Камера за обратно виждане
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- LABRISS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: 3.0 CSi
Re: Камера за обратно виждане
Колеги и аз смятам на танка да сложа такава красотийка ама ме тормози факта че осветлението за номера на камерата ще е различно от съседното оригинално. Та да питам как седи въпроса 

The only thing to FEAR is running put of BEER!
- Ivo Georgiev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er-Reihe
LABRISS написа:Колеги и аз смятам на танка да сложа такава красотийка ама ме тормози факта че осветлението за номера на камерата ще е различно от съседното оригинално. Та да питам как седи въпроса
Ами аз сложих на оригиналния плафон бели диоди, които светят като камерата и изключих чека на осветлението на номера

Преди няколко дни и аз се обзаведох с такава джаджа и я вързах директно към акумулатора. Ще има ли някакъв проблем за в бъдеще. Засега работи.
Има само един странен проблем, при запален двигател камерата прескача, като го изгася и си дава нормален образ. Аз съм с двд плеър който си има изход за камерката
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
milenkk написа::wave:
Преди няколко дни и аз се обзаведох с такава джаджа и я вързах директно към акумулатора. Ще има ли някакъв проблем за в бъдеще....
Да вържеш китайско изобретение директно към акумулатора си е чиста лудост. Познавам двама, дето така си ги вързаха и сега инсталацията им е въглен. Просто я захрани от кабела на задната.
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
LABRISS написа:Колеги и аз смятам на танка да сложа такава красотийка ама ме тормози факта че осветлението за номера на камерата ще е различно от съседното оригинално. Та да питам как седи въпроса
Аз мисля да си поръчам оригинален ретрофит комплект от дару кар и при него камерата е по средата между двете светлини за задна и не се нарушават светлините.

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
top написа:Аз мисля да си поръчам оригинален ретрофит комплект от дару кар и при него камерата е по средата между двете светлини за задна и не се нарушават светлините.
Повярвай ми, оригиналната е с далеч по-лошо качество на образа от китайските със CCD чип, а и нямат маркерни линии. Виждал съм го нагледно. А ако си достатъчно сръчен, можеш и китайската да си я направиш като оригинална, колега @Retrofit може да ти пусне снимка, ако благоволи

И м/у другото, нищо не се нарушава по оригиналния вид на колата, просто се сваля плафона и се поставя камерата, ако не ти харесва камерата, сваляш камерата и си слагаш оригиналния плафон. Нищо не се реже или променя по колата безвъзвратно.
- TheFreeRider
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW
Аз си поръчах камера като тази -> http://www.aliexpress.com/item/car-hand ... 08946.html. Монтира се на мястото на дръжката за багажника и седи доста по-централно от светлината за номера, като си има и бутон за багажника, просто е по-малък. Образът е добър, има и ограничителни линии. По-добре е според мен, отколкото да се дават маса пари за оригинална.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Колега, тази камера пасна ли точно на мястото си? Понеже този вид го дават за Е60 и нагоре, все нещо ме дърпа да взема такава. Би ли пуснал някоя друга снимка, да видим как стои и как се вижда.
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
mad_presley написа:top написа:Аз мисля да си поръчам оригинален ретрофит комплект от дару кар и при него камерата е по средата между двете светлини за задна и не се нарушават светлините.
Повярвай ми, оригиналната е с далеч по-лошо качество на образа от китайските със CCD чип, а и нямат маркерни линии. Виждал съм го нагледно. А ако си достатъчно сръчен, можеш и китайската да си я направиш като оригинална, колега @Retrofit може да ти пусне снимка, ако благоволи![]()
И м/у другото, нищо не се нарушава по оригиналния вид на колата, просто се сваля плафона и се поставя камерата, ако не ти харесва камерата, сваляш камерата и си слагаш оригиналния плафон. Нищо не се реже или променя по колата безвъзвратно.
Като прочетох мнението ти се замислих че има нещо сбъркано в инструкцията за монтаж, така както са го дали няма как да се монтира по средата тъй като там е бутона за отваряне и на практика планката ще го закрие.
- TheFreeRider
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW
mad_presley написа:Колега, тази камера пасна ли точно на мястото си? Понеже този вид го дават за Е60 и нагоре, все нещо ме дърпа да взема такава. Би ли пуснал някоя друга снимка, да видим как стои и как се вижда.
Камерката е plug&play. Единствено под бутона за багажника няма пружинките, които го държат стегнат, но аз си взех тези от старата дръжка, а и самият бутон е по-мек от стария - няма я пластмасовата твърда част посредата, но като цяло си е супер. Евентуално може да се подложи някакво много тънко уплътнение под цялата дръжка, тъй като не седи толкова стегнато като оригиналната, има половин мм луфт наляво-надясно, но аз съм я оставил така. Снимка на картината ще пусна уийкенда, като имам възможност да я снимам на светло.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- wenss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 LCI 530D
Малко извън темата.
Днес докато си оправях камерата за обратно виждане забелязах две букси които така си стояха до тв тунера.Интересно за какво ли са?
Ето и снимки....ако може някой да обясни.
Днес докато си оправях камерата за обратно виждане забелязах две букси които така си стояха до тв тунера.Интересно за какво ли са?
Ето и снимки....ако може някой да обясни.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- wenss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 LCI 530D
meha написа:Окабеляване за телефон,а малката букса мисля е за чейнджър
Да имам телефон и е с блутоот имам и чейнджър...
Значи сега последно тези букси са за телефон и чейнджър ли...?