какво не харесвате на е39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
Детайли за колата: Турбинирана

Re: какво не харесвате на е39

Мнение от turbonetic » 20 Юни 2017, 16:39

След близо 2г ползване намерих доста неща ,които не ми допадат е Е39.

1.Пепелника е сложен на такова място,че ако пушех до сега щях да съм полудял. :mhihi:
2.Високата работна температура,която опича всичко в коша на мотора това за мен е голям минус.
3.Виското фучи доста дразнещо направо имам чувството ,че излита някакъв самолет,а понякога даже ме е срам :mhihi:
4.Казанчето на антифриза е сложено на такова смотано място,че няма до къде..
5.Вътре в купето копчетата на климатроника се цепят в пълна сила все едно с чук си ги удрял. :mhihi:
6.Няма датчик за нивото на антифриза още един голям минус ,трябва да вдигам капака,че да отварям казанчето да си гледам антифриза...
7.Плата около гредите бяха перфектни и след 2г ползване са почти пред увисване.
8.Тая кола така и ,не мога да я накарам да завива като хората просто,не иска и не иска.
9.Казанчето на хидравликата постоянно има масло ,не тече от никъде ,не губи течност ,а е омаслено :shock:
10.Диса клапите при М54 и М52ту ходи отваряй всеки ден капака,че да се ослушваш дали ,не ти трака. :mhihi: :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 20 Юни 2017, 17:36

turbonetic написа:След близо 2г ползване намерих доста неща ,които не ми допадат е Е39.

1.Пепелника е сложен на такова място,че ако пушех до сега щях да съм полудял. :mhihi:
2.Високата работна температура,която опича всичко в коша на мотора това за мен е голям минус.
3.Виското фучи доста дразнещо направо имам чувството ,че излита някакъв самолет,а понякога даже ме е срам :mhihi:
4.Казанчето на антифриза е сложено на такова смотано място,че няма до къде..
5.Вътре в купето копчетата на климатроника се цепят в пълна сила все едно с чук си ги удрял. :mhihi:
6.Няма датчик за нивото на антифриза още един голям минус ,трябва да вдигам капака,че да отварям казанчето да си гледам антифриза...
7.Плата около гредите бяха перфектни и след 2г ползване са почти пред увисване.
8.Тая кола така и ,не мога да я накарам да завива като хората просто,не иска и не иска.
9.Казанчето на хидравликата постоянно има масло ,не тече от никъде ,не губи течност ,а е омаслено :shock:
10.Диса клапите при М54 и М52ту ходи отваряй всеки ден капака,че да се ослушваш дали ,не ти трака. :mhihi: :lol:

Колега, ти май си се объркал, че колата ти е на 2 години, след като я ползваш от 2 години, а не смяташ предишните 13-15г.
Повечето неща, които те дразнят са свързани с поддръжка, а не с проблеми на конкретния модел.
Пиша го единствено с цел да те успокоя :lol: :

:arrow: Панелът на климатроника е издържал 15 години и му се цепят копчетата, смешно е това да го намираме за проблем на модела, няма вечни части, а в случая говорим за пластмасови бутони и то на всичкото отгоре се продават отделно. Оригинални са 280лв., а неоригинални са 40лв. Май пак опираме до "скъпа поддръжка", а щом тази на Е39 ни се струва скъпа, значи какво остава за следващите модели, сигурно ще ни се стори като на Ролс Ройс.
:arrow: Диса клапите - купи си нова оригинална и да видим дали ще отваряш капака да слушаш. :arrow:
:arrow: Има датчик за нивото на антифриза.
:arrow: Страничните колонки се претапицират и забравяш за тях в следващите 7-8 години, освен ако колата ти не стои нон-стоп на припек. 15лв. взимат за претапициране на колонка.
:arrow: Казанчето на хидравликата има вграден филтър, който с годините се запушва. Никой не е предвидил, че 108лв. за ново казанче ще ни се сторят такъв проблем и ще си караме с омазнено.

ентусиаст
Аватар
Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
Детайли за колата: Турбинирана

Мнение от turbonetic » 20 Юни 2017, 17:48

1.Диса клапите малко го казах на бъзик ,но явно не си ме разбрал ,моята работи перфектно без тракане вакума си държи всичко е 6 :mhihi:
2. Има датчик за нивото на антифриза. Моята няма само големия борд имат ,моята е с малкия

ентусиаст
Аватар
Кара: ше: е36,e39,e61..

Мнение от hummer » 20 Юни 2017, 19:18

След няколко Мода ,вече всичко ми харесва в МОЯТА кола :winky:

-Ерисин с андроид ,звука се подобри много(вече става за слушане :mhihi: ) а и добави още бая функции :lalala:

-За чистачките им намерихме чалъма и вече си слагам банани за 14лв. :lalala: комплекта (дето даже си вършат работата ЗАЕБИ)

-Откиването на Half mode режима през зимата също подобри много мнението ми за колата :mhihi: :lalala:

Това бяха основните неща дето ме дразнеха ...

