Крайно спортно гърне 530d?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
57 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- 320iPower
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше е39 530dM-sport,e60 530d M-sport
Re: Крайно спортно гърне 530d?
ами аз затова му казвам да пробва с едно проходно гърне в средата където стоят двете гърнета с катализаторите на тяхно място едно проходно да го играе заглушител.
п.с звука много ми харесва колега добре се е получило
усети ли повишение на конете след интервенцията?
гледал съм клипове на дизели леон 15коня сваляне само на краино гърне 7 коня,ауди 3.0д сваляне само крайно гърне 20коня повишение та си мисля при нас би трябвало да има едни 10-15 коня бонус
гледал съм клипове на дизели леон 15коня сваляне само на краино гърне 7 коня,ауди 3.0д сваляне само крайно гърне 20коня повишение та си мисля при нас би трябвало да има едни 10-15 коня бонус
- Тонката
- младши ентусиаст
-
- Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA
320iPower написа:ами аз затова му казвам да пробва с едно проходно гърне в средата където стоят двете гърнета с катализаторите на тяхно място едно проходно да го играе заглушител.
Ами на мен ми се струва, че ниските около 1500-1900 е по-зле. Иначе нагоре си вървеше и преди, не мога да определя, дали е повече. Може би си въобразявам, тъй като колата е по-шумна, не знам...
Що се отнася до гърнетата, при мен ситуацията е много странна, тъй като имам само един огромен катализатор, по средата резонатор оригинален на бмв и имах крайно гърне.
А какво е това проходно гърне, можеш ли да ми дадеш линк да видя?
PS Предната ми 530-ка беше със спортно гърне и само фучеше, не се усещаше.

е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`
- bumer530
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 530DA
- Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
- Детайли за колата: Е39 530DA wagon
Днес се видях с ТОНКАТА за да чуя звука на живо.Хареса ми и веднага отидох да махна крайното гърне.Моята генерация е същата като неговата.Средната и час за евро 2 стандарт.Автомобила направо озверя
доста осезаема промяна.В ниските тръгва по агресивно.Карах го и по магистралата за Перник.Не ми прави впечатление да е много по шумна-явно заради стъклопакета.Отвън и особено отзад дави голям рев.
П.П.старата ми генерация беше с резонаторни гърнета (бях махнал катализаторите) с нея нямах проблеми,но ми подариха генерация с средно гърне (ОЕМ) пак от 530д комби,фейс.След като сложих въпросната генерация ,тя започна да'' бие'' в каросерията при стартиране и гасена на двигателя.Другият проблем е , че когато мотора е студен се получи едно тресене след смяната.Днес след махането на крайното гърне се усили ''биенето'' в каросерията.Дайте съвет от какво може да е ?Като качих генерацията тампоните бяха здрави(тези с шпилките при скоростите) и пак биеше.Днес забелязах че са скъсани
.Въпроса ми е малко странен ,но от какво друго може да бие освен от тампоните.

П.П.старата ми генерация беше с резонаторни гърнета (бях махнал катализаторите) с нея нямах проблеми,но ми подариха генерация с средно гърне (ОЕМ) пак от 530д комби,фейс.След като сложих въпросната генерация ,тя започна да'' бие'' в каросерията при стартиране и гасена на двигателя.Другият проблем е , че когато мотора е студен се получи едно тресене след смяната.Днес след махането на крайното гърне се усили ''биенето'' в каросерията.Дайте съвет от какво може да е ?Като качих генерацията тампоните бяха здрави(тези с шпилките при скоростите) и пак биеше.Днес забелязах че са скъсани

Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
- Тонката
- младши ентусиаст
-
LUCIFER'S написа:Тонката написа:че искам малко да го заглуша в ниски обороти, ако е възможно. Затова пуснах мнение, а именно дали с резонаторно гърне ще се получи някакъв резултат
E там точно е проблема в ниските е отврат звука като на някой ЮМЗ с прегорял ауспух... Ами с резонатор не става то по самосебе си говори резонанси гаси, трябва ти обезшумител или така нареченото средно гърне.... при някой генерации задно гърне
Не, не, колега

Може би не се изразих правилно...

Имам предвид ниски обороти при висока скорост(примерно поддържайки +100км/ч над 1500 оборота). Колата в дадения момент звучи като бензин със спортно гърне, а именно бучи монотомно. Точно това искам да премахна.

е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`
- bobo1903
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528 i
- Мечтае да кара: E60 М
- Детайли за колата: Black :D
е аз не разбрах последно резонаторно гърне каква работа върши ? като шум нещо средно между сток и прави тръби ?
п.п. Този " Y " посредата преди аспуха резонатор ли е ? и ще сбъркам ли ,ако му заварят тръба и в другия край ? вместо да изкарам от само 1 тръба 2бр двойни накрайника или е еднакво ?
п.п. Този " Y " посредата преди аспуха резонатор ли е ? и ще сбъркам ли ,ако му заварят тръба и в другия край ? вместо да изкарам от само 1 тръба 2бр двойни накрайника или е еднакво ?
Последна промяна bobo1903 на 26 Дек 2014, 23:13, променена общо 1 път
- Тонката
- младши ентусиаст
-
Колеги,
Генерацията при мен е от следния вид:

Номер 3 по-долу- без катализатори

В момента реално имам само гърнето номер 3 от 2-рата снимка.
Генерацията при мен е от следния вид:

Номер 3 по-долу- без катализатори

В момента реално имам само гърнето номер 3 от 2-рата снимка.

