Масла за BMW E39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Night_Wolf
- младши ентусиаст
-
Re: Масла за BMW E39
Чудя се и аз какво масло да сложа предвид сезона и километрите. На 330 000 км реални е мотора, проверено.
Моторът е М52 с единичен ванос, 2.5 (170 коня), със газов инжекцион.
Последното масло беше сменено месец Февруари и беше BMW Long Life 5W40, помня че беше към 16-17 лв литъра, сиви кутии, при колега от форума, води се оригинално маслото и предвид разхода му май е така.
Изминал съм 17000 км и ако преди нивото е стояло посредата на щеката между мин и макс, сега вече е между средата и минимума (може вече и на мин да е, не съм гледал последните 500-1000 км) - не съм доливал досега.
3/4 от изминатото разстояние е по магистрали и извънградско, като си джиткам предимно на 4000 оборота (160 км/ч)
Малко съм подробен, но не знам кое се взема предвид за избор на смазка
Идеи?
Пак ли да заложа на същото?
Последното масло беше сменено месец Февруари и беше BMW Long Life 5W40, помня че беше към 16-17 лв литъра, сиви кутии, при колега от форума, води се оригинално маслото и предвид разхода му май е така.
Изминал съм 17000 км и ако преди нивото е стояло посредата на щеката между мин и макс, сега вече е между средата и минимума (може вече и на мин да е, не съм гледал последните 500-1000 км) - не съм доливал досега.
3/4 от изминатото разстояние е по магистрали и извънградско, като си джиткам предимно на 4000 оборота (160 км/ч)

Идеи?
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Night_Wolf написа:Чудя се и аз какво масло да сложа предвид сезона и километрите. На 330 000 км реални е мотора, проверено.
Идеи?
Castrol edge е маслото,аз го карам 12-хиляди ти незнам защо си правиш експерименти чак 17-хиляди...
Тва с което караш ти до сега го изхвърлих на 3000км преди време..

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Night_Wolf
- младши ентусиаст
-
Монтьора ми каза, че се карало 20 000 км, но аз да го сменя на 15 000 заради годинките, но от липса на време за обслужване още го търкалям...
И аз чета противоречиви мнения за него, но като видях, че не го пипа и се държи добре го оставих, да не му е уроки, но както каза не ми се експериментира пак
Къде мога да намеря този Кастрол и да е качествен?
И какъв вискозитет да е предвид данните, които дадох горе?
Мерси
Sent from my iPhone
И аз чета противоречиви мнения за него, но като видях, че не го пипа и се държи добре го оставих, да не му е уроки, но както каза не ми се експериментира пак

Къде мога да намеря този Кастрол и да е качествен?
И какъв вискозитет да е предвид данните, които дадох горе?
Мерси

Sent from my iPhone
Колеги някой да е карал с Granville масло?
Един приятел ми го препоръчва. Искам да го сложа на мотор 2.8. Мерси предварително 

- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Сипах му на моя стар боен м52 турско масло Roil, 10в40 хвалиха ми го много моите авери, които го внасят пък да видим.... за 6лв литъра го взех, иначе до сега карам с Eurol пак 10в40 и е пушка, сипвал съм му и тънки масла, но ги яде гадината, та затова карам с 10ка, доливам по 0,5л до 1л в зависимост от вида каране. 

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
dbanchev написа:Сипах му на моя стар боен м52 турско масло Roil, 10в40 хвалиха ми го много моите авери, които го внасят пък да видим.... за 6лв литъра го взех, иначе до сега карам с Eurol пак 10в40 и е пушка, сипвал съм му и тънки масла, но ги яде гадината, та затова карам с 10ка, доливам по 0,5л до 1л в зависимост от вида каране.
Масло за 6-лева....

Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
niki81vd написа:boksioraE39 написа:dbanchev написа:Сипах му на моя стар боен м52 турско масло Roil, 10в40 хвалиха ми го много моите авери, които го внасят пък да видим.... за 6лв литъра го взех, иначе до сега карам с Eurol пак 10в40 и е пушка, сипвал съм му и тънки масла, но ги яде гадината, та затова карам с 10ка, доливам по 0,5л до 1л в зависимост от вида каране.
Масло за 6-лева....
Цена на едро, варел без ДДС MOBIL 5W40 7.70лв. Говорим за вносител, не дилър или разпространител. Това че сме свикнали да се набутваме е друга работа. Клиентска цена в разфасовка 1л е 28лв. Колко ПЪТИ прави това, при положение че и на 7.70 реализират печалба. Така че колегата, скъпо го е взел.
Аз наливно масло до сега в моя кола не съм сипвал а вие си смятайте печалби вносители,набутване на клиент колкото искате.. Не съм чул Castrol да идва при търговеца на 7.70....

- dbanchev
-
-
Така е колега, маслата са по 3 до 7лв вносна цена, от там нагоре се катери яко, аз си взимам части от вносители, понеже са ми близки и ядове нямам, както и цените са на 6, а за кастроли мастроли и тн марки колко ментета има не ми се коментира, аз за това взимам по- малко известни марки при тях няма риск от ментак, от 7 години карам с масла по 6,8 до 10лв за литър неизвестни като марки и проблем с двигател не съм имал. 

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Колеги, предлагат ми за автомат масло на Febi, по 23 лева за литър. Някой слагал ли е такова и ако да, ще се радвам да прочета мнение - колата е 530D, 2000г., преди фейс - а, кутията е ГМ.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
Някой има ли представа дали Castrol Edge дето от скоро го предлагали в евро 07 е менте

- dbanchev
-
-
Z3Ro* написа:Колеги, предлагат ми за автомат масло на Febi, по 23 лева за литър. Някой слагал ли е такова и ако да, ще се радвам да прочета мнение - колата е 530D, 2000г., преди фейс - а, кутията е ГМ.
Колега, много скъпо ти го дават........... Нормална цена за атф масло е между 10 и 15лв/литър. Тия са се оляли 23лв.... това феби трябва да е със платинени частици вътре.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
dbanchev написа:Z3Ro* написа:Колеги, предлагат ми за автомат масло на Febi, по 23 лева за литър. Някой слагал ли е такова и ако да, ще се радвам да прочета мнение - колата е 530D, 2000г., преди фейс - а, кутията е ГМ.
Колега, много скъпо ти го дават........... Нормална цена за атф масло е между 10 и 15лв/литър. Тия са се оляли 23лв.... това феби трябва да е със платинени частици вътре.
Ами всъщност това е цена заедно с труда - пълна смяна с машина плюс промивка на кутията с добавка, комплект филтър, гарнитура и болтове ми идва на 330 лева, което гледам, че е 100-ина лева надолу от цената на специализираните сервизи, така че ме устройва като цена.
Маслото обаче не знам как е като качество...

- MegaByte
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i/99г.
Здравейте, ще сменям маслото, поръчал съм си Мотул 10 в 40, някой да има отзиви за продукта? И горивния филтър на какви километири сме сменя?
Гледам наляво - няма никой, поглеждам надясно - идват още

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
MegaByte написа:Здравейте, ще сменям маслото, поръчал съм си Мотул 10 в 40, някой да има отзиви за продукта? И горивния филтър на какви километири сме сменя?
Аз ползвам Мотул 5W40, но твоето е полусинтеника. Ако е оригинално, маслото е много добро.
Горивният филтър се сменя веднъж на 3-4 смени на маслото имайки предвид нашите горива. Иначе има мнения, че издържа и по 100к км.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- MegaByte
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i/99г.
Alexch написа:MegaByte написа:Здравейте, ще сменям маслото, поръчал съм си Мотул 10 в 40, някой да има отзиви за продукта? И горивния филтър на какви километири сме сменя?
Аз ползвам Мотул 5W40, но твоето е полусинтеника. Ако е оригинално, маслото е много добро.
Горивният филтър се сменя веднъж на 3-4 смени на маслото имайки предвид нашите горива. Иначе има мнения, че издържа и по 100к км.
Точно за това питам, сменях го преди 30 хил. заради нашенските горива ме притеснява, мерси!
Гледам наляво - няма никой, поглеждам надясно - идват още