Слагане на люк
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
39 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Re: Слагане на люк
Щерките ми си подават главите от люка като го отворя. Веднъж едното се подало, аз не съм разбрал, тръгнах малко по-рязко, щях да го обезглавя.... Т'ва му е минуса на шибедаха, друг не виждам. Ама ако аз трябваше да го правя, сигурно нямаше да се захвана.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- kamendc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto
Много хубава екстра си е шибидаха, и мойта има и ми беше задължително условие като търсех.
Обаче май по-евтино ще ти излезе да продадеш твойта и да си купиш друга с фабричен, отколкото който и да е от двата предложени начина (да режеш или да сменяш целия покрив).
Да не говорим за сигурността - да не ти хвръкне покрива от вятъра е едно, ама е друг въпрос ако се преобърнеш (недай боже) да не ти се смачка главата.
Обаче май по-евтино ще ти излезе да продадеш твойта и да си купиш друга с фабричен, отколкото който и да е от двата предложени начина (да режеш или да сменяш целия покрив).
Да не говорим за сигурността - да не ти хвръкне покрива от вятъра е едно, ама е друг въпрос ако се преобърнеш (недай боже) да не ти се смачка главата.
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Колега не че нещо ама трябва да си доволно луд да правиш подобно нещо. Незнам кой ще се навие да прави подобна схема. Остави настрана това, че може да протече после люка. Ами ако нещо не ти напаснат нещата с тавана и земе да се чува дранчене, после ръжда да избие. Не се заблуждавай с такива работи да земеш да си окепазиш е39ката.
- NerezClub-Pleven
- Потребител
-
- Кара: E39 530DA, 528i и велосипед
Колеги имам въпрос подобен на този моя люк е от този ламаринения и искъм да го заменя със стъклен. Какво ще ми е нужно за тази операция 

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
интересна тема за луди ентусиасти..
по е лесно да си купиш кола с люк,,
но другото е просто няколко дни работа..
махаш преденото и задното стъкло и разточковаш тавана по улея на ски багажника и където се наложи..
после донасяш същия детайл от кола с люк, тоест цялата ламарина на тавана..
лепите, обработвате качествено после слагаш люка от долу и го свързваш, програмираш и край..
трябва ти и вътрешния таван . и кой знае още какви дреболии
ако наистина има луди за проекта да пишат на лични.. имам всичко за операцията на лице..
махаш преденото и задното стъкло и разточковаш тавана по улея на ски багажника и където се наложи..
лепите, обработвате качествено после слагаш люка от долу и го свързваш, програмираш и край..
ако наистина има луди за проекта да пишат на лични.. имам всичко за операцията на лице..
- Николай К
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 52Oi
ares2 написа:интересна тема за луди ентусиасти..
Аз си мисля че ти не разбра въпроса... колегата пита дали може, от ламаринен люк, да премине на стъклен...поправете ме ако греша.
Поздрави!
Николай Кадийски
Николай Кадийски
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
последния колега пита това за стъклото..
а темата е отворена за монтаж на люк..
аз отговорих на други колеги на питането..
за стъклото не съм запознат
а темата е отворена за монтаж на люк..

аз отговорих на други колеги на питането..
за стъклото не съм запознат
- mladenvv
- Потребител
-
- Кара: bmw 525tds
- Мечтае да кара: bmw F10
До колегата които пита за стъклен люк.На брат ми на е39-ката беше с ламаринен люк неработещ.Намери си целия механизъм със стъклен люк и и го сменихме.Маха се кората на тавана(малко зор си е докато не разбереш как става),а самия механизам е на няколко болта.Доколкото си спомням, сменяхме и моторчето че имаше някаква разлика мисля че в буксата(сложихме си старото моторче).Махне ли се стария механизъм с ламаринения люк,новия стъкления си пасва точно.На ламаринения май се махаше първо ламарината от горе и след това механизма.За хора който никога не са го правили се справихме за около 2-3 часа с указаня по тел от колегата Nik.
- NerezClub-Pleven
- Потребител
-
- Кара: E39 530DA, 528i и велосипед
Благодаря за отзовалите се. Закупих си друг стъклен люк а аз съм с ламаринен скоро ще я направя тази интервенция
Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk
Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk
39 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3