Премахване на лошата миризма от A/C-то - решение с картинки
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
61 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Колеги,аз също се бях замислил да правя тая процедура.Нямаше много гадна миризма-по скоро дразнеща.Но започнах преди всяко изключване на климата да я спирам по рано-2,3,5 мин. преди да изключа мотора/различно при всяко спиране/.И миризмата ми се струва че изчезна 

- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
re
Ivo_Borisov написа:Колеги,аз също се бях замислил да правя тая процедура.Нямаше много гадна миризма-по скоро дразнеща.Но започнах преди всяко изключване на климата да я спирам по рано-2,3,5 мин. преди да изключа мотора/различно при всяко спиране/.И миризмата ми се струва че изчезна
Вече 1 месец мина и гадната миризма се върна, смърди пак... добре ,че научих жена ми да изключва климатика 2 пресечки преди вкъщи за да издуха влагата. За сега това е най-добрата опция ,която съм намерил.
Ефекта от спрея беше хубав за 1 месец само.
- CONAN
- 8910 фен
-
- Кара: 01`530i touring
ferkata написа:колеги вижте какво открих аз http://cgi.ebay.co.uk/Aircon-Cleaner-an ... 7C294%3A50
не се занимаваш с никакви дупки, просто пускаш климатроника да работи на макс и да върти въздуха в колата.натискате спрея и затваряте вратата, изчаквате 10 мин. и това е. след това нека поработи климатроника на отворени врати за 5 мин. да се проветри.действа перфектно.
MA.FRA имат подобен спрей и момичето твърдеше ,че уникален ефект има,струва 15 лева.В кауфланд имаше подобен препарат на друга фирма малко по ефтин.
- harko77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Мотопед :)
- Мечтае да кара: колело
- Детайли за колата: супер е
- Бай Митьо
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Сувалка
CONAN написа:ferkata написа:колеги вижте какво открих аз http://cgi.ebay.co.uk/Aircon-Cleaner-an ... 7C294%3A50
не се занимаваш с никакви дупки, просто пускаш климатроника да работи на макс и да върти въздуха в колата.натискате спрея и затваряте вратата, изчаквате 10 мин. и това е. след това нека поработи климатроника на отворени врати за 5 мин. да се проветри.действа перфектно.
MA.FRA имат подобен спрей и момичето твърдеше ,че уникален ефект има,струва 15 лева.В кауфланд имаше подобен препарат на друга фирма малко по ефтин.
Същия спрей го има и в Бриколаж за 9лв.
А иначе аз направи това по-горе описаното с картинките - е разликата е от тук до небето. Напоследък вече в колата не се седеше, а сега пролет.
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!
- IVORY
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 520i benzin/ gaz 1997
Re: Премахване на лошата миризма от A/C-то - решение с картинки
Колеги здравейте,и аз неможах да издържа на вонята и реших да пръскам с един препарат закупен от Метро.Бая изчетох по въпроса преди време- да кажем преди месец ми пръскаха във въздухоотводите които са при двигателя нещо което става на пяна ииии НИЩО, 1 ден и вонята същата.Реших сам да пробвам с друго -вече 3ти ден мире на хубаво и оная тежка миризма я няма та реших да споделя с вас.Направих и някоя снимка.
, , .Пръсках из всички дупки и въздухоотводи,дори свалих и таралежа да бъда максимално до радиатораВие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна IVORY на 28 Авг 2011, 13:20, променена общо 1 път
- IVORY
- кандидат ентусиаст
-
Да продължа нататък:
1.Сваля се една кора под жабката,
2.След това се маха и ето това,
3.Наааадупваме се хубаво с главата напред откачаме буксата на таралежа та те тва,
и го изваждаме като където съм отбелязал има една скобичка която го държи-натиска се надолу да го освободи.
1.Сваля се една кора под жабката,
2.След това се маха и ето това,
3.Наааадупваме се хубаво с главата напред откачаме буксата на таралежа та те тва,
и го изваждаме като където съм отбелязал има една скобичка която го държи-натиска се надолу да го освободи.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- IVORY
- кандидат ентусиаст
-
това е мястото където стои таралежа,
дори се вижда и вентилатора,та пъхаме удължението на спрея и пръскаме поне 2 пъти по 4-5сек внимавайте че много мирише трябва бързо да се излиза от колата.Така изпръсках целия спрей из всички дупки и отвори.Оставих да се поизмирише около 30 мин и по обратния ред сглобих всичко.Включих климата и избягах навън защото е много остра миризмата и боли глава.вървя около 10мин на място и го изключих.Засега 3ти ден си е приятно като го пуснеш-дано остане така.Надявам се да съм бил полезен 
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Нали вече си пуснал снимки с обяснения в тази тема viewtopic.php?f=35&t=264889 ? Или викаш - На всякъде трябва да има
Ами не си открил топлата вода. Линка на темата от преди 2-3 години го дадох , за да се види че решение на проблема отдавна е намерено.

- IVORY
- кандидат ентусиаст
-
Ок колега, не смятам че съм открил каквото и да е, просто реших да споделя и аз- с малко снимки пък които иска да чете никои не моля,ииии смятам че добре съм направил щото има нови колеги които ги интерисува . 

- ben_g
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525 TDS
Привет колеги,
Някой от Вас срещал ли е препарат, който се оставя/ пръска в купето, след което се оставя вентилацията да работи и върти въздуха само в купето, като по този начин се обезпаразитява изпарителя на климатроника/климатика?
Поздрави!
Някой от Вас срещал ли е препарат, който се оставя/ пръска в купето, след което се оставя вентилацията да работи и върти въздуха само в купето, като по този начин се обезпаразитява изпарителя на климатроника/климатика?
Поздрави!
Ползвал съм на Nigrin http://www.kolko.bg/bg/nigrin-pochistva ... /p/1334211 ефекта е 0 даже 00 . За нещо профилактично може и да става , ама за премахване на воня от умрели лисици -забрави 

- ben_g
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525 TDS

Надявах се да имат по-oсезаем ефект тези препарати, че това с дупченето го направих миналата година и сега го повторих, че нещо ефекта не беше много дълготраен.
Последна промяна ben_g на 06 Сеп 2011, 14:57, променена общо 1 път
ben_g написа::) Ясно.. Мерси колега!
Надявах се да имат по-усезаем ефект тези препарати, че това с дупченето го направих миналата година и сега го повторих, че нещо ефекта не беше много дълготраен.
Виж това видео http://www.youtube.com/watch?v=Nnw3H8wX ... ature=plpp
на 7.09 сек , и ще ти стане ясно защо няма ефект

- IVORY
- кандидат ентусиаст
-
Малееееиии дали после ще може да се сглоби 

61 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5