NavCoder, вече и на Български.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Слави
Аватар

Мнение от © » 07 Юли 2009, 10:51

жалко че трябва ком порт за тази програма
ако някой я подкара под юсб да се обажда
тези дневни светлини (на дългите) тръгват ли при Е46? :shock: до сега не съм виждал такова нещо

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 07 Юли 2009, 23:20

© написа:тези дневни светлини (на дългите) тръгват ли при Е46? :shock: до сега не съм виждал такова нещо

Принципно, трябва да тръгнат:
Изображение

Днес обаче пробвахме на един колега с LCM-A и не стана пускането на дневните светлини :( Явно тази опция я имат само по-новите модели с LCM II, LCM III и LCM IV.

За USB интерфейс знам само за този на Resler http://www.reslers.de/IBUS/index.html и струва 45 Евро с доставка до БГ.

А за тези, които имат нужда от RS232 интерфейс като този:
Изображение
Изображение
Изображение

Цената е 20лв и се прави от колегата @Dien .Качеството е един път, а размера има значение ;)

Потребител
Аватар
Кара: BMW 520i '98

Мнение от MarioIvanov » 13 Юли 2009, 13:30

Тази програмка ще може ли да направи описоното от вас за Е39 '99, което е без навигация (имам CD ченджър)?

И втори въпрос - Как може да се сдобия с програмата? Изтеглих я от посоченият линк, но не тръгва ... липсвали някакви *.ocx файлове.

Ако някой (на когото не му трябва вече) я предлага заедно с кабелчето, нека драсне едно ЛС.

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 13 Юли 2009, 13:43

MarioIvanov написа:Тази програмка ще може ли да направи описоното от вас за Е39 '99, което е без навигация (имам CD ченджър)?

И втори въпрос - Как може да се сдобия с програмата? Изтеглих я от посоченият линк, но не тръгва ... липсвали някакви *.ocx файлове.

Ако някой (на когото не му трябва вече) я предлага заедно с кабелчето, нека драсне едно ЛС.

Да колега ще направи описаното,не ти тръгва защото тази програмка се плаща ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 13 Юли 2009, 22:29

MarioIvanov написа:Тази програмка ще може ли да направи описоното от вас за Е39 '99, което е без навигация (имам CD ченджър)?

Всичко ще тръгне.
1. За .OCX файловете има описано стъпка по стъпка в read me файла.

2. Няма как някой да ти даде програмата, защото работи само на един компютър.

3. Интерфейса може да ти го направи колегата @Dien срещу 20лв.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530i SMG

Мнение от PIPERKOV » 15 Юли 2009, 7:06

защо немога да регистрирам този фаил MSINET.OCX и ми дава RunTime EROR,Другите се регистрираха успе6но

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 15 Юли 2009, 8:20

PIPERKOV написа:защо немога да регистрирам този фаил MSINET.OCX и ми дава RunTime EROR,Другите се регистрираха успе6но

Изтегли си този архив http://www.megaupload.com/?d=RON5SCJ6 , в него има msinet.ocx файла и един инсталационен.Инсталирай го така:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530i SMG

Мнение от PIPERKOV » 15 Юли 2009, 11:23

Благодаря дове4ера 6те го пробвам като се прибера:) и другото което трябва задължително да направя е да си платя за програмата,правилно ли съм разбрал вси4ко?
А какво е положението ако примерно ми се скапе системата и да трябва да си форматирам харда,пак ли 6те трябва да си купувам регистрационен ключ или няма да има проблем ако компютъра е същия(сигурно заклю4ва по някакви параметри на сами компютър като сериен номер на процесор или не6то такова)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fast » 20 Юли 2009, 17:53

Защо ми дава Runtime error 13 , първоначално тръгна и след два дена се скапа ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 20 Юли 2009, 19:03

fast написа:Защо ми дава Runtime error 13 , първоначално тръгна и след два дена се скапа ?

1.Влез в Start->Control Panel->Regional and Language Options.Oт първото меню Regional Options избери да е на English от Advanced ибери пак да е на English и OK (може да те накара да рестартираш РС-то)

2.Деинсталирай програмата и влез в регистрите Start->Run-> пишеш regedit и ОК. В отворилия се прозорец влизаш в HKEY_USERS\<твоето ID>\Software\VB and VBA Program Settings\NavCoder и изтрий цялата папка VB and VBA Program Settings.

3.Стартирай програмата и ако не ти вади тази грешка повече, си върни регионалните настройки на Български.Ако продължава да ти вади тази грешка, пак влизаш в регистрите и пак изтриваш VB and VBA Program Settings, след това изтегляш програмата на ново и инсталираш.

Пиши дали се е получило така както ти гхо описах.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fast » 20 Юли 2009, 21:14

Благодарности , проблема е решен

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 20 Юли 2009, 21:27

Едитнал съм първия пост с решение на всички познати проблеми, както и с офертата за интерфейса ;)

Потребител
Аватар
Кара: BMW 520i '98

Мнение от MarioIvanov » 21 Юли 2009, 10:48

Интересува ме освен при CD-changer-a, къде другаде може да се прихване i-bus най лесно (колата е без CD-changer).
Има ли я някъде при OBD конекторите (16 или 20 пинови) ?
Различни ли са K или L линиите от i-bus (тази L линия така и не разбрах за какво е) ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 21 Юли 2009, 11:24

различни са К и Л линиите, И-Бус може да потърсиш там където попринцип трябва да се чейнджъра, има една голяма бяла букса, търсиш бяло-жълто със сива ивица и си готов. И-бус също можеш да потърсиш и точно зад(и малко под) левия стоп - има едно снопче кабели дето минава от там.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 26 Юли 2009, 20:57

Мерси много на колегата mad_presley за темата и програмата :)
Колега наистина си голям ЕНТУСИАСТ
:bowdown: Изтеглих си програмата,платих я и вече само чакам интерфейса и съм готов.Поздрави колега ! :yes:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39