Въпрос за парното и музиката на БМВ Е39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Музиката

Мнение от The Tiger » 19 Сеп 2005, 21:02

jbravo написа:Аз също имам проблема с музиката - винаги се включва само предна лява колона на мах. Губи си настройките, ако няма контакт повече от 2 секунди. Много е досадно. Когато сменям музиката ще му мисля как да го решавам. А сега просто си нагласям настройките, докато чакам да вдигне налягане на маслото като запаля 8)

aз точно за това говоря(погледни малко по-нагоре) :arrow: като си пуснеш плеъра,задръж бутона Loudness и настройките се оправят :idea: :!:

Потребител
Аватар

Мнение от Бенковски » 26 Сеп 2005, 0:10

The Tiger написа: като си пуснеш плеъра,задръж бутона Loudness и настройките се оправят :idea: :!:
Аз имам същия проблем, би ли обяснил как точно го задържаш този бутон, натиснат на вътре или...???

Потребител
Аватар

Мнение от jbravo » 26 Сеп 2005, 10:19

Бенковски написа:
The Tiger написа: като си пуснеш плеъра,задръж бутона Loudness и настройките се оправят :idea: :!:
Аз имам същия проблем, би ли обяснил как точно го задържаш този бутон, натиснат на вътре или...???

Май работи. Това трябва да е първото копче, което натиснеш и задържиш след като запалиш колата. Само дето като запалиш следващия път пак трябва да го направиш. Понеже мацката до теб не разбира какво правиш, при включването и на останалите говорители си мисли, че се проявява ефекта на рязката смяна на надморската височина, или си мисли, че и се е отпушило и другото ухо :mhihi:

бутона е [LD], намира се под капачето, отляво на касетката - натискаш и държиш поне 2 секунди.

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 26 Сеп 2005, 11:41

jbravo написа:Това трябва да е първото копче....
бутона е [LD], намира се под капачето, отляво на касетката - натискаш и държиш поне 2 секунди.
...Ако имаш бутон "Loudness"...
По-добре някой да качи снимка :idea:
Последна промяна ICE на 26 Сеп 2005, 12:34, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Мнение от Бенковски » 26 Сеп 2005, 12:11

jbravo написа:... Само дето като запалиш следващия път пак трябва да го направиш...

Някой не знае ли как да се оправи този проблем завинаги, не става въпрос само за момента и като запаля следващия път да бъде същото.

Потребител
Аватар

Мнение от Anchoret » 28 Фев 2006, 14:27

Здравейте всички.
Не карам такъв автомобил, въпреки, че се каня да го направя съвсем скоро (то затова съм и тук), така че не познавам аудиоустройствата ви, ако са специфични. Но двете причини, които са ми известни за подобно явление, са:
1. Повредено озвучително тяло (навивки "накъсо") или късо съединение в проводниците към някое от телата - защитата на усилвателят ограничава тока в крайното стъпало и процесорът се рестартира. Ако имате такъв проблем, откачвайте една по една колоните (или на групи). В момента, в който повредената не е свързана към усилвателя, проблемът ще изчезне. Не забравяйте, че може да имате повече от една повредена - характерно е при любителите на големите мощности.
2. Настройките на уредбата се записват в памет. При съвременните устройства това е енергонезависим чип. Някои уредби обаче имат памет, която се захранва непрекъснато от акумулатора. При тях настройките се загубват след откачане на акумулатора - или винаги при изключване на двигателя, ако при монтажа не са правилно свързани. Има и модели с батерийка - ако е така, тя е за смяна или пък изобщо не е монтирана. Понеже не се предполага BMW да карат само специалисти по автомобилна електроника, може да ви помогне някой кадърен монтажник на уредби и автоаларми.
Възможно е и да има някой трик с копчетата - както се писа по-горе. Тогава да помагат знаещите.
Надявам се да съм бил полезен.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bate borko » 28 Фев 2006, 14:38

аиде и аз да кажа-бмвто си има проблем от край време с музиките за оригинално вграждане(марките са ужасни)така,че е често срещано явелние да се повреждат.най чест това са процесора(за тов ти губи настоките),и копчето за вкл. и усилване(понякога се услива и намалява когато си иска)
това е което мога да ви кажа аз :D :D :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от FASH1ON » 28 Фев 2006, 19:01

това с вградената заводска музика за Е39 е вярно - калпави са. Но ако сменяте с МР3 внимавайте да не си пре*бете печката (ако имате такава).... Бяха го писали в форума някаде..... Просто напомням :idea:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
Мечтае да кара: 5GT 535i

Мнение от Lucky » 01 Мар 2006, 11:34

Бих казал че калпавото в заводската музика е усилвателя и колоните. По разните хамерикански форуми масово заменят усилвателя и говорителите с афтермаркет като запазват head unit-а. при което се получават много прилични резултати като звучене и запазваш цялата функционалност на MID-а

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от marti the pi4 » 06 Мар 2006, 11:20

мдаааааааа проблема с губенето на настройките идва от изгорял говорител ........ от личен опит говоря.....
gambling with the devil on the road

Предишна

Назад към E39