Смяна на клапан на картерните газове /обяснение и снимки/
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- zarobg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i 1999
- Мечтае да кара: ActiveHybrid 7
- Детайли за колата: Самолет с метаново
Re: Смяна на клапан на картерните газове /обяснение и снимки
Здравейте, моля за съвет , днес си вземах и аз този филтър( тук се казва кран, вентил
), вземах и трите маркуча дет се вързвът на него. Големия проблем е че стария собственик е вързал маркучите в една тетка и тоя клапан го няма а аз го видях това преди малко ,и се чудя какво да правя дали да оставям така или да го оправям? Чуденето ми идва от това че съм на метан и метана влиза във въздушните колектори, да не би пък нарочно да е променено това.
Иначе ме съдраха 150 евро за диагностика и генерална проверка на колата, и няма нищо всичко е ок, ма сутрин и вечер кат тръгвам с колата чакам някой червен светофар че да угася и да запаля пак че да спре да дърпа. Благодаря предварително.

Иначе ме съдраха 150 евро за диагностика и генерална проверка на колата, и няма нищо всичко е ок, ма сутрин и вечер кат тръгвам с колата чакам някой червен светофар че да угася и да запаля пак че да спре да дърпа. Благодаря предварително.
Правописа ми е пълна трагедия - но работя над проблема, благодаря за разбирането !!!
- Harry^racinG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e70 40d
а по реалОЕМ
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=11&fg=15
на мен май ми излиза ,че нямам такова чудо бре.. нали го имало на М50 или не съвсем ?
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=11&fg=15
на мен май ми излиза ,че нямам такова чудо бре.. нали го имало на М50 или не съвсем ?
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Даммм,хубаво е да се смени!Аз вече го направих,въпреки ,че стария уж работеше.
- zarobg
- кандидат ентусиаст
-
Реших да слагам клапана обаче неможах да се оправя защото при мен всичко е доста преправено клапана го няма изобщо и е една мрежа от маркучи ,интересува ме някой дали неможе да помогне с това как точно е закрепен клапана по точно към какво и къде влиза в мотора маркуч номер 3 от схемата, само тези двте неща неса ми и ясни, някой ако има снимка случйано или ако може да обесни, благодаря предваритено.

колата е 520i прозведена 02.1999 пласмасата която покрива мотора и малко от колекторите е по широка

колата е 520i прозведена 02.1999 пласмасата която покрива мотора и малко от колекторите е по широка
Правописа ми е пълна трагедия - но работя над проблема, благодаря за разбирането !!!
zarobg написа:-само тези двте неща неса ми и ясни, някой ако има снимка случйано или ако може да обесни, благодаря предваритено.-
Ти си с М52В20TU . При този мотор е малко по трудна смяната. Виж 9 стр. в тази тема , и може да ти стане ясно

- zarobg
- кандидат ентусиаст
-
Огледах пак 9 та страница, обаче немога да се орентирам. А Дали ако го вържа с тел някак си клапана ще е безопасно ? Според тази диаграма в предния ми пост каде би трябвало да влиза маркуч номер 3 дирекно в двигателя или в колекторите и какво трябва да преминава през него въздух изчистен или .... . Питам всичко това да се пробвам пак да се орентирам в маркучите но при мен е ето това
. и от доло е яко маркучи секви само този номер 3 и каде да завия клапана немога да хвана, в смисъл клапана има две дупки по скоро като уши за болче 8 или 10 но немига да разбера каде да го завия затва питам дали с тел става . И още нещо какво значи че двигателя е TU ?