- bobo1903
- кандидат ентусиаст
-
Тонката написа:Колеги, привет,
Миналата седмица сложих на моята 530-ка права тръба с накрайник вместо крайно гърне.
Позитивите са, че звукът става много агресивен - в градски условия е приятно карането, но за съжаление извънградско представлява голям дискомфорт. Също така ми се струва, че с една идея въртящият момент се измести в по-високи обороти.
Искам да попитам, ако сложа резонатор пред накрайника, дали би трябвало да се намали шума в ниски обороти?
Лека вечер!
Kолега това "Y" гърне не е ли резонатор ппц или си го махнал ? Защото ,ако е резонатор няма ли да е фатално с още един резонатор ?
- Тонката
- младши ентусиаст
-
bobo1903 написа:Тонката написа:Колеги, привет,
Миналата седмица сложих на моята 530-ка права тръба с накрайник вместо крайно гърне.
Позитивите са, че звукът става много агресивен - в градски условия е приятно карането, но за съжаление извънградско представлява голям дискомфорт. Също така ми се струва, че с една идея въртящият момент се измести в по-високи обороти.
Искам да попитам, ако сложа резонатор пред накрайника, дали би трябвало да се намали шума в ниски обороти?
Лека вечер!
Kолега това "Y" гърне не е ли резонатор ппц или си го махнал ? Защото ,ако е резонатор няма ли да е фатално с още един резонатор ?
За кое Y гърне става въпрос, защото моята генерация не е като на повечето 530-ки.
Предната ми кола беше с 4 катализатора - 2 по 2.
Но тази е само с един огромен катализатор, 1 резонатор и 1 крайно гърне(на схемите е на 1-ва снимка и на 2-рата снимка номер 3.)
Поздрави!

- bobo1903
- кандидат ентусиаст
-
Днеска махнахме крайното гърне , взех две резонаторни гърнета и два накрайника и резултата е точно какъвто исках 

- valeri_ignatov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530da M paket Shadowline
- Мечтае да кара: Предишната си е39 ка
- Детайли за колата: Carbon Schwarz
Колеги вчера и аз махнах 4 те катализатора и крайното гърне направих я права генерация и дави кажа честно съм мн.доволен от резултата звука е уникален и честно да ви кажа се изтрелва повече
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
valeri_ignatov написа:Колеги вчера и аз махнах 4 те катализатора и крайното гърне направих я права генерация и дави кажа честно съм мн.доволен от резултата звука е уникален и честно да ви кажа се изтрелва повече
Права тръба до отзад?

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- bobo1903
- кандидат ентусиаст
-
Катализатора си стои !!! Вместо задното гърне две малки резонаторни гърнета/тръби.
Ето и резултата !Видео
Ето и резултата !Видео
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Тонката
- младши ентусиаст
-
bobo1903 написа:Катализатора си стои !!! Вместо задното гърне две малки резонаторни гърнета/тръби.
Ето и резултата !Видео
Колега,
Как е положението при скорост около 100-130км в ниски обороти(примерно 1600 - 2300об/мин)
Ако не бучи монотомно, то отивам и аз да си сложа резонатор(разбира се, ако не си със стъклопакет)

- bobo1903
- кандидат ентусиаст
-
Тонката написа:bobo1903 написа:Катализатора си стои !!! Вместо задното гърне две малки резонаторни гърнета/тръби.
Ето и резултата !Видео
Колега,
Как е положението при скорост около 100-130км в ниски обороти(примерно 1600 - 2300об/мин)
Ако не бучи монотомно, то отивам и аз да си сложа резонатор(разбира се, ако не си със стъклопакет)
Забравих да отбележа ,че градско е я мн яко !!! На 3та и 4та предавка вече почти не си личи ,че има нещо правено, разбира се това е когато поддържаш определена скорост иначе дори на скорост 90 км/ч с дигнати стъкла само когато набираш след 90 се усеща леко , а преди се чуваше само мотора
- valeri_ignatov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530da M paket Shadowline
- Мечтае да кара: Предишната си е39 ка
- Детайли за колата: Carbon Schwarz
boksioraE39 написа:valeri_ignatov написа:Колеги вчера и аз махнах 4 те катализатора и крайното гърне направих я права генерация и дави кажа честно съм мн.доволен от резултата звука е уникален и честно да ви кажа се изтрелва повече
Права тръба до отзад?
Писах права тръба но не точно права тръба колега значи моята генерация е с 4те двойни катализатора,катализаторите ги махнах защото бяха се задръстили и натоварваха турбината допълнително та накарах майстора да разреже корпусите на катализаторите така че да може да ги изкорми и да си запазя оригиналните корпуси и да си ги монтирам пак тях и на мястото на крайното гърне една тръба с същия диаметър и стана перфектно един вид с оригиналната генерация но отпушена от всякъде и съм мн.доволен колата стана на истина по пъргава звука е уникален аз съм с автомат и звука е още по як

57 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4