Масла за BMW E39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Re: Масла за BMW E39
имаш също castrol SLX 5w30 LL04 , значи мойта кола докато е била немска собственост е карана само с ТХТ и е сменяно по на 23-25000км и аз продължавам в същия дух , само че с оригиналното !
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
...знам , че ЕDGE е предназначено за големия пазар , докато ТХТ или SLX можем да ги намерим само в специализираните сервизи на бмв ! Но щом е 5w30 , значи няма проблеми , най-дборото за нашите географски ширини !
Последна промяна nightdriver на 30 Дек 2010, 13:22, променена общо 1 път
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Когато взимах първата баварка(530d),немеца от който я взех беше я карал само с "Castrol" и не признаваше нищо друго..поради това съм се насочил към тая марка,знам ли
А тая я почнах само BMW масла..от тука.И сега ми се иска, да и взема някво масло хубаво,дори да дам малко повечко пари 

- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
Аз пък въобще не съм доволен от Кастрол ... С мотула нямах никакъв проблем и си викам , я чакай да сложа Кастрол , нали БМВ такова препоръчват , даже ако не се лъжа и оригиналното БМВ масло май е Кастрол ... Та като се почна едно горене на масло , а пък уж беше оригинално и то от Германия . Бях минал около 4-5000 км и го извърлих и сложих пак Мотул . Има и колеги от тук , които също не бяха доволни от Кастрол . Та от тогава съм си казал , че няма да си правя експерименти с маслата , от което съм доволен само от него ще слагам. Пък може и да съм попаднал на менте Кастрол знам ли 

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Да бе то оригиналното BMW си е "Kastorl"-ма са влезнах в дилема какво да си взема,кое ще е най-добро за колицата..,да продължа ли с тва 5w30 на BMW,друго би ли било по-подходящо,тия на "castrol",където карат по-50 000км. който са пригодени за"ново поколение дизели"..?
В някви такива размисли съм се вкарал..ще ми се да поглезя баварката-празници са

- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
Моя съвет е ако сега е добре с това 5в30 да не го сменяш , че ако е нещо менте да не се набутваш , но ти си знаеш все пак. Пък ако искаш да я глезиш колицата си има и други начини

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Sesko написа:Моя съвет е ако сега е добре с това 5в30 да не го сменяш , че ако е нещо менте да не се набутваш , но ти си знаеш все пак. Пък ако искаш да я глезиш колицата си има и други начини![]()
Ми явно,ще взема отново 5W30 на BMW..Бях се замисли някво по-добро масълце да и взема..по-добра марка,знам ли..Явно 5w30 си е на удачния вариант

- King Nothing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525d '02
- Мечтае да кара: подводница
Извадка от ръководството на Е39:
Според спецификациите на маслата, LL01 са:
Motul 8100 X-cess 5W-40
Castrol EDGE 0W30
Castrol SLX LongTec 0W-30 (не знам дали не е старо название на горното)
Mobil 1 New Life 0W-40
Другире "модели" на тези марки или изобщо нямат "одобрение" от BMW или отговарят на LL98 или LL04 (може и да пропускам някое).
Още не съм си купил E39, но смятам да го направя съвсем скоро и сериозно проучвам
Аз бих се спрял на Castrol.
Use only an approved grade of "long-life 01" oil.
If you are unable to purchase one of these oils ... if only a small amount of oil is needed, with a BMW-approved "long-life 98" grade of oil.
Според спецификациите на маслата, LL01 са:
Motul 8100 X-cess 5W-40
Castrol EDGE 0W30
Castrol SLX LongTec 0W-30 (не знам дали не е старо название на горното)
Mobil 1 New Life 0W-40
Другире "модели" на тези марки или изобщо нямат "одобрение" от BMW или отговарят на LL98 или LL04 (може и да пропускам някое).
Още не съм си купил E39, но смятам да го направя съвсем скоро и сериозно проучвам

Аз бих се спрял на Castrol.
- Todorov.M
- Потребител
-
- Кара: Е39 520i '99
- Мечтае да кара: по хубав път
Аз сипах Motul 8100 X-cess 5W-40 .Бях се засилил за 10w40 ,но както по-горе каза колегата 5w40 е по спецификация.Точно това ми казаха и в магазина и затова сипах 5w40 

- vladypetrov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ е39 2001г.
Здравейте, колеги. Направих си труда да изчета сичките мнения в тази тема, и в крайна сметка някой би ли ми казал за двигател 525 комон рейл 2001.г кой вариант е по добър за масло, на капачката пише "Castrol" някой ми казват за сипа БМВ масло 10в40 кой от вариантите е най-добър.
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
vladypetrov написа:Здравейте, колеги. Направих си труда да изчета сичките мнения в тази тема, и в крайна сметка някой би ли ми казал за двигател 525 комон рейл 2001.г кой вариант е по добър за масло, на капачката пише "Castrol" някой ми казват за сипа БМВ масло 10в40 кой от вариантите е най-добър.
Колега аз съм със същия мотор и за сега го карам с 5W30 long life BMW

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
vladypetrov написа:Здравейте, колеги. Направих си труда да изчета сичките мнения в тази тема, и в крайна сметка някой би ли ми казал за двигател 525 комон рейл 2001.г кой вариант е по добър за масло, на капачката пише "Castrol" някой ми казват за сипа БМВ масло 10в40 кой от вариантите е най-добър.
5W30 е маслото за твоя мотор!

- vladypetrov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ е39 2001г.
Значи колеги, навсякаде ми казват 10в40. И не знам какво да права, вие ме съветвате за 5в30. Защо по точно да карам с такова масло ако не е тайна. Мерси за пояснението. И още нещо похарчва ми масло колата. От какво може да е? И ако може някакви предложения.
http://avto.bim.bg/p25863/m51/BMW/Z3-CO ... e-5W30-4L/ ( за това масло ли говорим колеги)??
Мерси за отговора на колегите!!
http://avto.bim.bg/p25863/m51/BMW/Z3-CO ... e-5W30-4L/ ( за това масло ли говорим колеги)??
Мерси за отговора на колегите!!
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
http://www.castrol.com/castrol/iframe.d ... Id=7061486 Ето ти маслата, колега. Кой ти казва да слагаш 10х не знам, но аз те съветвам да не слагаш такова заради турбината и особено зимата ако нощува навън колата. Не че ако попаднеш на фалшименто пак няма да стане същото, но поне да спиш спокойно. Слагай си 5-30 и да не ти пука, чакай да загрее преди да я настъпваш и всичко ще е в норми