Смяна на датчик за airbag на дясна седалка+снимки

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Re: Смяна на датчик за airbag на дясна седалка+снимки

Мнение от mad_presley » 19 Мар 2012, 22:46

vesche написа:Този модул под седалката го смених с работещ на 100% , свалих го от другата си кола, където всичко е ок - манупулацията стана и нямах никакви ядове. С инпата гледахме че няма изключените airbag всички са ок. Странното е че до преди две седмици можех да трия грешките а сега нещо се случи и край , дори и да има проблем с пиропатрона би трябвало другите грешки да мога да ги изтрия - поне аз така си мисля. Проблема е че каквото се регистрира като грешка не може да бъде изтрито - незнам какво да правя.
Моля дайте ми съвети.

Ако грешката е постоянна (имаш прекъсната връзка) не можеш да изтриеш грешката, защото веднага я изкарва пак. Проблема ти е или пак в това, което си сменил или в някой кабел ;)

Потребител
Аватар
Кара: BMW E39tds

Мнение от vesche » 20 Мар 2012, 12:03

Проблема е че откачих кабела на airbag на волана за да видя ще регистрира ли грешка , което се и случи но дори и след като го закачих не мога да изтрия грешката, според мен няма как да е в прекъснат кабел, каквото се регистрира като грешка не мога да го изтрия.
Затова си мисля да не е компютъра.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 20 Мар 2012, 13:00

А каква грешка по-точно дава в INPA-та????

Потребител
Аватар

Мнение от vesche » 20 Мар 2012, 18:40

Грешка във аир бага на волана - това е защото аз го откачих, грешка в датчика на дясната седалка,този който се опитвам да манипулирам и още куп такива, предполагам че е регистрирало всяка една когато съм откачал въпросната кутийка която се намира под седалката. Както писах я смених с работеща на 100% от другото ми бмв и проблема е същия. Грешките са общо 9 като тази за датчика на дясната седалка се повтаря много кратно.Но не ми позволява да ги изтрия. Трия ги пише че е ок и като направя диагностика отново грешките пак са си същите.
Ако има проблем в определен аир бег трябва поне грешката от волана да се изтрие.Нещо не е наред. Каквото се регистрира като грешка така си остава.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 20 Мар 2012, 22:20

vesche написа:...въпросната кутийка която се намира под седалката. Както писах я смених с работеща на 100% от другото ми бмв и проблема е същия....

Колега, ти последно кантара на седалката ли смени или някаква кутийка? Каква кутийка си сменил, да не си сложил управление на еърбеци от фейслифтова на преди фейсова кола?

Погледни снимките на първа страница, да видиш кое точно е датчика на пасажерската седалка.

Потребител
Аватар

Мнение от vesche » 20 Мар 2012, 22:42

Самият датичк - осезатела на пасажерската седалка не съм го сменял.
Смених черната кутийка която е преди него от която излизат два кабела син и бял и след нея сложих резистора, диода и кондензатора - по описания начин.
Имам две BMW като на едното стна без проблем.
На това се закучи и затова реших да пробвам да сложа кутииката от другото на това , но няма разлика отново немога да изтрия грешките.
Преди мен някой е разглобявал тази кутийка и вътре беше запоил един диод, като от двете му страни имаше резистори и бяха свързани паралелно на белия и синия кабел.Но за мое съжаление това го установих твърде късном, след като свързах диода , резистора и кондензатора и видях че нищо не става, реших да разглобя кутийката и чак тогава видях че предишния собственик също е правил нещо. Съмнявам се след като и аз свързх диода , резистора и кондензатора да не е изгоряло нещо (поради това че и от преди това е имало други в тази кутийка) , но така и не мога да разбера какво е станала, ходих и при прители които се занимават с диагностика и електроника и казват че такова нещо не са виждали.
Нищо не може да се изтрие от грешките на air bag. Неразбирам какво може да е станало.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 21 Мар 2012, 0:42

vesche написа:...

Гледам си от Варна. Върни си всичко, както е било и се обади да ти деактивирам сензора на седалката съвсем интелигентно, без да се занимаваш с глупости, като диоди и кондензатори...стига да не си прецакал самия еърбег модул, че тогава става малко по-сложно. Нищо няма да ти струва, просто ще трябва да се съобразиш с моето свободно време ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 21 Мар 2012, 13:16

mad_presley написа:
vesche написа:...

Гледам си от Варна. Върни си всичко, както е било и се обади да ти деактивирам сензора на седалката съвсем интелигентно, без да се занимаваш с глупости, като диоди и кондензатори...стига да не си прецакал самия еърбег модул, че тогава става малко по-сложно. Нищо няма да ти струва, просто ще трябва да се съобразиш с моето свободно време ;)

Преславе това как става? С НЦС-а ли?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 16 Ное 2012, 16:07

Колеги и аз имам проблем с тая лампа. От време на време ми е светвала като някой сяда на седалката, после си е гаснела но напоследък по често. Реших да изключа датчика със скенера. Изключих бялата, трипинова букса от черната кутия под седалката/четох в Е46 че така трябва/, след това със скенера изключих датчика но не мога да изтрия грешката. Отдавна си има три грешки в паметта като едната е за осезателя
untitled.JPG

Тях не мога да ги изтрия отдавна, но все пак лампата на еърбега не е светела постоянно. Сега също не мога да ги изтрия, а лампата свети постоянно. На тази снимка пък изглежда всичко е наред:
untitled 2.JPG

Колегата oci ми писа че е за смяна централата, така ли е? И ако я сменя, дали трябва кодиране нещо?
Мерси!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 16 Ное 2012, 16:20

Internal control unit fault е грешка в централата, която не може да бъде изтрита и трябва да се смени самия модул :confused: Взима се централа от друга кола и се прекодира с ВИН номера на твоята кола. Самият модул се намира в подлакътника. Май има значение този модул който вземеш да е от твоя тип каросерия - седан или комби /твоята май е седан/, номерът на централата май няма значение :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 16 Ное 2012, 16:28

Да, аз ги гледах че стават от всички модели Е39, без значение седан или туринг. Даже и от Е38 стават. Значи ще търся централа и ще я кодирам! Мерси! :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е60 530i

Мнение от philip_vd » 28 Сеп 2017, 10:16

Колеги да не отварям нова тема ще използвам тази.
Та въпроса ми е понеже шофьорската ми седалка е скъсана и намерих пасажерска седалка в отлично състояние(което е нормално), ще може ли да се смени тапицерията и дунапрена от пасажерската седалка на шофьорската седалка? Във форума четох, че след сваляне на кората отзад на гърба смяната на облегалката не е сложна, но в седалката има доста чаркове и механизми, както и датчик за еърбега. Ще съм благодарен, ако някой е правил тази процедура да сподели.

ПС: Колата е бмв е39 март 97г. с механична регулировка на седалките.

Предишна

Назад към E39