Странен проблем (със стрелката на резервоара)!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Nicco » 14 Ное 2008, 9:17

Колеги, в последният месец и аз имам този проблем със стрелката. Но при мен положението е още по-зле :confused: На празен резервоар не мога да сипя повече от 10 литра гориво :( Слагам със зор около 20лв и след това пистолета удря като на пълен резервоар и повече не ще, а започва да прелива. Някой да е е имал такъв проблем, да не би резервоара да се е изкривил с времето или нещо подобно? :roll:
Ако караш твърде бързо, ще те носят много бавно.

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 15 Ное 2008, 11:02

Мненията са изтрити от WALL
Последна промяна WALL на 28 Юли 2009, 17:22, променена общо 2 пъти

ентусиаст
Аватар
Кара: е70 sd

Мнение от asasin18 » 15 Ное 2008, 11:13

Nicco написа:Колеги, в последният месец и аз имам този проблем със стрелката. Но при мен положението е още по-зле :confused: На празен резервоар не мога да сипя повече от 10 литра гориво :( Слагам със зор около 20лв и след това пистолета удря като на пълен резервоар и повече не ще, а започва да прелива. Някой да е е имал такъв проблем, да не би резервоара да се е изкривил с времето или нещо подобно? :roll:

пробвай да караш и ще видиш колко км ще минеш докато свърши и ше разбереш колко литра си сипал, ако си имал под 70 литра значи са помпите ако си имал 70 значи е детчика

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: пак BMW
Детайли за колата: E39 525TDS

Мнение от Vader » 15 Ное 2008, 16:23

От нивомера е проблема.Помпата е една и се намира в десният резервоар,а нивомерите са два,по един във всеки резервоар.Нивомерите като се отворят има две пластинки,които опират върху едни спиралки и с течение на времето или спиралките се износват и прекъсват,или пластинките спират да дават добър контакт.Задължително се отварят и двата нивомера и се оглеждат,ако са пластинките леко се изкривяват за по-добър контакт,а ако е прекъсната спиралката-смяна.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Nicco » 15 Ное 2008, 19:18

мерси на всички, не знам как нивомера ще пречи да се слагат повече от 10 литра в резервоара :roll: Да не е запушен отдушника? Ще се разглабя скоро май 8)

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 16 Ное 2008, 12:27

Nicco написа:Колеги, в последният месец и аз имам този проблем със стрелката. Но при мен положението е още по-зле :confused: На празен резервоар не мога да сипя повече от 10 литра гориво :( Слагам със зор около 20лв и след това пистолета удря като на пълен резервоар и повече не ще, а започва да прелива. Някой да е е имал такъв проблем, да не би резервоара да се е изкривил с времето или нещо подобно? :roll:

Аз нещо не можах да схвана ти как разбра, че ти е празен резервоара. Разбра, че е празен защото ти светна червената лампа, или защото колата спря понеже няма гориво. Все си мисля, че при тебе е първия вариянт, светнала ти е лампата (прецакани са нивомерите), но всъщност в резервоара имаш гориво и заради това сипваш толкова малко.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Nicco » 16 Ное 2008, 17:50

Обяснявам колега: карам на газ, колата е с газов инжекцион, пали на бензин и прехвърля автоматично на газ. Бензинът ми свърши, колата едвам запали но стигна за да прехвърли на газ. Отидох да сипя бензин и не успя да влезе повече от 19 лв (около 10 литра). Вече няколко дни колата си пали без проблем, помпата си работи - днес я проверихме. Това ми се случва за втори път, не мога да разбера дали резервоарът не се е свил по някаква причина или е запушен отдушникът? :help: Нивомерите са друга бира, ясно е че са преебани

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 16 Ное 2008, 18:25

Сега стана ясно, но е доста странен проблема наистина. Пък и чак толкова да се свие резервоара... :shock:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er-Reihe

Re: Странен проблем (със стрелката на резервоара)!

Мнение от Ivo Georgiev » 25 Мар 2010, 9:35

Някой справи ли се с този досаден проблем?

При мен винаги показва, че имам по-малко гориво отколкото е действително. Ако колата не се кара 12 часа при запалването лампата свети и после стрелката леко по леко започва да се отклонява. Като карам по-дълго време стрелката се вдига до реалното количество.

Къде са тези поплавъци и как да стигна до тях?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 25 Мар 2010, 9:40

При мен се оправи като смених километража. Точно тогава минах от малък борд към голям и този проблем изчезна. Моята препоръка е, преди да започнете да сменяте поплавъци, да пробвате с някой километраж на заем и ако проблема продължава, тогава да се мисли за поплавъци.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo Georgiev » 25 Мар 2010, 9:59

Аз съм с голям борд. Като изкарам наличността в резервоарите ми дава, че първият е презен :no:

ентусиаст
Аватар
Кара: е60 525 x-drive
Мечтае да кара: M6

Мнение от Sesko » 25 Мар 2010, 10:23

xcalibur написа:Аз съм с голям борд. Като изкарам наличността в резервоарите ми дава, че първият е презен :no:

И при мене го прави същото понякога :roll:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3.0H6 boxer AWD

Мнение от eddy » 25 Мар 2010, 11:14

На мен ми го прави същото, но си го обяснявам с моментния разход. Като е студено и като се запали колата тя харчи доста повече съпоставено с разхода при загрял двигател и точно за това според мен компа изчислява наличното количество за колко км ще стигне и за това стрелката играе. Колкото по-висока е темп на двиг, до достигане на оптимума, толкова по-нисък става разхода и стрелката скача нагоре. Големите разлики маи са само при мн мн студено време ( минусови темп )

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo Georgiev » 27 Мар 2010, 17:44

eddy, при мен като не се кара колата няколко часа светва лампата, че няма гориво и стрелката не отлепва. Не е от моментния разход, защото би трябвало да показва наличното гориво, без да смята каквото и да е. Трябва да работи дори и на контакт. Моментния разход го отчита в автономията - километрите, които могат да се изминат с наличното гориво.

Колеги, как да стигна до тези нивомери? Някой ако може да помогне със инструкция или снимки ще съм много благодарен! Много се дразня като нещо по колата е е както трябва да бъде :evil:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 27 Мар 2010, 18:23

Днеска се занимавах с това. Значи и двата датчика бачкат нормално, изваждам ги и пускам наличността по борд - мени се нормално когато местя поплавъците, така че отпадат. Във резервоара зад шофьора влиза тръбата за излишното гориво което се връща от двигатела и влиза в една тръба която го отвежда във резервоара с помпата. Отделно има допълнителна тръба която явно се ползва за изравняване на нивото в двата резервоара. Понеже карам на газ и винаги имам малко бензин, резервоара зад шофьора беше празен - 1-2 сантима гориво на дъното и съответно датичка го показва като празен което си е така. Проблема вероятно е във запушване на тръбата за изравняване на нивата в резервоарите, но поради тясното място видимостта е много лоша пък не ми се искаше да си светкам със каквото и да било защото в повечето случаи прекъсвачите на различните фенерчета дават малка, но достатъчна искра и можеше да напрвя голям сейр :) та сега ще търся някаква схема на вътрешното устрйство на резервоара.

ПредишнаСледваща

Назад към E39