Всичко друго е просто е до Вашето отношение към вещите ви като цяло,Аз дори едно копче надрано да има и го сменям :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325Ci
Мечтае да кара: М5

Мнение от tiho_madjarov » 20 Юни 2017, 20:37

Аз карам е39 комби 99 година и ме дразнят или съм ремонтирал следните неща:
1.АБС блока на 001.Опича се яко от високата температура.Оправя се или с ремонт(рядко се навива някой майстор да го прави),втора употреба и се молиш да не издаде багажа на 2-я ден или нов.
2.Копчетата на климатроника се чупят и падат като листа на есен.Имам и Голф 3-ка,97 год. с климатроник елате да му видите копчетата,като нови са.
3.От време на време между спирачния диск отпред и предпазната ламарина падат някви камъни и издава такъв звук,все едно се разпада цялата кола.
4.Кабелите(снопа) на пантата на задния капак се прекъсват през 2-3 месеца по поръчка.@ пъти сам свързвал на третия стоп и сега спря да ми се отваря стъклото на 5-тата врата.Не съм го гледал,но почти на 100% съм сигурен ,че е от прекъснат кабел.
5.Пръскалките на предното стъкло не пръскат и се запушват през 2-3 месеца.Искат поддръжка и отпушване постоянно.
6.Почти всички които познавам,които имат е39 им свети лампата на еърбега на таблото.
7.Има и още неща,но са дреболии и не искам да ги пиша.

Поздрави. :driving:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 M52B20 TU
Мечтае да кара: Е39 M5

Мнение от Zlatiyan_Genchev » 21 Юни 2017, 20:59

tiho_madjarov написа:Аз карам е39 комби 99 година и ме дразнят или съм ремонтирал следните неща:
1.АБС блока на 001.Опича се яко от високата температура.Оправя се или с ремонт(рядко се навива някой майстор да го прави),втора употреба и се молиш да не издаде багажа на 2-я ден или нов.
2.Копчетата на климатроника се чупят и падат като листа на есен.Имам и Голф 3-ка,97 год. с климатроник елате да му видите копчетата,като нови са.
3.От време на време между спирачния диск отпред и предпазната ламарина падат някви камъни и издава такъв звук,все едно се разпада цялата кола.
4.Кабелите(снопа) на пантата на задния капак се прекъсват през 2-3 месеца по поръчка.@ пъти сам свързвал на третия стоп и сега спря да ми се отваря стъклото на 5-тата врата.Не съм го гледал,но почти на 100% съм сигурен ,че е от прекъснат кабел.
5.Пръскалките на предното стъкло не пръскат и се запушват през 2-3 месеца.Искат поддръжка и отпушване постоянно.
6.Почти всички които познавам,които имат е39 им свети лампата на еърбега на таблото.
7.Има и още неща,но са дреболии и не искам да ги пиша.

Поздрави. :driving:

-Вярно е за ABS блока 001 на Bosch че е проблемен, но доста често поради местоположението му и липсата на адекватно охлаждане и поддържане на оптимална работна температура се спичат нишките му вътре. Под оптимална работна температура не означава само 90 градуса на таблото , защото стрелката стои на 90 чак до 105 градуса температура на двигателя и се хваща само ако следиш на живи данни температурата на двигателя.
- Пръскалките нищо им няма , прави се пълна профилактика на казанчето за течност за чистачки, ще се изненадаш колко варовик и пясък ти се е събрал в него,както и подмяна на маркучи ако са се спекли над двигателя. Старателно почистване и на пръскалките с игла и оцет и избягване на наливане на чешмяна вода с варовик и забравяш за проблема.
-За еърбега е вследствие отново на редица неизправности по еърбег системата/ салона и кантара под него.
За останалото е така като копчетата се продава цял панел чисто ново за 40 лв и този проблем го има и в Х5

Потребител
Аватар

Мнение от lubosway » 23 Юни 2017, 23:28

Здравейте колеги,хванете напишете малко по позитивни мнения,че почти ме отказахте :Д
Карам ауди а3(първа кола),но от ниския клас,ми се ще нещо по-голямо и комфротно.С а3-ката ударих на къмък,напоследък набелязвам е39-ки,но след 3 часа четене на 15те страници съм раздвоен :Д

ентусиаст
Аватар

Мнение от hummer » 24 Юни 2017, 9:34

Ами тая тема е малко ташак ,точно за такива хора като тебе дето си търсят кола ,и като четеш тука ..мани..мани.. :mhihi:

На повечето не им харесват неща главно в техните екземпляри ,както каза Perez ,ако поддръжката на е39 ти е трудна ,то всеки модел след нея ще ти е като космически кораб.

За плюсове ,всичко зависи от конкретната кола...има е39 и е39 .

Но ако предположим ,че сравняваме модела ,като чисто нов ..той почти няма(даже няма) конкуренция в класа си .

