Масла за BMW E39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- exstasy
- Потребител
-
- Кара: e39
Re: Масла за BMW E39
Предната смяна беше с Мотул, сега съм WOLF VITALTECH 5W40. Един познат отговаря за вноса и маслото се бутилира само в Белгия и е включено в официалния списък на одобрени масла от Мерцедес и БМВ. Почти всички масла след 8-9000 хил. км. си губят свойтвата и е желателно в този интервал смяна.След 8000-9000 километра маслото почва да си губи драстично качествата, губи вискозитет, насабрало е мизерия, не маже толкова добре, TBN пада драстично. Карал съм с Кастрол, Кроон, Мотул, и всички след тези километри изглеждат еднакво ЗЛЕ.
Все пак да отбележим, че този интервал важи за предимно градско каране. При предимно извънградско интервала е по-голям.
Все пак да отбележим, че този интервал важи за предимно градско каране. При предимно извънградско интервала е по-голям.
Understeer is when you hit the wall with the front of your car.
Oversteer is when you hit the wall with the back of your car.
Horsepower is how fast you hit the wall with your car.
Torque is how far you take the wall with you.
Oversteer is when you hit the wall with the back of your car.
Horsepower is how fast you hit the wall with your car.
Torque is how far you take the wall with you.
- joko75
- Потребител
-
- Кара: е34 520i/е39 525d
- Мечтае да кара: дърт осмак на газ
Здравейте,колеги.Колата ми е 525д,купих и мобил 3000 х1 и утре ще го сменям.Маслото го водят Long Life 01,та мисълта ми е каква е разликата между това и Long Life 98 от същото вид масло освен цената.
И последно,на колко км да го сменям?
Мерси предварително!
И последно,на колко км да го сменям?
Мерси предварително!
- joko75
- Потребител
-
- Кара: е34 520i/е39 525d
- Мечтае да кара: дърт осмак на газ
niki81vd написа:Понеже не видях вискозитет за : 5W40, 5W30, 0W40, 0W30, препоръчителна смяна е максимум 15 000 км. или 1 (една) календарна година, независимо от пробега.
Съжалявам,колега,пропуска е мой.Маслото е 5w40,и аз си мислих за такъв пробег но не бях сигурен.Благодаря за отговора.
- Методи_Методиев
- Потребител
-
- Кара: E39 530D M sport
- Мечтае да кара: много безавариини километри
Привет колеги, от скоро съм собственик на 530Д и дойде време за смяна на масло. Предишния собственик беше слагал 5w30 лонглайф на БМВ, аз от два независими източника чух не добри неща за произхода на това масло на БГ пазар. Сложих Castrol EDGE 5w30, 8 литра масло (повече от половин литър остана в тубичката) въздушен филтър и филтроелемент за маслото = 310лв. с отстъпката. Чудя се дали не "пресолих манджата"... доста пари ми се видяха, но ако трябва да съм честен мотора работи още по-добре, по-"мазно" някак.
Как мислите дали са много парите или е ОК?
Поздрави
Методи
Поздрави
Методи
- ico530d
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d '00
- Мечтае да кара: F10
- Детайли за колата: Брутилда
Привет колеги, от скоро съм собственик на 530Д и дойде време за смяна на масло. Предишния собственик беше слагал 5w30 лонглайф на БМВ, аз от два независими източника чух не добри неща за произхода на това масло на БГ пазар. Сложих Castrol EDGE 5w30, 8 литра масло (повече от половин литър остана в тубичката) въздушен филтър и филтроелемент за маслото = 310лв. с отстъпката. Чудя се дали не "пресолих манджата"... доста пари ми се видяха, но ако трябва да съм честен мотора работи още по-добре, по-"мазно" някак.
Поздрави
Методи
Колега, аз карам също 530д и на мен смяната на масло ми излезна 420лв.
Говоря за масло Кастрол+всички филтри+труд.

- Методи_Методиев
- Потребител
-
- Кара: E39 530D M sport
- Мечтае да кара: много безавариини километри
Благодаря за отговорите колеги, явно всичко е наред със смяната на маслото
. До сега съм поддържал 1.6 бензин (Опел) и съм малко като в небрано лозе, за това питах.

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
ico530d написа:Привет колеги, от скоро съм собственик на 530Д и дойде време за смяна на масло. Предишния собственик беше слагал 5w30 лонглайф на БМВ, аз от два независими източника чух не добри неща за произхода на това масло на БГ пазар. Сложих Castrol EDGE 5w30, 8 литра масло (повече от половин литър остана в тубичката) въздушен филтър и филтроелемент за маслото = 310лв. с отстъпката. Чудя се дали не "пресолих манджата"... доста пари ми се видяха, но ако трябва да съм честен мотора работи още по-добре, по-"мазно" някак.
Поздрави
Методи
Колега, аз карам също 530д и на мен смяната на масло ми излезна 420лв.
Говоря за масло Кастрол+всички филтри+труд.
Колега аз карам с Castrol Edge и по-скъп кастрол няма + това сменям винаги всичките филтри с най-хубавите и просто ми е много интересно от къде ги измили точно тия 420-лева?
Със или без филтър картерни газове?

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- ico530d
- кандидат ентусиаст
-
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
ico530d написа:Да, с филтъра за картерни газове, климатичните филтри.
С картерните газове може,и да не тръгнеш да го сменяш на всяка смяна.

60хиляди км бил пробега му.

Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
- ico530d
- кандидат ентусиаст
-
- plam81
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 2.5ТДС->330D Automat Tourin
- Мечтае да кара: М5
Колеги предстои ми смяна на маслото на ТДС-а. До сега е каран само с 5/30 и 5/40.
Доливам около 0,5л/10000км
Проблема е , че се чува едно леко метално чаткане от време на време и е много дразнещо.
Когато обаче е студено, работи като бензинова кола нищо от никъде не се чува в целия
диапазон на загряване.
Чудя се дали вече не е време за друг вискозитет???
Проблема е , че се чува едно леко метално чаткане от време на време и е много дразнещо.
Когато обаче е студено, работи като бензинова кола нищо от никъде не се чува в целия
диапазон на загряване.

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
plam81 написа:Колеги предстои ми смяна на маслото на ТДС-а. До сега е каран само с 5/30 и 5/40.
диапазон на загряване.
5/30 не е маслото за твоя мотор..

- Ivo.Ganchew
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Две Е39ки -BMW 520, BMW 540 Touring
Предстои ми 2-ра смяна на маслото на М52Б20. В момента съм с на BMW 10w40 и го пипа доста. На тази смяна ще сменя и филтър картерни газове. Насочил съм се към Лики-Моли MoS2 10w40. Водят го за износени двигатели, а ми се струва че моят е точно такъв. Някой карал ли е с такова и да ми даде отзиви? Карал съм с него преди на две Хонди, едната Сивик другата CR-V. Доволен бях от него. Освен това съм се насочил и към Castrol Magnetic. Някакви отзиви и за него?
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
Ivo.Ganchew написа:Предстои ми 2-ра смяна на маслото на М52Б20. В момента съм с на BMW 10w40 и го пипа доста. На тази смяна ще сменя и филтър картерни газове. Насочил съм се към Лики-Моли MoS2 10w40. Водят го за износени двигатели, а ми се струва че моят е точно такъв. Някой карал ли е с такова и да ми даде отзиви? Карал съм с него преди на две Хонди, едната Сивик другата CR-V. Доволен бях от него. Освен това съм се насочил и към Castrol Magnetic. Някакви отзиви и за него?
Castrol Magnatec е маслото за теб.