какво не харесвате на е39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- moleo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530XD 2008 235 hp
- Детайли за колата: М sport
Re: какво не харесвате на е39
Някои от вас споменават окачването....
Нека да дам пример...от Е60XD с 18 рън флет гуми минах на Е39 с Мтех 2 окачване. Разликата в комфорта е комфорта е в полза на Е39. Определно.
Само Ауди с въздушно, което карах преди това беше на по-добро ниво.
Иначе бих казал, че и Е60 и Е39 с Мтех2 стоят като залепени на пътя
Нека да дам пример...от Е60XD с 18 рън флет гуми минах на Е39 с Мтех 2 окачване. Разликата в комфорта е комфорта е в полза на Е39. Определно.
Само Ауди с въздушно, което карах преди това беше на по-добро ниво.
Иначе бих казал, че и Е60 и Е39 с Мтех2 стоят като залепени на пътя
не харесвам следните неща:
Вечер не виждам на централната духалка къде е студено къде топло
Пак вечер не виждам къде е дръжката за да изляза
Бутоните на ел.стъклата са ми по-удобни на централната конзола като при Е34
Но в крайна сметка с всичко се свиква
Вечер не виждам на централната духалка къде е студено къде топло
Пак вечер не виждам къде е дръжката за да изляза
Бутоните на ел.стъклата са ми по-удобни на централната конзола като при Е34
Но в крайна сметка с всичко се свиква
- turbonetic
- ентусиаст
-
- Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
- Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
- Детайли за колата: Турбинирана
Освен,че ваноса ме предаде първия месец
2.Абс модула е бъгав според мен ,но то не е само при е39
3.Рейката макар,че нямам проблем с нея .Друго всичко си е както трябва

2.Абс модула е бъгав според мен ,но то не е само при е39
3.Рейката макар,че нямам проблем с нея .Друго всичко си е както трябва

- много твърд волан на моделите без сервотроник
- скърцащи вентилатори на климатроника
- изгорели пиксели
- можеше да е по-маневрена
- базовото озвучение свири ужасно
- изгорели пиксели
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Цените на частите за 20 годишен автомобил.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
spacepl написа:Цените на частите за 20 годишен автомобил.
И аз също.
- много твърд волан на моделите без сервотроник
- изгорели пиксели
Половината от нещата, които си изброил колега, зависят от избраното ниво на оборудване на автомобила. В това отношение обаче, BMW предлага достатъчно разширени възможности за ъпгрейд дори само със заводските екстри.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Mamar4o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 02
1.Чистачките.Супер бавни са,в порой е гадно да се кара,но се свиква.Също така са и много шумни какви ли не слагах Бош,Шампион.
2.Волана.Мойта е без сервотроник,на Шевролета си го въртя с един пръст,а този е много твърд като за такъв клас кола.
3.Музиката като цяло.Имам в предвид оригиналното озвучение е много слабо,на Шевролета ми пак е доста по-добре ,а е само с 2 колони отпред и 2 пищялки.Радиомодулите се е**ват.При БМ-24 са по-малко проблемите и лесно се отстраняват (за щастие).Антенния усилвател-вече 2 сменям и накрая ще го побългаря и ще си изкарам една антена външна антена,колкото и смешно да стои.СД-Чеинджъра от време на време ми изписва един надпис NO DISKS и се оправя само като извадя клемата на акулатора
4.Датчика за нивото на маслото.Мисля,че няма какво да коментирам тук,на 50% от петиците в които съм се возил не работи,а цената е много не рентабилна.За сега сложих един втора употреба.Работи,но не се знае до кога.
5.Дрънчащият звук когато колата е студена.Предполагам знаете за какво става на въпрос при М57 моторите,какво ли не смених ролки,ремъци,водна помпа,рециклирах хидравличната,ролката и е нова,на алтернатора лагерите,демферна шайба,обтегач,"бумеранга" и звука си го има
6.Както беше казал един колега "цените на части като за 20 годишна кола".Въпреки това не се оплаквам карам БМВ,каквото зависи от мене правя,но има някой "дреболиики" които колегата Laviatan като ми каже колко струват и се хващам за главата
Въпреки това кефа цена няма.За 2години никога не ме е оставяла на път колицата,като за вървежа разхода и е страхотен,да не говориме за екстрите,возията и комфорта които има,като за 15годишна.Също така като за килограмите и е доста пъргава
2.Волана.Мойта е без сервотроник,на Шевролета си го въртя с един пръст,а този е много твърд като за такъв клас кола.
3.Музиката като цяло.Имам в предвид оригиналното озвучение е много слабо,на Шевролета ми пак е доста по-добре ,а е само с 2 колони отпред и 2 пищялки.Радиомодулите се е**ват.При БМ-24 са по-малко проблемите и лесно се отстраняват (за щастие).Антенния усилвател-вече 2 сменям и накрая ще го побългаря и ще си изкарам една антена външна антена,колкото и смешно да стои.СД-Чеинджъра от време на време ми изписва един надпис NO DISKS и се оправя само като извадя клемата на акулатора