Мотори да искаш ...екстри да искаш (дори сега с мойте модификации направо все едно съм в кола от 2017...нищо не ми липсва) надграждаш си каквото те кефи.

Външния вид е (за мен ) е страхотен ,интериора също.

Мога много да пиша,но то човек дето не го влече модела ,а просто го е взел ,че бил едно време гъзария ,не му дреме ..той си се влияе от общото стадо и глупостите ,че "за тия пари има е60"

Има той .. :mhihi:

Хубавото на спада на цените на следващия модел е ,че Е39 ще се кара повече от фенове на модела

Потребител
Аватар

Мнение от lubosway » 25 Юни 2017, 20:18

Като цяло,не е ташак,защото е редно да се знаят слабите точки,колкто и малко да са (и естествено според поддръжка и гледане) доста еднакви мнения и съответно проблеми имаше.
Поддръжката не ме притеснява,аудито 550 лв обслужване,560 лева дебитомер и т.н. и т.н. не смятам,че по евтино от БМВ,класа е по-голям,естествено и цените,обогатявам си познанията из форума,не съм маняк на марката,харесвам хубавите коли,и да,е39 и старата седмица,90 и някоя си до 2000 и някоя си,и 39, са ми любимите бмв-та,новите пластмаси,не ме възбуждат грам...
Харесах няколко 530,фейслифтови,но ще ги пусна в друга тема видя за мнения,да кажете евентуално нещо по-подробно ако се забелязва визуално,и евентуално сервиз за проверка,стига с офф-а,тепърва ще следя следя форума,защото ми се кара лимузина...и то точно 5та серия

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 26 Юни 2017, 9:51

Да напишем нещо хубаво, ама ще противоречим на темата :D . Все пак, аз лично най-много харесвам Е39 или по принцип BWM, това, че са много, как да кажа, upgradeable коли. Както каза и колегата по-горе, пари да имаш, така можеш да я натъпчеш с какви ли не екстри, че свят да ти се завие. И даже фабрични такива, не афтърмаркет. Докато това при други марки и модели, е почти невъзможно. Скоро се возих в едно Polo 2006 г., пък то няма хидравлика на волана, няма радио, няма даже инсталация за радио и колонки и ест. е побългарено. Не вярвах, че производител като VW могат да предложат такова базово оборудване на пазара, дори в най-ниски клас. Старите тройки на BMW, като E36, излизат с двузонов климатроник, това го няма в тези години и клас, никъде.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '10 E550

Мнение от DAN40_91 » 27 Юни 2017, 7:09

Повечето от нещата, които прочетох тук, са свързани с това, че колите ни са минали отдавна пубертета и са вече абитуриентки :D Няма как да очакваме кола на тия години и на 250-300К км да е като нова...
Единственият "конструктивен/заводски" проблем, за който се сещам, е малката жабка...
Това не значи, че всичко по 39ката ми е перфектно, просто, както казах, проблемите ми са били свързани с изчерпан ресурс на един или друг компонент по колата. :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 27 Юни 2017, 18:42

Струва ми се,че доста хора не схващат идеята на темата :roll: А тя е какво не ви допада в е39 дори и нова от магазина да е!Пепелника си е на кофти място и тогава и сега и това не се променя с възрастта на колата и т.н.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 27 Юни 2017, 19:54

Ханс-икономистът не харесва това:

http://www.autobild-bulgaria.com/bmw-52 ... 3%D0%BA/2/

:ok:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар

Мнение от hummer » 27 Юни 2017, 20:51

(bubsa) написа:Струва ми се,че доста хора не схващат идеята на темата :roll: А тя е какво не ви допада в е39 дори и нова от магазина да е!Пепелника си е на кофти място и тогава и сега и това не се променя с възрастта на колата и т.н.

Ами аз не пуша ,в моя пепелник дрънкат стотинки и бонбонки и не ми прави впечатление :mhihi:

Пък и да пушех не бих го правил в кола :bchug:

Потребител
Аватар
Детайли за колата: E39 Touring 520i 170 hp 2001

Мнение от vivahit » 28 Юни 2017, 2:44

Здравейте и от мен :)

BMW E39 Touring 2001 520i 170 к.с. ръчка Швейцарка

1. Ужасна возия нищо комфортно не намерих. (обикновено окачване, не е на възглавница отзад)
2. Слаба ходова част (зависи какво сложа, менте или по-малкото менте)
3. Проблеми с течове на масло (гарнитура на капак клапани и гарнитура на ванусите)
4. Неудобни седалки
5. голям и грозен скоростен лост
6. ужасен оригинален звук на стерео уредбата
7. Честа смяна на вентилатора на климатика (перка 3 пинова Тайванкса 300 лева нова) консуматив за този модел
8. Лоши фарове
9. ще я сменям стара бабичка с внучката и :)

ПредишнаСледваща

Назад към E39