Вибрация в пода и волана след 100км/ч и нагоре!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Re: Трептене на волан?!?!?!
Значи днес сменихме от дясно лагер-главина + задния диск (защото се съмнявахме в тях) паля и отивам на люлинската магистрала "гааз" и пак същата работа и мислех да се забия в първия тунел с 200..
След т'ва се върнах пак в сервиза гледахме мерихме отвори на джанти всичко 6 уж.. Сложиме едни мкови 18ки от на майстора колата пак тест на магистралата и същата работа но може и неговите джанти да са леко криви или небалансирани макарче той ми каза че на неговата нямало проблем,след това свалихме двете джанти и я въртяхме на подемника без джанти да видиме и уж няма вибраций и т.н,после решихме да не е претегната рейката много и уж я охлабихме макарче не може да се бръкне хубаво и не е сигурно,после пак тест и пак вибраций във волана и леко тресене на колата,бе не върви мазно а има едно такова напрежение.. След т'ва мислене,няколко редбулчета и газ към един сервиз в овча купел срещу билата на няк'ва тресачка да видиме амортесьорите излиза разпечатката и 4-те в зеленото демег перфектни (Лисчето ми е в жабката) Предницата перфектна има само една биалетка която много леко чука но т'ва не е проблем за тресенето и вибрацийте.. Заминавам утре и като се прибера ще я карам на динамичен баланс и ако не се оправи ще се беся.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Колега, ела да сложиме мойте 16-ки, с чисто нови гуми съм, няма трептене, биене и др. Слагаме мойт, пробваме как е.... и се вижда какво става
Аз залагам на гуми и джанти
А при Дани в Казичане ходи ли? Защото и аз имах 4 небалансирани гуми от разни специалист
При Дани за 30мин и 20лв проблемите ми се решиха

Аз залагам на гуми и джанти

А при Дани в Казичане ходи ли? Защото и аз имах 4 небалансирани гуми от разни специалист

boksioraE39 написа: и ако не се оправи ще се беся
Сложи на колегата джантите,дето ти предлага и ако тогава не се оправи,идвай да се бесиме двамата,че и аз съм в джаза сега с един шибан м-ков таван

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
barty написа:Колега, ела да сложиме мойте 16-ки, с чисто нови гуми съм, няма трептене, биене и др. Слагаме мойт, пробваме как е.... и се вижда какво става![]()
Аз залагам на гуми и джанти![]()
А при Дани в Казичане ходи ли? Защото и аз имах 4 небалансирани гуми от разни специалистПри Дани за 30мин и 20лв проблемите ми се решиха
Колега при Дани ходя вече няколко пъти но не се получава и май единственото решение ще е динамичен баланс,ако не се оправи ще тестваме.

Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
meha написа:boksioraE39 написа: и ако не се оправи ще се беся
Сложи на колегата джантите,дето ти предлага и ако тогава не се оправи,идвай да се бесиме двамата,че и аз съм в джаза сега с един шибан м-ков таван![]()
![]()
![]()

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Мойте неволи. Април месец слагам летите джанти с гуми Goodyear Eagle F1, 225/55/16, двете бяха чисто нови, двете втора употреба, неразличими от нови. След няколко дни пътувам за София и Дупница. Ужасно тресене на колата около 100 км.ч. и във волана. Долавям го като че ли е отзад, дясно. Отивам при един гумаджия в Дупница, каза, криви са ти джантите, гумите са ОК. Добре. Прибрах се и след няколко дни отивам в Русе, при една прехвалена фирма за оправяне на джанти. Казаха, че и 4-те са криви. Оправиха ги, уж. Прибирам се в Попово и чувствам как съм олекнал със 100 лв. и нищо друго. Отивам при гумаджии в нашия град. Свалят, гледат, нищо няма, гумата и джантата са като по конец. Правят някакъв баланс за всеки случай, леееко намалява тресенето, ама леко. Пак отивам в София, май месец. Колега от форума ме насочи към сериз на околовръстното, Диана груп или нещо такова, до Симеоновско шосе. Пак се свалят джантите, пак гледат, балансират, забележката беше, задна дясна джанта или гумата не са наред, сложиха й 2 реда баланс. Прибирам се отново. Сменям джаната с друга, неоригинална, тресенето намалява осезателно. Но тресенето на волана ме притеснява и отивам в Шумен да погледнат ходовата част. Гледахс, карахс, реглаж правиха, нищо няма по окачването. Но според тях, задна дясна гума е крива от карането с крива джанта. Смених и гумата. За щастие когато купувах гумите се оказах с 6 броя еднакви и смених с едната от останалите. Тресенето пак намаля, но не изчезна съвсем. И до ден днешен си карам така и вече съм се отказал да търся причината. Волана тресе над 90 км/ч, тресе се и колата, след 110 изчезва, към 190 пак се усеща май... И това е. Всички коментират, че са гуми или джанти, това са симптоми за такива, но нямам възможност да сменя с други подобни и си карам така.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Здравейте колеги,
ще си позволя да дам линк към моята тема за същия проблем, който днес реших на 100%, дано да помогне.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=35&t=260589
Поздрави,
Иван
ще си позволя да дам линк към моята тема за същия проблем, който днес реших на 100%, дано да помогне.
Поздрави,
Иван
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
DaveMF написа:Здравейте колеги,
Поздрави,
Иван