4.Датчика за нивото на маслото.Мисля,че няма какво да коментирам тук,на 50% от петиците в които съм се возил не работи,а цената е много не рентабилна.За сега сложих един втора употреба.Работи,но не се знае до кога.
5.Дрънчащият звук когато колата е студена.Предполагам знаете за какво става на въпрос при М57 моторите,какво ли не смених ролки,ремъци,водна помпа,рециклирах хидравличната,ролката и е нова,на алтернатора лагерите,демферна шайба,обтегач,"бумеранга" и звука си го има

6.Както беше казал един колега "цените на части като за 20 годишна кола".Въпреки това не се оплаквам карам БМВ,каквото зависи от мене правя,но има някой "дреболиики" които колегата Laviatan като ми каже колко струват и се хващам за главата

Въпреки това кефа цена няма.За 2години никога не ме е оставяла на път колицата,като за вървежа разхода и е страхотен,да не говориме за екстрите,возията и комфорта които има,като за 15годишна.Също така като за килограмите и е доста пъргава

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Мен най-много ме дразни това, че предницата не търпи никакви луфтове по окачването - при поява на минимален луфт веднага почват вибрациите, а обикновено луфтът е толкова малък, че трудно се хваща без сваляне на някой компонент... 

- sakata01
- Потребител
-
- Кара: 523i
- Детайли за колата: e39 1996 г.
Конструктивния пропуск, да не се поставят стоманени втулки в алуминиев блок(говоря за мотори с алуминиеви блокове). Сега се налага след всяко сваляне на глава да се правят нови резби.
- The 5th element
- Арабиата
-
- Кара: E39 530D
Единственото,което не ми харесва е,че не ми е достатъчно маневрена,особено при завой!
[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]
[/url
- dak
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D 184 кс. седан

За чистачките , верно са бавнички но и при други коли са така , това си има и + когато не могат да смогнат значи по добре да спреш !
Иначе колата (с м57д30) има голяма динамика и разхода е супер , превъзхожда в много отношения доста по нови и скъпи автомобили. Ако си търся сега кола пак бих си купил същата но да е с повече екстри

- Monky
- младши ентусиаст
-
- Кара: ейшейсе и едно
- Мечтае да кара: М2 + М5 Е39
- Детайли за колата: За тез пари Е39.
The 5th element написа:Единственото,което не ми харесва е,че не ми е достатъчно маневрена,особено при завой!
И аз бях неприятно изненадан от това. И Е34 и Е38 са по-маневрени!

- veselinhristov
- Потребител
-
- Кара: 528 ( принцеса)
- Мечтае да кара: Майбах !
Не харесвам Рейката и Ванос-а. За рейката ясно - голяма болест си е това нещо при БМВ-то. Апък за Ванос- а съм на мнение, че колко по - малко електроника има толкова е по - добре.
- Saso_OS
- Потребител
-
- Кара: e39 m57d25
- Мечтае да кара: V7
Незнам дали е само при мен, но гредата между предния прозорец и шофьорската врата, малко ми пречи в да имам добра видимост, може и да си въозбразявам