- zarobg
- кандидат ентусиаст
-
Извинявамсе за "флотинга" , оправих се с маркучите обаче излесе един изненада , "маркуч номер 6 от схемета" аз мислех че виси във въздуха обаче то нищо общо то бил вакумен маркуч и проблема ми е че немога да намеря каде се закача, намерих само текст който обаче ми е кат китайски, английски разбирам ма тез термини за двигателя са ми индия ,някой може ли да помогне каде да е търся тази метлна тръба ( vacuum hose to the metal pipe (coming along the injector rail) ) ? А снимка ще е перфектния начин, благодаря предварително
Attach the flexible rubber vacuum hose to the metal pipe (coming along the injector rail) and feed it down along the path taken by the 'S'-hose
· Trim the vacuum hose to hook up neatly to the CVV, make sure it is short enough not to interfere with the space needed by the throttle body assembly
· Press the vacuum hose onto the CVV
П.С.
Колеги възможно ли е вакумния маркуч който идва от клапана да се вързва на на този елемент номер 7. При мен не е закачено нищо там , и някой може ли да разесни каво е това и за какво служи и какви са последствията както в моя случай не е закачено нищо на него? Другото което ми е интересно за какво служи отвора до него на схемата е показана капачката му под номер 18 като се отвие се вижда винтил същия кат на гумата ?

Attach the flexible rubber vacuum hose to the metal pipe (coming along the injector rail) and feed it down along the path taken by the 'S'-hose
· Trim the vacuum hose to hook up neatly to the CVV, make sure it is short enough not to interfere with the space needed by the throttle body assembly
· Press the vacuum hose onto the CVV
П.С.
Колеги възможно ли е вакумния маркуч който идва от клапана да се вързва на на този елемент номер 7. При мен не е закачено нищо там , и някой може ли да разесни каво е това и за какво служи и какви са последствията както в моя случай не е закачено нищо на него? Другото което ми е интересно за какво служи отвора до него на схемата е показана капачката му под номер 18 като се отвие се вижда винтил същия кат на гумата ?

- Lawmaker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i '96
- Мечтае да кара: non-stop
Извинявам се за грозната рисунка

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
много добра картинка,като от дъвка турбо е. 

- another90sm
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320i e36 coupe M50B20
- Мечтае да кара: M6
Колеги, може ли някой от вас да ми обясни как от този клапан на картерните газове може да се губи толкова масло. В смисъл такъв двигателя гори ли го изтича ли маслото какво точно става за да има от там разход?
- kokoshkite
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: E36 coupe 318is ex
E36 coupe 328i ex
E46 touring 320d ex
E90 325i
Колега аз си го обяснявам ,че маслените пари идващи от капака на клапаните ,вместо да се разделят на масло и въздух , и въздуха да отиде в колектора за изгаряне ,като мембраната на клапана е скъсана заедно с въздуха влиза и маслото ,вместо то да се върне в обратно в картера . И така колата разхода на масло се увеличава ,

- 318_is
- Потребител
-
- Кара: 530i touring
- Мечтае да кара: E39 - М5
При мен проблема с този клапан беше същия разхода достигна на 10000 - 2,5 литра . След смяната на маркуча и клапана нещата се изясниха -Успех . 

- another90sm
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320i e36 coupe M50B20
- Мечтае да кара: M6
Колеги, открих в един сайт същия този клапан за картерни газове , само че на Meyle за 63лв. , а от Дару ми обявиха цифра само за него без маркучите 139лв
. Защо има такава разлика в цената и има ли разлика и в нещо друго ако някой се е сблъсквал с този въпрос? 

- kokoshkite
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: E36 coupe 318is ex
E36 coupe 328i ex
E46 touring 320d ex
E90 325i
Нормално колега все пак е оригинална част ,и аз го потърсих на други места и на Meyle го намерих за 72лв от един познат ,че в Вари беше около 120 лв по спомен .Ако ти е заминал клапана ,взимай този на Meyle смело 

- rowz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318is
- Мечтае да кара: 1m coupe
При мен проблема е сходен, само че съм с м44б19. Дълго време имах признаците, които shnitzera е описал - харчи доста масло, като е студена прекъсва, като е топла - претриса. До вчера когато я запалих, взе да свири много силно и оборотите ми стояха на ~ 500, цялата кола се тресе и прекъсва. Проблема ми е, че мембраната доста се е позакъсала вече... тея дни ще се сменя