Странен проблем (със стрелката на резервоара)!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
66 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Колеги, в последният месец и аз имам този проблем със стрелката. Но при мен положението е още по-зле
На празен резервоар не мога да сипя повече от 10 литра гориво
Слагам със зор около 20лв и след това пистолета удря като на пълен резервоар и повече не ще, а започва да прелива. Някой да е е имал такъв проблем, да не би резервоара да се е изкривил с времето или нещо подобно? 

Ако караш твърде бързо, ще те носят много бавно.
- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
Nicco написа:Колеги, в последният месец и аз имам този проблем със стрелката. Но при мен положението е още по-злеНа празен резервоар не мога да сипя повече от 10 литра гориво
Слагам със зор около 20лв и след това пистолета удря като на пълен резервоар и повече не ще, а започва да прелива. Някой да е е имал такъв проблем, да не би резервоара да се е изкривил с времето или нещо подобно?
пробвай да караш и ще видиш колко км ще минеш докато свърши и ше разбереш колко литра си сипал, ако си имал под 70 литра значи са помпите ако си имал 70 значи е детчика
- Vader
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: пак BMW
- Детайли за колата: E39 525TDS
От нивомера е проблема.Помпата е една и се намира в десният резервоар,а нивомерите са два,по един във всеки резервоар.Нивомерите като се отворят има две пластинки,които опират върху едни спиралки и с течение на времето или спиралките се износват и прекъсват,или пластинките спират да дават добър контакт.Задължително се отварят и двата нивомера и се оглеждат,ако са пластинките леко се изкривяват за по-добър контакт,а ако е прекъсната спиралката-смяна.
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Nicco написа:Колеги, в последният месец и аз имам този проблем със стрелката. Но при мен положението е още по-злеНа празен резервоар не мога да сипя повече от 10 литра гориво
Аз нещо не можах да схвана ти как разбра, че ти е празен резервоара. Разбра, че е празен защото ти светна червената лампа, или защото колата спря понеже няма гориво. Все си мисля, че при тебе е първия вариянт, светнала ти е лампата (прецакани са нивомерите), но всъщност в резервоара имаш гориво и заради това сипваш толкова малко.
Обяснявам колега: карам на газ, колата е с газов инжекцион, пали на бензин и прехвърля автоматично на газ. Бензинът ми свърши, колата едвам запали но стигна за да прехвърли на газ. Отидох да сипя бензин и не успя да влезе повече от 19 лв (около 10 литра). Вече няколко дни колата си пали без проблем, помпата си работи - днес я проверихме. Това ми се случва за втори път, не мога да разбера дали резервоарът не се е свил по някаква причина или е запушен отдушникът?
Нивомерите са друга бира, ясно е че са преебани

Ако караш твърде бързо, ще те носят много бавно.
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
- Ivo Georgiev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er-Reihe
Re: Странен проблем (със стрелката на резервоара)!
Някой справи ли се с този досаден проблем?
При мен винаги показва, че имам по-малко гориво отколкото е действително. Ако колата не се кара 12 часа при запалването лампата свети и после стрелката леко по леко започва да се отклонява. Като карам по-дълго време стрелката се вдига до реалното количество.
Къде са тези поплавъци и как да стигна до тях?
При мен винаги показва, че имам по-малко гориво отколкото е действително. Ако колата не се кара 12 часа при запалването лампата свети и после стрелката леко по леко започва да се отклонява. Като карам по-дълго време стрелката се вдига до реалното количество.
Къде са тези поплавъци и как да стигна до тях?
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
При мен се оправи като смених километража. Точно тогава минах от малък борд към голям и този проблем изчезна. Моята препоръка е, преди да започнете да сменяте поплавъци, да пробвате с някой километраж на заем и ако проблема продължава, тогава да се мисли за поплавъци.
- Ivo Georgiev
- младши ентусиаст
-
Аз съм с голям борд. Като изкарам наличността в резервоарите ми дава, че първият е презен 

- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
xcalibur написа:Аз съм с голям борд. Като изкарам наличността в резервоарите ми дава, че първият е презен
И при мене го прави същото понякога

- eddy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3.0H6 boxer AWD
На мен ми го прави същото, но си го обяснявам с моментния разход. Като е студено и като се запали колата тя харчи доста повече съпоставено с разхода при загрял двигател и точно за това според мен компа изчислява наличното количество за колко км ще стигне и за това стрелката играе. Колкото по-висока е темп на двиг, до достигане на оптимума, толкова по-нисък става разхода и стрелката скача нагоре. Големите разлики маи са само при мн мн студено време ( минусови темп )
- Ivo Georgiev
- младши ентусиаст
-
eddy, при мен като не се кара колата няколко часа светва лампата, че няма гориво и стрелката не отлепва. Не е от моментния разход, защото би трябвало да показва наличното гориво, без да смята каквото и да е. Трябва да работи дори и на контакт. Моментния разход го отчита в автономията - километрите, които могат да се изминат с наличното гориво.
Колеги, как да стигна до тези нивомери? Някой ако може да помогне със инструкция или снимки ще съм много благодарен! Много се дразня като нещо по колата е е както трябва да бъде
Колеги, как да стигна до тези нивомери? Някой ако може да помогне със инструкция или снимки ще съм много благодарен! Много се дразня като нещо по колата е е както трябва да бъде

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Днеска се занимавах с това. Значи и двата датчика бачкат нормално, изваждам ги и пускам наличността по борд - мени се нормално когато местя поплавъците, така че отпадат. Във резервоара зад шофьора влиза тръбата за излишното гориво което се връща от двигатела и влиза в една тръба която го отвежда във резервоара с помпата. Отделно има допълнителна тръба която явно се ползва за изравняване на нивото в двата резервоара. Понеже карам на газ и винаги имам малко бензин, резервоара зад шофьора беше празен - 1-2 сантима гориво на дъното и съответно датичка го показва като празен което си е така. Проблема вероятно е във запушване на тръбата за изравняване на нивата в резервоарите, но поради тясното място видимостта е много лоша пък не ми се искаше да си светкам със каквото и да било защото в повечето случаи прекъсвачите на различните фенерчета дават малка, но достатъчна искра и можеше да напрвя голям сейр
та сега ще търся някаква схема на вътрешното устрйство на резервоара.

66 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5