NavCoder, вече и на Български.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- boregepco
- Потребител
-
- Кара: Х5 - Е53
Re: NavCoder, вече и на Български.
Имам нужда от помощ.
Преди време реших, че ще е по-добре да измъкна навигацията, CD-то, радио модула, 16:9 монитора на мойта Е53 и да си сложа нови неща по мой избор. Речено-сторено. И добре си стана. Обаче има неща, които ме нервират...
Например-сверяване на дата и часовник. Да е жив и здрав NavCoder-а - това не е проблем.
Нулиране на консумация-не е чак толкова нужно(аз знам, че си харчи 14-15), но това го оправям като ме хванат лудите с BMWScaner.
Не мога да си пускам вентилация със зададен час, но колко от вас го правят...
Най-дразнещо е, когато се налага да превключа от часа на Range на екранчето на таблото. Като се почне едно натискане... Майко мила.
Та въпроса ми е:
Има ли начин да разкарам ненужните ми показания от там. Като има екрана е лесно. Но аз го нямам. Искам да ми останат дата, час, Range, консумация 1.
И като предложение - да вземем и да направим нещо като база със основни съобщения и команди през NavCoder-а.
Що да си ги нямаме тука, а да се ровим като идиоти из целия нет.
Благодаря на предварително на всеки, който помогне...
Преди време реших, че ще е по-добре да измъкна навигацията, CD-то, радио модула, 16:9 монитора на мойта Е53 и да си сложа нови неща по мой избор. Речено-сторено. И добре си стана. Обаче има неща, които ме нервират...
Например-сверяване на дата и часовник. Да е жив и здрав NavCoder-а - това не е проблем.
Нулиране на консумация-не е чак толкова нужно(аз знам, че си харчи 14-15), но това го оправям като ме хванат лудите с BMWScaner.
Най-дразнещо е, когато се налага да превключа от часа на Range на екранчето на таблото. Като се почне едно натискане... Майко мила.
Та въпроса ми е:
Има ли начин да разкарам ненужните ми показания от там. Като има екрана е лесно. Но аз го нямам. Искам да ми останат дата, час, Range, консумация 1.
И като предложение - да вземем и да направим нещо като база със основни съобщения и команди през NavCoder-а.
- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
boregepco написа:Имам нужда от помощ.
Преди време реших, че ще е по-добре да измъкна навигацията, CD-то, радио модула, 16:9 монитора на мойта Е53 и да си сложа нови неща по мой избор. Речено-сторено. И добре си стана. .......................................................................
Та въпроса ми е:
...............
Ще ти кажа как да го направиш

- boregepco
- Потребител
-
Това с "добрето" е доста субективно. А си го харесвам и си ми върши работа. Като се има и в предвид, че е правено преди 3-4 години, колата беше нова и в гаранция, си е супер.
Какво е сложено?
Основното е един Kenwood DNX8120 с Touch Screen. Той прави основните неща - мултимедия, нави, I-Pod, bluetooth... Към него е закачен цифров ТВ-тунер.
Сменени са OEM колоните и са сложени Helix RS6.3.
Отзад има туба-един Focal и едно малко и сладко усилвателче Helix. Там са и филтрите за колоните и ТВ-тунера и един грамадански кондензатор. Може да има и други работи, но знам ли вече...
Тука е мястото и за рекламата - всичко свършиха момчетата от "Тояга". Разглобиха колицата, изскубнаха всичко оригинално, навряха всички нови неща, направиха колата да изглежда добре и да ми радва душицата.
Така, че - БЛАГОДАРЯ на "Тояга" и специално на Ники и бандата му по онова време.
Ето и снимчици да стане по-ясно:
http://bmwpower-bg.net/forums/gallery/album.php?album_id=5203
Дано и за тебе е "добре", че още си имам нужда от помощ
Какво е сложено?
Основното е един Kenwood DNX8120 с Touch Screen. Той прави основните неща - мултимедия, нави, I-Pod, bluetooth... Към него е закачен цифров ТВ-тунер.
Сменени са OEM колоните и са сложени Helix RS6.3.
Отзад има туба-един Focal и едно малко и сладко усилвателче Helix. Там са и филтрите за колоните и ТВ-тунера и един грамадански кондензатор. Може да има и други работи, но знам ли вече...
Тука е мястото и за рекламата - всичко свършиха момчетата от "Тояга". Разглобиха колицата, изскубнаха всичко оригинално, навряха всички нови неща, направиха колата да изглежда добре и да ми радва душицата.
Така, че - БЛАГОДАРЯ на "Тояга" и специално на Ники и бандата му по онова време.
Ето и снимчици да стане по-ясно:
http://bmwpower-bg.net/forums/gallery/album.php?album_id=5203
Дано и за тебе е "добре", че още си имам нужда от помощ

