Необясним проблем с тресене по време на движение

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: bmw x5 e70 4.8i
Мечтае да кара: bmw

Re: Необясним проблем с тресене по време на движение

Мнение от torbalann » 04 Дек 2011, 16:26

колега при мен това се оправи след реглаж на преден и задем мост но сега я светнах моста и пак започна успех!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525i

Мнение от ivo86 » 07 Дек 2011, 12:26

oxi1 написа:колега провери си цилиндрите на спирачките защото при мен беше скъсан единия и не се прибираше и така ми искриви чисто новия диск докато разбера какъв е проблема :)

От към спирачките всичко е проверено. Свалих дисковете едният беше доста искривен макара и чисто нови да бяха. Струговах ги и сега проблема с тресенето при спиране изчезна остана проблема в движение. Тези дни ако ми остане време ще гледам висяш лагер и гуменото каре.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivo86 » 07 Дек 2011, 12:28

vas33 написа:
Другият проблем е че когато тръгна да спирам точно в този диапазон колата и волана почва много силно да се тресе.

Колега при мен това се оправи след смяна на правите носачи, не видях да си писал че са сменени при теб.

Правите носачи ги гледах и други ги гледаха казаха ,че ако тези не са здрави не знам чисто новите с какво могат да се различават. Гледах ги дори и когато бяха свалени за рейката. Но да определено не съм ги сменял. Тресенето сега не е във волата а в купето.

Потребител
Аватар
Кара: BMW E39 540 IA

Мнение от banderol13 » 08 Дек 2011, 12:55

Колега, и аз мисля 4е трябва да провериш правите носачи, аз сащо имах подобен проблем и след смяна на двата тампона нещата се оправиха.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivo86 » 07 Апр 2012, 10:07

Продължението....

Смяна отново на амортисъори този път не сложих билщайн а боге. Смених дисковете с нови на БМВ , смених правите носачи лемфъродер. Направих реглаж на преден и заден мост. Тресенето си остава.
Тези дни смятам да сменя отново тампоните на кривите носачи, може да съм попаднал на дефеткна бройка тампон лемфъордер..... Кой ли не питах за това тресене и не се оправя и не ще. Този от реглажа ми каза че тампоните на кривите ми носачи били една идея меки каза ми да прежаля парите за тях и да ги сменя. Можело и да се оправи.

п.с След смяната на дисковете тресенето при спиране се изчисти за малко и даже мога да кажа че почти изчезна но... след 500км пробек отново се появи.....
Апаратите ги почистих не са задържали....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D '05

Мнение от toni » 07 Апр 2012, 11:00

За дисковете, свали си джантите, и провери с индикаторен часовник какви са отклоненията.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivo86 » 09 Апр 2012, 10:48

Колега честно да ти кажа много силно се съмнявам,че проблема е в дисковете не може за толкова малко километри при правина първоначална експлоатаация да се изкривят. Все пак са оригинални дискове....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: i3 120ah 2019

Мнение от DaveMF » 09 Апр 2012, 15:01

^^ Колега, къде беше на динамичен баланс, при Гришата в София Ауто ли?
Ако да, той каза ли ти нещо за колата, най-вече за дисковете и апаратите? Джантите лягат ли хубаво на главината? Имаш ли големи отклонения между статичния и динамичния баланс? Гумите/джантите, с които си пробвал, да не си ги извадил от мазето и сложил, без да ги балансираш (и тях динамично)?

Просто съм уверен, че я спирачния апарат ти не стои хубаво, я нещо спирачния диск не ляга хубаво на главината, или джантата, ако ще и част от милиметъра да е - от опит ти казвам, минах точно по твоя път и накрая се оказаха криви гуми и един хубав динамичен и преди това ХУБАВ статичен баланс.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 540ia

Мнение от Jikata » 20 Апр 2012, 18:54

здравейте колеги , и аз имах проблем сащия като вашия на колата на баща ми е39 530д 2002 и най накрая реших проблема
вибрацията изчезна напълно след като смених ,освен предните дискове и задните дискове. така че според мене от тях идва всичко.
И сега колата е пак удоволствие да се кара !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Бмв Е39 М47
Мечтае да кара: Ягуар

Мнение от FragNatic » 23 Апр 2012, 10:15

Колега аз не съм особено компетентен, но си погледни тампоните на двигателя. Мен ми тресеше цялата кола на място в движение във въздуха по таван както и да е беше :lol: Когато я закарах да ми ги сменят въпросните тампони се разпаднаха сами и след подмяната им със марка Sachs ВЕДНАГА изчезнаха всички проблеми. Не казвам , че това ти е проблема но просто ги провери за всеки случай . Нищо не губиш :wave:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivo86 » 23 Апр 2012, 21:07

DaveMF написа:^^ Колега, къде беше на динамичен баланс, при Гришата в София Ауто ли?
Ако да, той каза ли ти нещо за колата, най-вече за дисковете и апаратите? Джантите лягат ли хубаво на главината? Имаш ли големи отклонения между статичния и динамичния баланс? Гумите/джантите, с които си пробвал, да не си ги извадил от мазето и сложил, без да ги балансираш (и тях динамично)?

Просто съм уверен, че я спирачния апарат ти не стои хубаво, я нещо спирачния диск не ляга хубаво на главината, или джантата, ако ще и част от милиметъра да е - от опит ти казвам, минах точно по твоя път и накрая се оказаха криви гуми и един хубав динамичен и преди това ХУБАВ статичен баланс.

Нямам представа кой ми прави динамичният баланс но определено каза че ми е оправил проблема...но не беше .. Гледа всичко каза че сега няма да имам проблеми..е не се оправи..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivo86 » 23 Апр 2012, 21:09

Jikata написа:здравейте колеги , и аз имах проблем сащия като вашия на колата на баща ми е39 530д 2002 и най накрая реших проблема
вибрацията изчезна напълно след като смених ,освен предните дискове и задните дискове. така че според мене от тях идва всичко.
И сега колата е пак удоволствие да се кара !

Колега ти говориш за вибрация...аз ти казвам мойто не е вибрация.. мойто си е направо ужасно тресене... все едно си хванал колата и я люшкаш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivo86 » 23 Апр 2012, 21:10

FragNatic написа:Колега аз не съм особено компетентен, но си погледни тампоните на двигателя. Мен ми тресеше цялата кола на място в движение във въздуха по таван както и да е беше :lol: Когато я закарах да ми ги сменят въпросните тампони се разпаднаха сами и след подмяната им със марка Sachs ВЕДНАГА изчезнаха всички проблеми. Не казвам , че това ти е проблема но просто ги провери за всеки случай . Нищо не губиш :wave:

Двигателят не се тресе не се чува на място.. Проблема ми е само от 90км/ч на горе... Просто цялата кола се тресе .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivo86 » 23 Апр 2012, 21:12

Така днес смених тампоните на кривите носачи.. купих ги от Дару кар... Ами абсолютно никаква разлика....

Хора помагайте... така като гледам ще ходя в Дару Кар . За сега никой не може да хване проблема....

Аз лично не мога да си обясня защо волана се движи наляво надясно все едно имаш нещо криво...и в тази честота се клати и цялата кола....
Ужас просто вече не знам какво да я правя тази кола...

Тези дни ще отида в Камор да видя те какво ще ми кажат.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: i3 120ah 2019

Мнение от DaveMF » 23 Апр 2012, 21:46

Пред Камор и Дару Кар не рискувай с първите.
В Дару Кар работят хора, които от 92-ра правят е30-ки нагоре, а Камор са сравнително нови и са по-концентрирани върху комерсиалната част на нещата.

ПредишнаСледваща

Назад към E39