продават от BMW и на 100 места пише, че са от друг вид материал,
т.е. не се чупят лесно и най-вече не стареят и не се изпържват така, както старите

само не и тези, които се продават от BMW и на 100 места пише, че са от друг вид материал,
т.е. не се чупят лесно и най-вече не стареят и не се изпържват така, както старите

64 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5