- Ivo Georgiev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er-Reihe
Колеги, искамда си купя интерфейс и програмката, но @Dien вече не прави кабелите. Някой може ли ми изработи или да каже от къде да си купя?
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
boregepco написа:Имам нужда от помощ.
Та въпроса ми е:
Най лесния начин е, като си сложиш един MID. Трябват му "+", "-" и iBUS и ще можеш да си сверяваш всичко. Просто си изведи една букса някъде в жабката и прин нужда закачай мид-а

- boregepco
- Потребител
-
Много е тъпо и досадно да чакаш да ти прочетат и одобрят мнение докато набереш количеството постове...
Кой знае кога ще го прочетете това.
Ами добра идея - ок.
Аз имам в жабката извенета за Resler буксичка...
Но какъв MID ще свърши работа. Защото моите OEM-ски неща вградихме в една друга Х5 ще трябва да си тарся от някъде такова чудо. Но какво - пак ще трябва да помагате.
P.S. Eй... Гладната кокошка просо започна да сънува - сега и за пускане на вентилация и печка взех да си мечтая...
Кой знае кога ще го прочетете това.
mad_presley написа:Най лесния начин е, като си сложиш един MID. Трябват му "+", "-" и iBUS и ще можеш да си сверяваш всичко. Просто си изведи една букса някъде в жабката и прин нужда закачай мид-а
Ами добра идея - ок.
Аз имам в жабката извенета за Resler буксичка...
Но какъв MID ще свърши работа. Защото моите OEM-ски неща вградихме в една друга Х5 ще трябва да си тарся от някъде такова чудо. Но какво - пак ще трябва да помагате.
P.S. Eй... Гладната кокошка просо започна да сънува - сега и за пускане на вентилация и печка взех да си мечтая...
- veris
- Потребител
-
- Кара: E60 , 530i
- Мечтае да кара: F10
Здравейте колеги, днес на един познат му направих тв-то да работи в движение, след което той поиска да му активирам дневните светлини, тъй като видя при мене как е и му хареса.Колата е е46 330хд, фейслифт, копчето на фаровете има позиция "А", той каза, че като е на "А" оставено фаровете се включват само, когато се пристъмни.Пробвах с навкодера да влеза в лайтмодула, но когато го прочита ми изкарва, че поддържа версии по-малки от 29, един ок и това е.Всички опции с чавките не са активни и така.Има ли някакъв шанс да се направят дневните светлини, както е при мен, просто да се врътне копчето на фарове и така да си остане.Мерси предварително за отговорите.
Be yourself, no matter what they say....
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Това го обсъждахме по-назад в темата. Все още няма поддръжка за LCM и LSZ модулите с по-висока от 30 кодировка.
@boregepco, всякакъв MID ще ти свърши работа (от Е39 и от Е53), просто намираш един с букса, вързваш само "+", "-" и iBUS и това е.
@boregepco, всякакъв MID ще ти свърши работа (от Е39 и от Е53), просто намираш един с букса, вързваш само "+", "-" и iBUS и това е.
- veris
- Потребител
-
- Кара: E60 , 530i
- Мечтае да кара: F10
[quote="mad_presley"]Това го обсъждахме по-назад в темата. Все още няма поддръжка за LCM и LSZ модулите с по-висока от 30 кодировка.
Мерси колега, преди време, като си взимах кабела изчетох темата, но съм забравил за тази подробност.
Мерси колега, преди време, като си взимах кабела изчетох темата, но съм забравил за тази подробност.
Be yourself, no matter what they say....
- Bullet_1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530dA E39 M-pack
- Мечтае да кара: E30 S50 на широко
Първо се извинявам за спама
Вие ме кефите яко, почти нищо не разбирам от написаното в цялата тема но я прочетох с интерес все едно всичко ми е ясно само защото ви се кефя на ентусязма
Браво Браво Браво