Дано и аз скоро завърша темата с "Проблема решен" !!!

В крайна сметка реши ли проблема и ако си го решил много ще съм ти благодарен ако споделиш.Аз вече немам нерви да давам пари за това трептене и накрая нищо.
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Аз залагам на втулки на джанти.
Половин година се борих със същото ,накрая ми направиха нова метални , набиха в в джантите и колата заспа.
на 120 130 ставаще страшно към 150 намаляваше. Взех си от ебай пластамсови ...20 кинта на вятъра.
най вероятно джантите имат втулки и те са хлабави.
Половин година се борих със същото ,накрая ми направиха нова метални , набиха в в джантите и колата заспа.
на 120 130 ставаще страшно към 150 намаляваше. Взех си от ебай пластамсови ...20 кинта на вятъра.
най вероятно джантите имат втулки и те са хлабави.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- rosko3001
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е39 530Д 2002г.
- Мечтае да кара: БМВ Ф10 530хд
И аз да се оплача ,че имам същия проблем на около 100км започва едно трептене на цялата кола и на около 120 изчезва, сменявах гуми ,джанти 16-ки,17-ки,18-ки ,тампони ,биалетки, носачи от пред ,отзад и същата работа
и вече ми писна и си карам така,а и свикнах вече, ще следя форума ако някои открие решение на това дразнещо трептене ще се радвам много, че ми писна и да се набутвам с пари всеки майстор ти казва ,че ще ти реши проблема само и само да вземе някои лев.

- bmw e 39
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 525dА 2003
Аз сега колата над 100 км/ч. нагоре не я качвам. Минах по всичко (отпред и отзад нови дискове, нови носачи отпред, сменени биялетки отзад и отпред, проверени и изправени джанти, проверки с чужди изрядни джанти+гуми, баланс из България и т.н. все възможни неща).
ОБАЧЕ, тест на подемника без гуми, и се оказа че без гумата задна дясна влиза в резонанс (вибрации които се усещат и в купето когато е на подемника), до шенкела всичко изглежда наред(кардан,диф, полуоски и карета). Ще пробвам след като сменя лагер+главина какъв ще е резултата. А и взе вече да ми писва.
п.п. някой ако е решил подобен проблем след смяна на лагер нека да сподели.
ОБАЧЕ, тест на подемника без гуми, и се оказа че без гумата задна дясна влиза в резонанс (вибрации които се усещат и в купето когато е на подемника), до шенкела всичко изглежда наред(кардан,диф, полуоски и карета). Ще пробвам след като сменя лагер+главина какъв ще е резултата. А и взе вече да ми писва.
п.п. някой ако е решил подобен проблем след смяна на лагер нека да сподели.
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
и аз не вярвах ама след като оправих втулките и джантите влизат плътно в главината се оправиха нещата.
явно са хлабави ли . де да знам...с едни 15ки железни оригинални се разбира веднага
явно са хлабави ли . де да знам...с едни 15ки железни оригинални се разбира веднага

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- bmw e 39
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 525dА 2003
При мен проблема не е при джантите и втулките, без джантите вдигната на подемник, тресе и то се усеща вътре в купето...