Вие ме кефите яко, почти нищо не разбирам от написаното в цялата тема но я прочетох с интерес все едно всичко ми е ясно само защото ви се кефя на ентусязма

Браво Браво Браво

Който се стиска после яко писка
- boregepco
- Потребител
-
Искам да благодаря на mad_presley и Se7ven - проблема ми е решен.
Форума е голем човек, ей! Много помага!
Да сте живи и здрави!
Форума е голем човек, ей! Много помага!
Да сте живи и здрави!
- demetrios
- Потребител
-
- Кара: E38 728i / Е66 750i
- Мечтае да кара: Някоe от творенията MPower
Здравейте,искам помощ при свързване на навкодер към Е39.Ползвам синия кабел от склад66 с регистрирана версия на навкодера 2.8.350 пинове 1+,4-,7бус така светва лампата на буксата (на пин16+ не светва)имам чейнджър и съм се закъчил към малката букса която е само с трите кабела които ми трябват ключът е в положение 2 но навкодера не чете нищо по колата седи на статос не активен през индетификация на автомобила започва за кратко да присветва в зелено статуса и сменя постоянно;активен-не активен но пак не прочита нищо.По назад имаше един колега с можеби същия проблем ще се радвам да сподели ако го е подкарал как ако не към всеки който може да помогне с някакви савети;да се опитам да се вържа на друго място,нещо по настройката или портовете,при стартиране нещо по особенно,ако някой има работещ(Младост,Дружба,Слатина) за проба с негов или с моя.Благодаря предварително.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- boregepco
- Потребител
-
Не че съм сигурен, но що не разцъкаш COM порта.
При мен излиза на СОМ 3 например...
Пробвай.
При мен излиза на СОМ 3 например...
Пробвай.
- demetrios
- Потребител
-
- Кара: E38 728i / Е66 750i
- Мечтае да кара: Някоe от творенията MPower
Пробвах на всички портове които ми дава 1,3,6 няма разлика.Снощи на челник пак 3 часа разцъкване и откачане на чейнджери и букси но нищо.Оставам с впечатление че нещо версията на кодера не ми е коректна,при стартиране излиза етикет че не е ъпдейтната от 1900 година.Пробвах да ъпдейтна но избива грешка и иска да я изпратя на автора натискам изпрати нова грешка и затваря навкодера от помощ:навкодер онлайн тръгва да тъси но пак грешка нямя такава страница
Как мога да позная дали идва сигнал по и-буса до чейнджера,поне да локализирам проблема къде да търся:сигнал,кабели,връзка,версия.
Изпаднал съм в шах
но не се отказвам следя темата от както се появи след няколко години чакане дойде време да го имам и аз този кодер и ще го подкарам по един или друг начин
Надявам се с ваша помощ и по бързо.Хайде лек ден,че трябва да започвам работа вече

Как мога да позная дали идва сигнал по и-буса до чейнджера,поне да локализирам проблема къде да търся:сигнал,кабели,връзка,версия.
Изпаднал съм в шах

Надявам се с ваша помощ и по бързо.Хайде лек ден,че трябва да започвам работа вече

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Пробвай първо с интерфейс само за навкодера от някой колега дали ще върви. А и ъпдейта защо не ти го прави? Пробвай да инсталираш отново навкодера!